Třinec – Warriors Brno 4:2 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 5:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:0 (1:0, 3:0, 1:0) Stav série: 2:0
HC Olomouc
Neděle 18.03.2018, 12:00 • Svijanská Aréna • Play-off extraligy st. dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    To už je ode mne ze severu Čech vše. Přeji příjemnou neděli a někdy příště opět na počtenou! (14:18:21)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se stává opět zcela jasně tým Bílí Tygři Liberec! Domácí hokejisté disponovali po většinu zápasu výraznou územní převahou a navíc hráli skvěle do defenzivy, což pramení v čisté konto Lukáše Paříka. V poslední části se Tygři trefili jednou, a to zásluhou kapitána Matěje Hájka. Závěr střetnutí ještě oživila hromadná potyčka, ale ani ta už nic nezměnila na tom, že si šelmy na Moravu vezou postupový mečbol.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:33
    A ještě jedna tutovka modrobílých. Kotyza unikl s Žembou do přečíslení proti jedinému obránci. Zakončoval druhý jmenovaný, leč přesouvajícího se Hasalu neprostřelil!
     
    58:59
    Dobrou práci odvedl před brankou Vomáčka a kotouč se odrazil přímo ke Kotyzovi. Ten z levého kruhu zakončoval do víceméně odkryté svatyně, ale trefil pouze boční síť!
     
    58:32
    Olomouc má po rozdělení trestů k dispozici velice výhodnou přesilovku čtyř proti třem, ale přesto se hned v jejím úvodu dopustila zakázaného uvolnění.
     
    58:01
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Štefka – 5 min. + osobní trest do konce utkání, hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šuráň – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Drábek – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    58:01
    Rozhodčí se ještě stále radí o vyloučení, závěr utkání se tak pořádně protahuje.
     
    58:01
    U mantinelu nyní vznikla hromadná bitka! Několik dvojic je v sobě a rozhodčí už zapisují zřejmě dlouhý seznam trestů. Na emocích se projevuje, že už začaly vyřazovací boje.
     
    57:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už však je pátý gól na světě a byl to MATĚJ HÁJEK, kdo si po neproměněné šanci zpravil chuť. Mezi kruhy jej objevil Dominik Šeliga a liberecký kapitán po krásné bekhendové kličce pověsil černou gumu zcela přesně pod břevno! Asistence: Šeliga, Aubrecht.
     
    57:16
    Bůra mohl dovršit Matěj Hájek. Tygří kapitán se po obrovské chybě v rozehrávce hnal sám na branku. Rozhodl se pro střelu mezi betony a mezírku utěsnil Hasala včas!
     
    56:38
    Olomouc už působí vyčerpaným dojmem. Liberec nadále tlačí. Hasala úspěšně vykopl střelu Žůrka, ale domácí zůstávají u kotouče.
     
    55:58
    Hasala měl nyní ve zmatku před brankou plné ruce práce. O dorážku se snažil Šafařovský a strážce hostující svatyně kotouč přikryl pod rukavicí včas.
     
    55:20
    V domácím obranném pásmu probíhal u hrazení dlouhý a početný souboj o puk. Nakonec jej vydoloval olomoucký Štefka a zakládá akci svého mužstva.
     
    54:33
    Narušit ideální odpoledne mohl gólmanu Paříkovi dorážející Rosecký, leč v nadějné pozici před brankou na puk nedosáhl a Tygři jej vyvážejí do bezpečí.
     
    53:55
    Už to vypadá, že se utkání spíše dohrává. Ani jeden tým už se nikam nežene a časomíra plynule ubíhá ke svému konci.
     
    53:40
    Hlaváčovo vyhození sudí jako icing neposoudili, Aubrecht tedy musel přidat do kroku, aby kotouč získal.
     
    52:21
    Bieniek nastřelil pouze prvního hráče Olomouce, kterým byl Kret. Ten se podél pravého mantinelu prohnal až do rohu útočného pásma, odkud rozvinul akci. Tu nakonec zakončoval Klesla, ale v nadějné pozici mu puk projel pod čepelí až do neutrální zóny.
     
    51:56
    Kořenek vystřelil zápěstím. Jeho pokus zpomalil Bieniek a následný souboj u mantinelu za brankou zvládly lépe šelmy.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Rychlovský (Šafařovský), 22. Charvát (Hájek), 28. Bitman (Křepelka), 40. Aubrecht (Maťátko, Šeliga), 58. Hájek (Šeliga, Aubrecht)


    Bílí Tygři Liberec: Pařík (Zajíček) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Charvát (A), Bieniek, Žůrek, Had – Rychlovský, Maťátko, Liška Adam, Drábek, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek (C), Kotyza, Žemba, Šafařovský (A), Šeliga.
    HC Olomouc: Hasala (Běhal) – Rutar, Mader (C), Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko (A) – Kalač, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška Dominik, Krátký, Kořenek (A), Kret, Dvořák.

    Rozhodčí: Battěk – Bosák, Kettner.
    Liberec 3 0 Olomouc
    #1 Sobota 17.03.2018 • 16:00
    Liberec - Olomouc 6:2
    #2 Neděle 18.03.2018 • 12:00
    Liberec - Olomouc 5:0
    #3 Úterý 20.03.2018 • 12:30
    Olomouc - Liberec 1:4
    bahis siteleri