Itálie – Česko 0:5 (kon.)
konec
Itálie
0:5 (0:3, 0:2)
Česko
Sobota 14.07.2018, 18:30 • Pala Hodegart, Asiago • Mistrovství světa v inline hokeji žen
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Odsud z Asiaga se pro tentokrát s vámi loučím. (19:40:32)
     
    Již zítra od 12:40 se Češky představí na stadionu v sousední Roaně, kde vyzvou na souboj hráčky Argentiny.
     
    Demolice italského týmu našla své pětigólové vyvrcholení. České hráčky tak vstupují do šampionátu vysokou výhrou nad domácím celkem. Velkou zásluhu na dnešní výhře měla Kateřina Mrázová, která se ocitla u čtyřech gólů z pěti, k čemuž přidala mnoho dalších individuálních šancí.
     
    Konec zápasu.
    39:27 MRÁZOVÁ - 0:5
     
    39:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Následně se ale českým hráčkám gólově zakončit podařilo! Střelu zprava vyslala KATEŘINA MRÁZOVÁ, která přesně našla volný prostor v brance Pompaninové. Asistence: Michaela Jančová.
     
    38:57
    Češky nadále okupují prostor před italskou branku. O poslední střelu z pravého kruhu se postarala Mrázová. Proti její akci ale vytáhla Pompaninová další zákrok a puk vyrazila mimo hřiště.
     
    38:05
    Souhra Mrázové s Vanišovou přinesla nahození kotouče k levé tyčce branky Eugenie Pompaninové. Odsud se jej Češky marně snažily prostrčit za brankovou čáru, narážely ale na velmi hustý italský obranný blok.
     
    37:49
    Vyloučení v týmu Itálie (Roccová – 2 min, podražení).
     
    37:49
    Česko si bere oddechový čas.
     
    36:52
    Další velká šance Mrázové! Křižmo si projela kolem brankoviště a snažila se umístit kotouč k bližší tyči. Proti tomuto ale italská gólmanka bleskurychle zasáhla a kotouč přikryla.
     
    35:29
    Následně se o slibnou šanci postarala Kateřina Mrázová. Její najetí středem hrací plochy a následná střela z mezikruží našla svůj prostor v břevnu, od něhož se také odrazila mimo branku.
     
    34:35
    Postupný průnik Karolíny Kovářové dokázala italská obrana celkem brzy zastavit. Češky se tak na malý čas stáhly z útočného pásma.
     
    33:31
    Tereza Vanišová svedla podél mantinelu velmi tvrdý souboj o puk s Silvií Toffanovou. Nakonec z něj vyjela vítězně, díky čemuž udržela svůj tým v útočné třetině.
     
    33:19
    Itálie si bere oddechový čas.
     
    31:50
    Nahození Němcové podél mantinelu našlo za bránou pouze hůl Alice Berettaové. Ta zahájila italský průnik na opačnou stranu hřiště, ovšem i tento, stejně jako většina dalších v podání italských hráček, byl velmi rychle ukončen.
     
    30:36
    Italky pomalu rozehrávají od své branky. Po krátkém výjezdu do útočného pásma byly rychle vytlačeny do středu hrací plochy. Následně si Češky ukořistily puk pro sebe a posunuly se zpět k italské brance.
     
    29:47
    Itálie v plném počtu.
     
    29:18
    Gólovku měla na své holi Tereza Vanišová. Přihrávku Vonkové zprava ale nedokázala na středu přesně zpracovat a o puk díky zákroku italské obránkyně přišla.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 5. Čajanová (Mrázová), 9. Jančová (Mrázová), 20. Mrázová (Flachsová), 27. Flachsová (Čajanová), 40. Mrázová (Jančová)


    Itálie: Pompaninová, Brisinellová – De Roccová, Ercolaniová, Roccellaová, Guazziová, Ciprianová, Toffanová – Succiová, Berettaová, Zecchin Ferraraová, Bisiová, Raiaová, Piccininiová, Novelliová, Polová.
    Česko: Škodová, Plucnarová – Flachsová, Kovářová, Jančová – Pipková, Němcová, Mrázová (C), Vanišová, Vonková, Čajanová, Jůzková.
    thejrc.org