Česko – Finsko 3:5 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:5 (1:0, 0:4, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 10.04.2018, 17:20 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Baráž o extraligu • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (19:52:17)
     
    Střely na branku: 28 – 24
     
    Dnešní utkání na zimním stadionu Ivana Hlinky sledovalo 3 874 diváků.
     
    Je dobojováno. Na hostující straně propukla obrovská radost. Energie ve třetí třetině ještě přidala jednu branku, když se trefil mladičký Otakar Šik a stanovil tak konečný výsledek dnešního duelu, po kterém se, jak už bylo zmíněno, hosté posunou na první místo barážové tabulky! Verva tak připisuje třetí prohru na domácím ledě a rozhodně to s ní nyní nevypadá vůbec dobře. Do konce baráže je ale ještě pět kol a pro žádný tým není nic ztraceno.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Další možná akce domácích skončila na vypíchnutí puku hosty a ti se ještě pokoušejí projít do útočného pásma. Zápas ale už spěje do svého konce.
     
    58:38
    Informace z Jihlavy. Tam právě skončilo utkání mezi Duklou a Kladnem. Kladenští Rytíři porazili Jihlavu 2:0 a posunuli se na druhé místo, na prvním místě bude po dnešku karlovarská Energie! Oba účastníci extraligy se tak budou nacházet na sestupových místech!
     
    58:38
    Viktor Hübl se napřahoval ke střele, ale kotouč mu sebrali hosté, kteří se znovu bleskově dostali až před Kantora. Jejich střela ovšem skončila jen vedle jeho brány.
     
    58:19
    Další šanci Litvínova kryje vynikající Tomáš Závorka, jenž klouzající kotouč po střele Černého dokázal zachytit svým betonem.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:12
    Tomáš Rachůnek nahodil puk před Kantorovu branku, Stanislav Balán ho ale nakonec nedojel. Brankář Vervy si tak mohl oddychnout.
     
    56:54
    Lukeš je na ledě a Litvínov je už v plném počtu.
     
    56:10
    Domácí se následně pak dokázali osvobodit a poslali ho až před Závorkovu branku. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    55:40
    Hosté sice hrají přesilovou hru, ale nikam se příliš nehrnou. Nyní dlouho drželi puk v obranném pásmu a až pak se vydali směrem dopředu.
     
    54:54
    Přichází další zbytečný faul. Lukeš inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění a hosté si zahrají další přesilovou hru.
     
    54:54
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:21
    Lukeš nepřesně rozehrál na spoluhráče, kotouč poté opustil útočné pásmo a do další akce se tak řítili znovu hosté. Nyní to budou oni, kdo bude útočit.
     
    54:06
    Juraj Mikúš upadl na brankáře Závorku, okamžitě se mu sám omluvil a hra je přerušena. Vhazovat se za malý okamžik bude ve středním pásmu.
     
    53:54
    Následuje další komerční přestávka.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. J. Černý (Šesták, Gerhát) – 21. Gríger (Plutnar, O. Beránek), 22. Stloukal, 25. T. Rachůnek (Kovačevič, Flek), 36. Vrdlovec (Kverka, Plutnar), 43. Šik (Kovačevič)


    HC VERVA Litvínov: Petrásek (36. Kantor) – Sörvik, Baránek, Hunkes, Iberer, Šesták, Frolo, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý (A) – Gerhát, V. Hübl (A), F. Lukeš – Matoušek, Řehoř, Trávníček (C) – Jícha, Válek, Jurčík.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (F. Novotný) – Podlipnik, Šafář, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Šenkeřík – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý (C), A. Rulík – Stloukal, Kverka, Šik.

    Rozhodčí: Kika, Šír – Gebauer, Lederer

    Diváci: 3 874
    thejrc.org