Bohemians 1905 – Opava 0:0 (kon.) | Příbram – Slavia 0:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
0:0 (0:0)
Slezský FC Opava
Neděle 17.03.2019, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z Ďolíčku definitivně vše. Přeji krásný zbytek neděle! (17:43:48)
     
    Hašek: Z té série dvanácti domácích zápasů bez vítězství jsem smutný. Dnes jsme věřili, že bychom to mohli zlomit. Jsem přesvědčen, že hráči dělali, co je v jejich silách, ale neměli jsme úplně dobrý den. Na vítězství to nestačilo. Na druhou stranu s každým dalším neúspěchem statisticky stoupá pravděpodobnost, že to v dalším zápase už zlomíme.
     
    Martin Hašek (trenér Bohemians): Na jaře jsme přešli na jiné rozestavení. Vyhráli jsme 2:0 ve Zlíně, pak přišel ten smolný zápas se Slavií, ale poté jsme vyhráli v Karviné 3:0. I přes týden v tréninku vypadali hráči dobře, vypadali výborně na míči, ale jsou věci, které nejdou obelhat. Každý hráč, aby podal dobrý výkon, musí mít natrénováno a odehráno. Dnes se projevilo, že někteří hráči to tak ještě nemají. V útoku jsme měli Puškáče, který ještě neodehrál 90 minut. Dnes hrál s operovanou rukou, před tím týden netrénoval. Čekali jsme, že nám pomůže více, ale nemůžeme mu nic vyčítat. V průběhu zápasu jsme k němu chtěli dát Júsufa, ale ten také nemá natrénováno. Do tréninku se zapojil až v úterý. Upínali jsme se k tomu, takového hráče tam potřebujeme mít, ale ještě to není ono. I na Kamilovi Vackovi je znát, že rok nehrál fotbal a nějaký výkonnostní pokles oproti začátku jara se dal čekat.

    Jsem rád, že jsme uhráli nulu. Přežili jsme dvě šance soupeře. 0:0 asi odpovídá tomu, co se na hřišti odehrávalo. Porážka by asi byla pro obě mužstva krutá. Jsem rád, že teď budeme mít 14 dní na to, abychom mohli pořádně potrénovat. Věřím, že na zbytek základní části se připravíme tak, abychom ho zvládli.
     
    David Puškáč (útočník Bohemians): Od zápasu jsme si slibovali hodně, chtěli jsme vyhrát. Bod je málo. Nebyli jsme vpředu moc nebezpeční, nebylo z čeho dát gól. Asi chyběla odvaha, dravost.

    Od opavských fanoušků jsem negativní přijetí čekal. Už když jsem odcházel, tak se na stadionu vyvěšovaly nějaké výhružné vzkazy... Já o Opavě nemůžu říci nic špatného, jsem ji vděčný. Okolnosti ale byly takové, že jsem musel odejít.

    Venku se nám hraje asi lépe. Můžeme hrát na brejky, útočit se snaží domácí týmy. Tady je na nás vyvíjen ten tlak od fanoušků. Musíme to příště zlomit, dát góly a vyhrát.
     
    Kopecký: Do každého zápasu jdeme vyhrát, ale nechci být velkohubý. Bohemka měla v prvním poločase asi převahu. Bod musíme brát, odrazit se a připravit na další zápas proti Dukle.

    Samozřejmě má vliv, že jsme už šest zápasů nevyhráli. Naposledy se Slováckem jsme vyhrát měli. Soupeře jsme chybami posadili na koně. Měli jsme o jednoho hráče v poli více, ale stačili jen vyrovnat. Jsem ale rád, že na hráčích je vidět, že s tím chtít něco dělat a i od takového výsledku jako dnes se můžeme odrazit.
     
    Ivan Kopecký (trenér Opavy): Bylo to bojovné utkání, které nemělo velkou fotbalovou úroveň. Oba týmy vsadily hlavně na defenzivu, šancí moc nebylo. První poločas jsme dobře bránili. Spoléhali jsme na brejky, ale nedotáhli je do konce. Po příchodu Smoly se hra dopředu zvedla. Měl dvě šance, jednu hlavou, jednu nohou. Pro nás má každý bod velkou váhu a jsem rád, že si vezeme bod ze hřiště soupeře, který je na tom podobně jako my.
    Týmy Bohemians a Opavy se rozešly bez gólů.

     
    Utkání je již sice za námi, ale u našeho přenosu ještě můžete vytrvat. Přineseme Vám totiž to nejdůležitější z pozápasové tiskové konference!
     
    Utkání mezi Bohemians a Opavou gól nepřinesl. První poločas byl vyrovnaný, oba týmy v něm zahrozily jen po standardních situacích. Po změně stran začali klokani aktivněji, ovšem dobrou střelu Vaníčka dokázal vyrazit brankář Fendrich. Hosté postupem času hru zase vyrovnali a závěr navíc dohrávali v početní výhodě. V 82. minutě byl totiž vyloučen stoper Michal Šmíd, který fauloval na pozici posledního Smolu. Opava však početní výhodu k ničemu nezužitkovala. Bohemians se po remíze posouvají v tabulce alespoň pro tuto chvíli před Příbram na třináctou pozici. Slezané zůstali dvanáctí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Manzia si teč chtěl říci o faul až příliš ochotně. Rozhodčí nařizuje vhazování pro Bohemians.
     
    90+3
    Hostům byl odmáván ofsajd. Míč nakopne dopředu Fryšták.
    90+2. Ani Zapalač neotevřel skóre duelu
     
    90+2
    Smola zatáhl míč dopředu a posunul ho na pravou stranu k Petrovi Zapalačovi. Ten to zkusil levačkou, ale zamířil vedle vzdálenější tyče.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví druhý poločas o čtyři minuty!
     
    90
    Exekutorem následné standardky byl Júsuf. Hosté se ale ubránili, odehráli míč do bezpečí.
     
    89
    Akci Bohemky po levé straně zastavil za cenu žluté karty Bidje Manzia. Ten fauloval Bartka.
     
    88
    Domácí se snaží být aktivní i v deseti. Kamil Vacek rozbíhal Bartka, před nímž odehrál protihráč míč do autu.

    Martin Augustin

    Branky:

    Karty:   11. Bartek (BOH), 63. Vacek (BOH), 70. Ljovin (BOH), 71. Pokorný (BOH) – 27. Jursa (OPA), 43. Simerský (OPA), 50. Svozil (OPA), 60. Zavadil (OPA), 89. Manzia (OPA)   83. Šmíd (BOH)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:3.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Hůlka, Šmíd, Pokorný – M. Dostál, Ljovin, Vacek, Bartek (C) – Reiter, Puškáč (69. Koubek), Vaníček (62. Júsuf Hilál).
    Náhradníci: Valeš – Schumacher, Jindřišek, Nečas, Koubek, Júsuf Hilál, Krch.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Schaffartzik, Simerský, Svozil, Žídek (C) – Zavadil, Jursa – Stáňa (68. Manzia), Janetzký (87. Jurečka), Zapalač – Juřena (46. Smola).
    Náhradníci: Šrom – Helebrand, Jan Řezníček, Bernadina, Smola, Manzia, Jurečka.

    Rozhodčí: Pechanec – Hrabovský, Ratajová

    Diváci: 4755
    thejrc.org