Velká Británie – Kanada 0:6 (kon.) | USA – Slovensko 0:1 (kon.) | Česko – Kanada 1:0 (kon.)
konec
Česko
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Kanada
Sobota 30.06.2018, 17:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Girls U20 • 3. kolo
     
    Češkám se nakonec povedlo vybojovat i čtvrtou výhru v základní skupině a coby neporažený celek tak sehrají zítra velké finále o zlato ze Světového poháru právě proti Kanadě. Zámořský celek byl domácím hokejbalistkám vyrovnaným soupeřem, nicméně scházelo mu přeci jen kousek štěstí. Ode mě je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (18:27:56)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Serena Vildeová (CAN) – Kateřina Teplá (CZE)
     
    Konec zápasu.
     
    44:31
    Kanada enormně tlačí na českou defenzívu, nicméně domácí výběr je už zjevně plně odhodlán ubojovat chudý jednobrankový náskok. Patočková tak drží míček v rohu hřiště.
     
    43:47
    Kanaďanky se tentokrát snažily co nejrychleji rozehrát, avšak právě spěch hrál proti nim. Po icingu se bude vhazovat před Vildeovou.
     
    42:25
    Ištoková se dostávala do samostatného úniku a okamžitě se snažila vypálit na kanadskou branku, Vildeová ale proti jejímu přízemnímu pokusu bez problémů zasahuje. Češky se mohou natlačit do kanadského pásma.
     
    41:45
    Kanaďanky cítí šanci na vyrovnání, Teplá tak pro jistotu v tuto chvíli přerušila hru. Vhazovat se bude před českou brankou.
     
    41:10
    Češky se tentokrát budou muset vracet před svou branku, Seroiszková si sice nabíhala na dlouhou přihrávku, ale míček nakonec nestihla. Sudí tak logicky pískají icing.
     
    40:14
    Eggletonová se v této chvíli dostává zpět na hrací plochu, česká reprezentace tuto přesilovku nevyužívá.
     
    39:09
    Češkám se zatím v této přesilovce moc nedaří, neboť se svou hrou nedokážou přetlačit obranný diamant Kanady. Střelecké pokusy si tak většinou nedokážou z důvodu časové tísně dostatečně připravit.
     
    38:14
    Síly na hřišti se v této chvíli vyrovnají, po přidržení Škorpíkové je vyloučena Quinn Eggletonová (CAN).
     
    37:25
    Eggletonová se zjevila zčistajasna na pravém křídle, odkud se mířila přesně k bližší tyči. Teplá však byla i tentokrát připravena a předvádí pohotový zákrok.
     
    36:25
    České hráčky ovšem nyní čeká další oslabení, Martina Zedníková (CZE) je vyloučena po hitu na vlastní obranné třetině za nedovolenou hru tělem.
     
    35:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Smůla prolomena! Česká reprezentace se dostává v přesilovce do vedení! Po samostatném úniku po levém křídle se dostala do brejku BARBORA PATOČKOVÁ, jíž se podařilo svou střelu zamířit přímo do levé šibenice. Vildeová svou lapačku natáhla příliš pozdě. Asistence: Lucie Kubínová.
     
    34:59
    Na hřišti zůstává ležet další česká hráčka. Baráková obdržela pořádnou ránu od Kristen Colosimové (CAN), která podle sudích hrála vysokou holí. Česká obránkyně se vrací za doprovodu zdravotníků na střídačku.
     
    33:26
    Kaltounková se hned nadvakrát pokoušela ohrozit kanadskou branku, nicméně její pokusy zamířily jen do blokujících Kanaďanek. Česká ofenzíva se musí vracet do základního postavení.
     
    32:23
    Kábrtová neměla dostatečné množství sil, aby zvládla vypálit z lepší pozice, její nahození tak končí pouze na zadním mantinelu. Češky ještě stále pokračují v napadání na vlastní ofenzivní třetině.
     
    31:23
    Česká ofenzíva momentálně neskutečně svého soupeře tlačí, avšak většinu střel si hlídají kanadské obránkyně. Zámořský tým je nyní zatlačen do kouta.
     
    30:13
    Patočková se Seroiszkovou se dostaly k parádní šanci, avšak Vildeová dokázala oba střelecké pokusy vyrazit mimo branku. Kanada přežila dvě obrovské gólovky!

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 36. Patočková (Kubínová)


    Česko: Teplá (Zechovská) – Kosinová (A), Seroiszková (A), Zedníková, Martinů, Držmíšková, Baráková, Kolínková, Svitáková – Kubínová, Patočková (C), Jůzková – Škorpíková, Kaltounková, Mašková – Halbrštátová, Šebíková, Kábrtová – Pížová, Mačátová, Ištoková – Blažekovič
    Kanada: Vildeová (Jacobiová) – Foersterová, Hughesová, Mitchellová, Albanová, Goodmanová (A), Archibaldová, Coonsová (C) – Eggletonová, Davisová, Matulaová – Daoustová, Wilsonová (A), Birkettová – Claphamová, Laceyová, Hurrelová – Baineová, Buffetová, Colosimová – Whelanová

    Rozhodčí: Patricie Vokalová (CZE), Peggy Wakehamová (CAN)
    thejrc.org