Plzeň – Liberec 1:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:0 (0:0)
FC Slovan Liberec
Pondělí 30.07.2018, 18:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z Plzně je to pro dnešek všechno, děkuji za sledování psaného přenosu a přejí krásný zbytek pondělního večer! U dalšího onlajnu se bude opět těšit Jan Picka. (19:56:11)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 12:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 10:4.
     
    Je za námi konec dnešního duelu, který nakonec rozhodla jediná trefa, o kterou se postarali domácí fotbalisté, konkrétně to byl útočník Michael Krmenčík!
    V první půli byli odvážnější hráči Slovanu, ale dostali se jen do jediné velké šance. Po změně stran Viktora přidala, po vítězné trefě Krmenčíka mohla přidat další góly – Jan Kopic napálil tyč, Aleš Čermák dvě velké šance nevyužil, střídající Tomáš Chorý hlavičkou výborného gólmana Hladkého nepřekonal. Jedinou větší šanci hostí měl Mashike, ale v dobré pozici bránu Plzně přestřelil.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Milan Kerbr táhl jeden z posledních útoků Liberece po levé straně, nakonec se ale s míčem dostal až do zámezí, takže balon do hry uvede Matúš Kozáčik.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Martin Koscelník (FC Slovan Liberec).
     
    90
    Kozáčik nepřesvědčivou rozehrávkou zabrnkal na nervy všem fanouškům Plzně, domácí gólman svou minelu nakonec včas napravil.
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    Dnešní utkání sleduje 10 753 diváků.
     
    89
    Sukisa Mashike se zjevil sám ve velkém vápně Plzně, mohl srovnat, ale jeho pokus nakonec nebyl přesný, míč skončil nad bránou Kozáčika.
     
    88
    Ondřej Karafiát a Tomáš Chorý předvedli obrovský rychlostní souboj, který nakonec vyhrál hostující bek. Všechna čest, po 88 minutách v takovém vedru předvést sprint přes půl hřiště.
     
    87
    Domácí nyní na svého soupeře tlačí, Západočeši se nechtějí spokojit s hubenou výhrou a chtějí přidat pojistkový gól. Momentálně však musí myslet i na defenzivu.
    86. Chorého vychytal famózní Hladký
     
    86
    Obrovskou šanci měl i Tomáš Chorý, který prudce hlavičkoval po centru od Čermáka. Václav Hladký předvedl perfektní reflexivní zákrok!
     
    85
    A znovu byl Čermák úplně sám před brankářem Hladkým! Nyní po centru Zemana, ani v tomto okamžiku však nezakončil podle představ. Poté ještě hledal Chorého, díky čemuž získal pro Viktorii roh.
    84. Čermák neproměnil obrovskou šanci
     
    84
    Situace dva na jednoho – přihrávající Jan Kopic a zakončující Aleš Čermák, který byl úplně sám před prázdnou bránou, leč na prudký míč nedosáhl a ideálně ho netrefil.
     
    84
    Jan Kopic vystřelil z přímáku rovnou, ale bylo to jen doprostřed brány, Václav Hladký míč bez potíží chytil.
     
    83
    A ještě jeden faul Slovanu, domácí se pozvolnými kroky sunou směrem k vápnu. Nyní na ně čeká velice zajímavý volný přímý kop.
     
    83
    Po dalším nedovoleném zákroku Liberce se domácí dostanou k rozehrávce na polovině hřiště.

    Jan Picka

    Branky: 61. Krmenčík (Al. Čermák)

    Karty:   10. Kačaraba (LIB), 57. Mara (LIB), 90+1. Koscelník (LIB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 12:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 10:4.
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – M. Petržela (72. Ma. Zeman), Hořava, Hrošovský, J. Kopic – Krmenčík (81. Chorý), Řezníček (46. Al. Čermák).
    Náhradníci: A. Hruška – Procházka, Ma. Zeman, Chorý, M. Havel, Al. Čermák, Ekpai.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Kerbr – Breite (C) – Pešek, Ševčík (80. Mashike Sukisa), Mara (71. Nešický), Potočný (63. Koscelník) – Pázler.
    Náhradníci: Nguyen – Malinský, Voltr, Koscelník, Mashike Sukisa, Nešický, Vukliševič.

    Rozhodčí: Karel Hrubeš – Petr Blažej, Zdeněk Koval

    Diváci: 10 753
    thejrc.org