Vsetín – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
4:3 (0:1, 3:1, 0:1 - 1:0)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 22.02.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • O účast
Partner:
     
    Je dobojováno. Valaši si v první polovině druhé třetiny dokázali vybojovat dvoubrankový náskok, který pak hosté likvidovali až do 50 minuty, kdy se dočkali vyrovnání z hole Vladislava Houšky, který byl dnes nejlepším hráčem na ledě. Zápas dospěl až do prodloužení, i když v posledních minutách třetí třetiny byly oba týmy blízko ke vstřelení rozhodující branky a zisku tří bodů. (19:41:33)
     
    Konec zápasu.
     
    60:35
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Mladá Boleslav se sice dokázala oprostit od náznaku prvotního tlaku Vsetína, poté ale Půček opět zavezl kotouč do pásma a z levého kruhu poslal puk před branku, kde čekal DANIEL KLÍMEK, který dostal puk do, v ten moment, prázdné brány. Asistence: Roman Půček, Tomáš Ondračka.
     
    60:11
    Klímek vyhrál vhazováni a Vsetínští se dostávají do útočného pásma. Drží se před brankou, zatím bez střely.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina je u konce. Mladá Boleslav v ní dokázala vsítit branku a srovnat tak stav na nerozhodných 3:3. Prodloužení začne za dvě minuty.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    Vsetín vyhrál vhazování v útočném pásmu. Jenáček poslal puk na Půčka, který od modré vypálil. Jeho přízemní střelu ještě tečoval Zetocha, ale Mašek si klíčovou chvíli pohlídal.
     
    59:27
    Valaši najeli do útočného pásma. Půčkova prudká střela byla namířena mezi betony a Mašek ji vyrazil na druhou stranu, kde se po puku natahoval Zetocha.
     
    59:00
    Mladá Boleslav se stále drží okolo vsetínské branky. Grimova střela z pravého kruhu trefila bránícího Ondračku.
     
    58:25
    Hosté vyhráli vhazování před Chrásteckým a k puku se nedostal nikdy jiný než Vladislav Houška, který objel branku a zakončoval k pravé tyčce. Chrástecký s touto akcí počítal a puk vytěsnil. Následně Vsetín vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    58:19
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:19
    Vladislav Houška zakončoval mladoboleslavské přečíslení jednoduchou střelou, se kterou si domácí gólman poradil.
     
    57:16
    Petriskovu střelu Mašek vyrazil na Ondračku. Také proti jeho střele si hostující brankář poradil a nabídl tak puk přijíždějícímu Půčkovi, který z vrcholu levého kruhu přestřelil.
     
    56:08
    Vladislav Houška se snažil nadvakrát procpat puk mezi ruku a tělo gólmana. Z pozice u levé tyčky neuspěl.
     
    55:37
    Půček zachytil mladoboleslavskou útočnou akci v zárodku a do tandemu mu na levé křídlo najel Klímek. Půček to nakonec vzal na sebe a jeho střela z pravého kruhu se po betonu a vyrážečce hostujícího gólmana svezla do ochranné sítě.
     
    54:42
    Petriska prokličkoval středním pásmem, v tom útočném už proti Imlaufovi tak úspěšný nebyl. Vsetínští se po delší době opět drží před Maškem.
     
    53:49
    Vladislav Houška byl velmi blízko ke svému druhému gólu v utkání. Najel si k pravé tyčce, kontroloval kotouč a zakončoval k levému betonu. Kotouč projel brankovištěm a skončil vedle levé tyčky, odkud jej uklidili domácí obránci.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 23. Klímek, 26. Zetocha (Klímek, Půček), 30. Půček (Ondračka, Jenáček), 61. Klímek (Půček, Ondračka) – 7. Grim (Simon, Jindra), 38. Zajíček (Houška V., Grim), 50. Houška V. (Zajíček, Imlauf)


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Jenáček, Ondračka, Lašák, Kožený, Mikulenčák, Fojtášek – Půček, Zetocha, Klímek – Baďura, Petriska, Vašenka – Vávra, Lukačka, Krupa.
    BK Mladá Boleslav: Mašek (Dusil) – Sýkora, Dotter, M. Houška, Červenka, Klikorka, Imlauf – Vasilev, Zajíček, Šípek, Simon, Moucha, Čermák, V. Houška, Jindra, Moravčík, Grim, Jelínek.

    Rozhodčí: Vaněk – Goňa, Poláček
    thejrc.org