Litoměřice – Tábor 6:2 (kon.) | Kadaň – Třebíč 6:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Olomouc 1:2 (po pr.)
Ústí n/L – Jihlava 4:2 (kon.) | Písek – Chrudim 2:4 (kon.) | Znojmo – Beroun 7:6 (po s.n.)
Chomutov – Hr. Králové 8:5 (kon.) | Vrchlabí – Benátky n/J 3:2 (po s.n.)
po prodl.
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:2 (1:0, 0:0, 0:1)
HC Olomouc
Sobota 08.01.2011, 17:001. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Olomouc se nakonec raduje z vítězství 2:1 po prodloužení a dvou bodů. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:25:33)
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    63:00
    Olomouc právě vstřelila branku!

    A je rozhodnuto. Přesně 2 minuty před koncem prodloužení předložil Radek Meidl kotouč MATĚJOVI PEKROVI, který u levé tyčky brodské brány vypálil po ledě a překonal gólmana Suchana! Asistence: Radek Meidl.
     
    62:27
    V dosavadním průběhu prodloužení sledujeme zejména dominanci obou bezchybných obran. Nyní se pokoušel o smělý útok Zohorna, jenž v těžké pozici proklouzl kolem olomouckých beků a prokázal velkou stabilitu, jenže puk mu utekl z hole.
     
    61:12
    Rebelové útočnou snahu Hanáků přečkali bez úhony a sami se snaží o překonání defenzívy z města populárních syrečků. Zatím však také bez úspěšnějšího konce.
     
    60:25
    Olomouc okamžitě po vhazování zaujala postavení v útočném pásmu, kde se snaží aktivním pohybem rozpohybovat obrannou čtveřici Havlíčkova Brodu a vypracovat si lepší palebnou pozici.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Olomouci s v závěrečném dějství podařilo vyrovnat a protože základní hrací doba nám jméno vítěze nepřinesla, přijde na řadu pětiminutové prodloužení. Pokud by ani v něm nepadlo rozhodnutí, dojde k samostatným nájezdům.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:48
    Dlouhý a urputný souboj u levého mantinelu v obranném pásmu Olomouce se málem přeměnil v bujarou potyčku, rozhodčí ale opět pohotově zasáhli a vše rozehnali včas.
     
    58:55
    Gólman Suchan předvedl další povedený zákrok a tentokrát měl i pořádnou dávku štěstí, když střelu Černého z prostoru mezi kruhy zachytil na okraji své lapačky a přerušil hru.
     
    58:35
    Voj. Němec zavelel k útoku, když v obranném pásmu se postavil do cesty olomoucké nahrávce, nabral rychlost, proklouzl s pukem na holi až do útočného pásma a zde přihrál zpět na modrou čáru sjíždějícími obráncovi, jehož rána neproletěla skrumáží před brankářem Pruskem.
     
    57:30
    Tvrdou ránu vyslal ze své dílny v prostoru pravého kruhu obránce Pavlík, gólman Prusek měl dobrý výhled a prudkou střelu vyrazil betony do rohu olomouckého pásma.
     
    57:10
    Havlíčkův Brod je po dalším úspěšném postupu středním pásmem v Pruskově blízkosti, kde zatím neúspěšně zápasí s pozornou a důslednou olomouckou obranou.
     
    56:10
    Na druhé straně kluziště neuspěli ani bojovníci z Kotliny, kteří při postupné kombinaci ztratili kotouč a hosté ho vyvezli do středního pásma.
     
    55:49
    Olomouc vytrvale buší s pukem na holi do zformovaného obranného bloku domácího souboru, přičemž se zatím k ohrožení gólmana Suchana neprotlačila.
     
    54:56
    Neúspěšné útoky na obou stranách, přičemž v hlavních rolích byli obsazeni oba brankáři, kteří dnes chytají skvěle, když tentokrát zneškodnili střelecké pokusy ze strany.
     
    54:15
    Švaňhal napadal olomouckou rozehrávku a za brankou se ujal puku, rychle obkroužil Pruskovu svatyni a zkoušel zasunout puk k bližší tyčce, jenže zde narazil na připraveného muže s maskou, jenž přerušil hru.
     
    53:43
    Po vyražené střele Černého, jíž zneškodnil betony gólman Suchan, dorážel do poloprázdné brány Polodna, jenže brodský muž s maskou předvedl neuvěřitelný kousek, když natáhl lapačku a lapil do ní letící kotouč, čímž zabránil jisté pohromě!
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. holec (Meidl) - 50. Vyrůbalík, 63. Pekr (R. Meidl)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    HC Olomouc:

    Diváci: 1169
    thejrc.org