Bohemians 1905 – Teplice 2:3 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
2:3 (2:1)
FK Teplice
Pátek 02.11.2018, 18:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ohlasy trenérů:

    Martin Hašek (Bohemians 1905):
    Až do zápasu s Plzní jsme dokázali vzdorovat situaci, kdy jsme ze zdravotních důvodů přicházeli o hráče. Někoho jsme ztratili každý zápas. V podstatě jsme ještě nemohli postavit optimální sestavu a pokud se to blížilo, tak někteří kluci nebyli připraveni stoprocentně. Až do utkání s Plzní jsme to zvládali relativně výsledkově i herně. V utkání v Boleslavi a dnes nás to naplno dostihlo. V Boleslavi jsme si za to mohli trochu sami. Tam jsem nebyl spokojen s přístupem a nasazením. Dnes tam naopak nechali hráči všechno a v prvním poločase jsme podali velmi dobrý výkon. Na hřiště jsme ale měli hráče, kteří nebyli schopní odehrát naplno 90 minut a soupeř byl navíc velmi efektivní. Oba góly ve druhé půli jsme dostali po individuálních chybách. Najednou jsme prohrávali 2:3 a v podstatě neměli patrony. Bohužel se nám to nepodařilo silou vůle alespoň zremizovat. Valí se to s námi celý podzim a teď se to na nás navalilo. Doufám, že nám pomůže reprezentační přestávka.

    Stanislav Hejkal (FK Teplice):
    Do utkání jsme nastupovali s handicapem. Včera se zranili Krob a Vondrášek, takže jsme přišli o oba krajní beky. Krob nakonec naskočil se sebezapřením. Řešili jsme to systémově přechodem na 3 – 4 – 3. Zaspali jsme začátek, oba góly jsme inkasovali ze standardních situací. O poločase jsme přešli na systém 4 – 4 – 2 a dokázali to otočit. I za stavu 3:2 jsme se snažili vysoko napadat a ten závěr naštěstí uskákali. Snad nás to trochu zvedne. Příště nás čeká velmi silný soupeř, Olomouc, tak uvidíme, jak na tom budou naši krajní obránci. (20:38:51)
     
    Fotbalisté Bohemians neudrželi poločasové vedení a prohráli s Teplicemi 2:3. Hosté, kterým se vstup do sezóny nepovedl, tak získali důležité tři body. Klokani v první půli úspěšně otáčeli skóre, když na gól Michala Jeřábka dvakrát odpověděl Yusuf, ovšem stejný kousek předvedli Severočeši po přestávce. Ve 49. minutě se tak trefil hlavou Daniel Trubač a obrat dokonal v 63. minutě David Vaněček, který uklidil do sítě nabídku Krále. Domácí byli nejblíže k vyrovnání asi tři minuty před koncem, kdy hlavičku Závišky vytlačil nad břevno gólman Diviš.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté se ale ubránili. Nyní se na pravé straně neprosadil Dostál a Teplice budou vhazovat. To je asi konec nadějí zelenobílých.
     
    90+3
    Začala poslední minuta nastavení. Ještě standardka pro Bohemians, do šestnáctky jde i brankář Valeš.
     
    90+1
    Hosté postupovali ve dvou na jednoho obránce! Luts ale neadresoval Vaněčkovi ideální přihrávku a o zbytek se postaral Dostál, který se dobře vrátil.
     
    90
    Domácí stupňují svůj nápor. Už víme, že sudí nastaví tři minuty.
     
    88
    Po rohu Dostála následoval závar, ale domácí se k šestnáctce k zakončení nedostali. Poté přišla střela Závišky po odraženém míči, která končí vedle.
     
    88
    Teď byli domácí blízko! Po centru z levé strany se dostal k hlavičce Jan Záviška a míč směřoval pod břevno. Diviš ale zakročil skvěle a vytáhl balón nad!
     
    86
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Jan Hošek.
     
    86
    Pavel Čmovš zezadu ostře atakoval Yusufa. Teplický obránce vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    85
    Na hranici šestnáctky trefil míč ze vzduchu Jan Záviška. Nastřelil však protihráče, od něhož se míč snesl do rukavic Diviše.
     
    84
    Nevymysleli ale nic převratného. Dopředu míří tepličtí fotbalisté.
     
    83
    Právě Vodháněl si chytře strčil tělo před soupeře a tne ho musel faulovat. Klokani budou rozehrávat na polovině soupeře.
     
    82
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Jan Vodháněl.
     
    82
    Martin Dostál v souboji o míč fauloval Kučeru. Vyfasoval za to žlutou kartu.
     
    81
    Deset minut před koncem drží Teplice svůj jednogólový náskok. Domácí se zatím marně snaží na soupeře vyzrát.
     
    79
    Z pravé strany centroval Martin Dostál. Diviš si balón stáhl ze vzduchu.
     
    78
    Míč se po souboji v šestnáctce odrazil za brankovou čáru od Dominika Maška. Od brány bude rozehrávat Diviš.

    Martin Augustin

    Branky: 18. Yusuf Helal (M. Dostál), 23. Yusuf Helal (M. Dostál) – 17. Jeřábek (Kučera), 49. Trubač (Krob), 63. Vaněček (Král)

    Karty:   58. Šmíd (BOH), 82. M. Dostál (BOH) – 20. Král (TEP), 36. Vaněček (TEP), 77. Krob (TEP), 86. Čmovš (TEP)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 10:4. Rohy: 7:6.
    Bohemians Praha 1905: Valeš – M. Dostál, Krch (C), Šmíd, Schumacher – Záviška, Švec (69. F. Hašek), M. Hašek, Bartek (69. Reiter) – Yusuf Helal, Mašek (82. Vodháněl).
    Náhradníci: Fryšták – F. Hašek, Jindřišek, Reiter, Vaníček, Vodháněl.

    FK Teplice: Jakub Diviš – Král, Čmovš, Jeřábek – Žitný (74. Luts), Ljevaković (C) (50. Hyčka), Kučera, Hora, Krob – Vaněček, Trubač (86. Hošek).
    Náhradníci: Grigar – Hošek, Hyčka, Jindráček, Luts, Moulis, Soungole.

    Rozhodčí: Lerch – Melichar, Černý

    Diváci: 4382
    thejrc.org