Slovensko – Česko U15 5:2 (kon.) | Švýcarsko – Kanada West 1:8 (kon.) | Polsko – Česko U16 0:9 (kon.)
Velká Británie – USA Red 1:7 (kon.) | Slovensko – Kanada East 5:7 (kon.) | Česko U16 – USA Blue 7:0 (kon.)
Česko U15 – Kanada East 7:6 (po pr.)
konec
Slovensko
5:7 (1:1, 2:3, 2:3)
Kanada East
Pátek 29.06.2018, 15:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Boys U16 • Skupina A
     
    Utkání mezi Kanadou East a Slovenskem přineslo obrovské množství vzrušení a nečekaných situací. Kanada sice ještě o druhé přestávce vedla o jednu branku, ale Slováci se během třetí třetiny ještě vzpamatovali a dokázali vývoj duelu obrátit. Kanadská ofenzíva ale přesto ještě dokázala mobilizovat své řady a dotáhla celý duel k vítězství, které může rozhodovat i o majiteli cenných kovů. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (16:38:27)
     
    Nejlepší hráči utkání: Ivan Korbíni (Slovensko) – Zachary Dean (Kanada East)
     
    Konec zápasu.
     
    44:32
    Slováci sice mají hned dvojnásobnou přesilovku, jenomže Kanadě se podařilo hned několikrát bez problémů vyhodit míček z vlastního pásma. Rozehrávka slovenskému celku dost vázne.
     
    44:04
    Andrisík si vyběhl až příliš daleko od brankoviště a podařilo se mu odpálit míček z hole Brendana Mairse (CAE), jenže kanadský hráč poté se poté tvrdě s brankářem srazil. Sudí jej tak trestají za nedovolené bránění.
     
    43:06
    Deana sice ještě Andrisík vychytal a přerušil hru, avšak poté se do hry zapojil i Mark Hillier (CAE), který se nevyhnul faulu. Podle verdiktu sudích byl jeho úder do brankáře sekání.
     
    41:41
    Slováci se sice ještě hodně snaží o vstřelení kontaktní branky, jenomže Kanaďané už za tohoto stavu hrají velmi uvolněně. Jakékoliv chybě v defenzívě se tak snaží vyhnout,což se jim také daří.
     
    40:23
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Kanada si jde rázně pro vítězství! Nejprve se sice míček otřel jen o tyčku, po chvíli se však podařilo Mairsovi dostat nahrávkou SAMA TURNOCKA do volného prostoru, odkud už měl hodně vekou šanci trefit odkrytou část branky. Kanadský tento scénář splnil do posledního puntíku. Asistence: Brenden Mairs, Jeff Spark.
     
    39:57
    Slováky nyní čeká další oslabení, Dominik Hajas (SVK) je v této chvíli trestán za hákování za vlastní brankou.
     
    38:54
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Kanada je v laufu! Hráče s javorovým listem na hrudi nyní vlastní fanoušci vybláznili k dalšímu obratu, když se dostal hned po buly ke střele z dálky COLE CHIPMAN. Andrisík jeho ránu nedokázal zlikvidovat, nutno ale uznat, že bomba to byla pořádná. Asistence: Brendan Mairs, Ethan Moore.
     
    38:45
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Další vyrovnání! Kanada se v této chvíli vrací už poněkolikáté do zápasu, když tentokrát NICHOLAS MOORE dokázala nachytat při krátkém období nesoustředění i golmana Andrisíka. Ten nepředvedl proti jednoduché střele dobrý zákrok, míček mu smolně proskočil mezi betony. Asistence: Carson Wickie, Alex Doody.
     
    38:14
    Nicholas Moore se dostává zpátky na hrací plochu, Kanada přežila slovenský nápor bez újmy.
     
    37:45
    Hajas mířil jen pár milimetrů vedle levé tyče! Kanada zřejmě teď přežila další ryzí gólovku, Forbes následně odražený míček raději dostává do lapačky.
     
    37:02
    Forbes musel v brance velmi pohotově zasáhnout proti mnoha dorážkám Slováků, čímž pro jistou přerušuje hru. Kanaďané byli nyní pod enormním presem.
     
    36:14
    Kanadu v této chvíli čeká další komplikace, sudí totiž nyní vylučují na 2 minuty Nicholase Moorea (CAE), který se podle jejich názoru provinil nedovoleným bráněním.
     
    35:27
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tento zápas má grády! Slováci se dostávají k dalšímu obratu, když se dostal ke střelbě od modré čáry DOMINIK HAJAS. Jeho dělovka zapadla těsně nad rameno golmana Forbese. Asistence: Samuel Hrivnák, Dominik Libutka.
     
    34:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Další vyrovnání! Rychlý brejk Slováků byl nakonec pro Kanadu smrtící, neboť po Dlugošově nahození se dostal míček přímo k IVANU KORBÍNIMU, jemuž už stačilo míček pouze zasunout pod padajícího Forbese. Asistence: Štefa Dlugoš, Oliver Ketner.
     
    34:22
    Chipman se plným tryskem dostával do zakončení, jenomže nakonec se před něj ještě dostali slovenští beci. Kanada se tak musí vracet zpět do defenzívy.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 12. Danielčák (Kendera, Vaculík), 17. Libutka (Rehák), 29. Faith, 35. Korbíni (Dlugoš, Ketner), 36. Hajas (Hrivnák, Libutka) – 6. Broda (Moore, Leclerq), 17. Dean (Sexton), 24. Hillier (Wickie), 30. Burke (Hillier, Wickie), 39. N. Moore (Wickie, Doody), 39. Chipman (Mairs, E. Moore), 41. Turnock (Mairs, Spark)


    Slovensko: Ďuris (31. Andrisík) – Mešár, Dlugoš, Križan, Tomáško (A), Putala, Hajas, Bodnár, Kendera – Rehák, Ketner (C), Korbíni – Hrivnák, Petras, Libutka – Vaculík, Faith (A), Danielčák – Siakeľ, Schwarz, Garan – Novota
    Kanada East: Forbes (Laflame) – Doody (A), Burke, Broda (A), Olson, Sexton, Parsons, Turnock, Spark – Mairs, Hillier(C), Wickie – Dean, E. Moore, N. Moore – Baker, Chatman, Leclerq – Stephenson, Chipman, Goymour

    Rozhodčí: Vladislav Olesz, Jiří Cícha (oba CZE)
    thejrc.org