Finsko – Švédsko 4:2 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:2 (kon.)
konec
Finsko
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Švédsko
Středa 14.02.2018, 14:30 • ČPP Aréna Hradec Králové • Turnaj pěti (U19)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z královéhradecké ČPP Arény vše, nezapomeňte však, že už za přibližně hodinu a půl vstoupí do Turnaje pěti zemí také Česko, které změří síly se Švýcarskem. Přeji vám pěkný zbytek dne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (16:34:02)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Finsko – Aarne Talvitie
    Švédsko – Samuel Ersson
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Finsko – 14 (36)
    Švédsko – 7 (29)
     
    Úvodní střetnutí Turnaje pěti zemí, severské derby mezi Finskem a Švédskem, je u konce. Nutno uznat, že hráči ze země tisíců jezer byli o trochu lepším celkem po celou dobu utkání, na puku působili jistějším dojmem. Jejich soupeř však s nimi držel krok a dvakrát dokázal náskok svěřenců Anssi Laineho smazat. Jako rozhodující se nakonec ukázal být zásah obránce Bernarda Isiguza z druhého dějství. Potvrzení dělby bodů pak přišlo 71 sekund před koncem, kdy do prázdné svatyně neomylně zamířil Aleksi Klemetti.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Švédové už ani příliš aktivně nenapadají, působí trochu odevzdaným dojmem, nejspíš už duel ve svých hlavách vzdali.
    58:49 KLEMETTI - 4:2
     
    58:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Máme nejspíš rozhodnuto! Seppälä posunul puk od pravého mantinelu do prostoru mezi kruhy, odkud bez větších potíží zamířil do prázdné klece ALEKSI KLEMETTI. Asistence: Erkka Seppälä, Jaakko Haarti.
     
    58:30
    Hráči země tří korunek se musí stáhnout ke své kleci, Finům se je podařilo vytlačit z pásma.
     
    58:10
    Ersson spěchá na střídačku, Švédové to zkouší v šesti bez gólmana!
     
    58:02
    Virtanen teď mohl rozhodnout, když pálil z levé strany, Ersson ale opět dokázal kotouč vyrazit!
     
    57:40
    Isiguzo vystřelil krátce po vhazování z osy hřiště od modré čáry. Ersson nakonec stačil chytit kotouč, který směřoval mezi jeho betony. Svým zákrokem si však očividně nebyl vůbec jistý.
     
    57:30
    Následně si trenér Švédska Anders Johansson bere oddechový čas.
     
    57:30
    Jokinen se šikovně vytočil zpoza brány Švédů a snažil se zaskočit Erssona, ten měl však tyč dobře pokrytou a kotouč schoval pod lapačku.
     
    56:59
    Lycksell zavezl touš do pásma soupeře po levém hrazení, brzy o něj však přišel a jeho tým musí spěchat dozadu.
     
    56:30
    Švédové se drží na kotouči, přes střed kluziště se s ním však dostat nemohou, finská defenzíva funguje na jedničku.
     
    55:55
    Opět je touš zašlápnutý v rohu kluziště pod nohama čtveřice hráčů. Beci země tří korunek ho nakonec dokázali získat a rozehrát.
     
    55:27
    Švédové nyní zaváhali v rozehrávce na obranné modré, soupeř však pouze nastřelil touš za jejich klec a ani příliš aktivně nenapadá.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. Talvitie (Ylönen, Virtanen), 20. Talvitie (Riekkinen, Ylönen), 30. Isiguzo (Koskenkorva, Luusuaniemi), 59. Klemetti (Seppälä, Haarti) – 16. S. Johansson (Walfridsson, Sylvegärd), 28. Karlsson (Holmberg, Hedberg)


    Finsko: Lebedeff (Lindberg) – Riekkinen, Isiguzo, Kaskinen, Laitinen, Palojarvi, Latvala, Haarti – Talvitie "C", Virtanen "A", Ylönen – Klemetti, Seppälä, Engberg – Päkkilä, Koskenkorva, Luusuaniemi – Jokinen, Kulmala, Maansaari – Aalto. Trenér: Anssi Laine.
    Švédsko: Ersson (Ahman) – Hedberg, Berglund, Walfridsson "A", S. Johansson, Själin "A", Pilö, Ragnarsson – Aterius, Engaras "C", Bemström – Emanuelsson, Holmberg, Walli–Walterholm – Sveningsson, A. Johansson, Sylvegärd – Lycksell, Karlsson, Peterson – Södergran. Trenér: Anders Johansson.

    Rozhodčí: Bejček, Pražák – Komárek Špringl

    Diváci: 150
    ocianews.com