Salzburg – Mountfield HK 6:0 (kon.) | Vsetín – Havířov 2:3 (kon.) | Chomutov – Havlíčkův Brod 0:2 (kon.)
HC Litvínov – Třinec 3:6 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
AZ Havířov
Neděle 04.03.2018, 12:30 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • O účast
Partner:
     
    Třetí třetina začala přesilovkou 5 na 3 pro Havířov, kterou ale Slezané nevyužili. Ve stejné situaci se následně ocitli také domácí, kteří však byli úspěšnější. Šest minut před koncem třetí dvacetiminutovky snížili Valaši z brejku na rozdíl jediné branky, načež převzali herní aktivitu na svou stranu Havířovští. Možná také proto už se Vsetínu nepodařilo vyrovnat a minutu a půl před koncem sáhli po hře bez gólmana. Po ofenzivní stránce se jim v power play moc nedařilo, vynikli ale v obraně, když zabránili dvěma hráčům vstřelit gól do prázdné branky. 25 sekund před závěrečnou sirénou si situaci vyloučením sami zkomplikovali a Havířov se tak může radovat z již druhé výhry nad Vsetínem v tomto týdnu.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Lapače Vám přeji příjemný zbytek dne. (14:40:07)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Vhazování v útočném pásmu Vsetína. Chrástecký se na poslední dvě sekundy opět odebírá na střídačku.
     
    59:35
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jenáček – 2 min., podražení).
     
    59:23
    Juhász jel proti přesile vsetínských na prázdnou bránu. O kotouč jej bral Ondračka.
     
    59:11
    Hosté vyhodili na prázdnou bránu. Puk ji jen o pár centimetrů minul.
     
    59:05
    Vašenkova střela od modré se zastavila o beton Dufka. Odrazila se na Matiaška, který poslal puk na Jenáčka. Ten s touto přihrávkou nepočítal a nezakončil.
     
    58:36
    Dufek s Bambulou zabojovali na vhazování a poslali puk do středního pásma. Zpět před Dufka vrací hru Matiaško, který nahodil z mezikruží.
     
    58:24
    Chrástecký zůstává na střídačce. Vsetín hraje v šesti.
     
    58:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:24
    Kotouč se dostal k Ondračkovi, který se přiblížil k brankovišti a poslal puk mezi betony hostujícího brankáře. Dufek přerušuje hru.
     
    57:39
    Na druhou stranu přesměrovali hru hosté a nejaktivněji se prezentuje Bochnak. Celá akce však brankou neskončila a hra se přesouvá do středního pásma.
     
    57:10
    Vsetínští si vytvořili před brankou Havířova tlak. Bekhendy domácích hokejistů končí na bránících hráčích.
     
    56:21
    Hostující obránce přebruslil po pravém křídle Klímek a vystřelil. Pokus po ledě končí mezi betony Dufka.
     
    55:48
    Aktivnější jsou hosté a Vsetínské drží nad vodou gólman Chrástecký. Proti prudké střele Juhásze se stačil vsetínský brankář přemístit a zasáhnout betonem.
     
    54:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Necelých šest minut před koncem třetí třetiny se Vsetín dostává do kontaktu. Přečíslení domácího celku skončilo přihrávkou na DANIELA KLÍMKA, který byl u pravé tyčky připraven a poslal kotouč do odkryté brány. Asistence: Roman Půček.
     
    53:44
    Vsetínští se při pobytu v útočném pásmu nedostali ke střele, a tak se na druhou stranu vydali v přečíslení tři na dva hosté. Hilšerova střela z levého křídla šla nad branku.
     
    52:22
    Hosté v plném počtu.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 47. Matiaško (Ondračka, Půček), 55. Klímek (Půček) – 2. Žídek (Dufek K.), 27. Bambula (Juhász, Mastič), 34. Bambula (Dufek K., Šěvěček)


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Jenáček, Ondračka, Lašák, Kožený, Mikulenčák, Fojtášek, Vávra – Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Vašenka – Lukačka, Zetocha, Krupa.
    AZ Havířov: Dufek M. (Štipčák) – Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Mastič – Bambula, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Žídek, Tomeček, Dufek K., Pindel.

    Rozhodčí: Cabák – Adamec, Poruba
    thejrc.org