USA – Česko 3:2 (kon.)
konec
USA
3:2 (1:2, 2:0)
Česko
Sobota 21.07.2018, 20:55 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji žen • Finále
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost a z italského Asiaga pro dnešek na počtěnou. Rád bych vás ovšem pozval na turnaj mužů, který startuje zítřejším dnem. Hezký zbytek večera. (22:14:08)
     
    Je dobojováno. České hráčky byly po celou dobu utkání lepším a aktivnějším celkem, nakonec bohužel ale méně efektivnějším. Američanky ve druhé polovině otočily utkání po brankách z ojedinělých akcí a berou zlaté medaile. Češky nezvládly jediné utkání a odvezou si domů stříbro.
    Ze zlatých medailí se po těsné výhře 3:2 radují reprezentantky USA
     
    Konec zápasu.
     
    39:48
    Tohle nevypadá dobře... Češky v útoku nic nevymyslely a Američankám se povedlo vyhodit kotouč zpoza své branky až na druhou stranu kluziště. Zlatý sen se rozplynul.
     
    38:59
    Kristýna Kaltounková měla na hokejce opět další branku. Nyní zakončovala z pravého kruhu, ale Rackleffová chytá úžasně a připisuje si další z řady zákroků!
     
    38:24
    Tereza Vanišová dávala od levého mantinelu kotouč do brankoviště, Rackleffová si ovšem volný prostor pohlídala a kotouč ukryla v rukavici. Češky hrají bez Škodové a s pěti hráčky v poli!
    37:47 Mlýnková měla velkou možnost vyrovnat
     
    37:47
    To je smůly! Češky se dostaly do protiútok tři na jednu, celou akci zakončovala Mlýnková, ale zblízka se jí nepovedlo propálit připravenou Rackleffovou. Následuje timeout Češek.
     
    36:40
    Rozhodčí přerušili hru poté, co se holky obou mužstev dlouho praly o kotouč za brankou Ameriky. Pokračovat se bude vhazováním po pravici Rackleffové.
     
    35:45
    Češky se dostaly do další akce a opět u toho byla aktivní Kateřina Mrázová. Odražený kotouč se k ní dostal mezi kruhy, nakonec byla její střela zblokována nad branku. Následuje timeout USA.
     
    34:49
    Nyní si do zakončení u levého kruhu najela Mrázová. Do střely ji ovšem padla pozorná protihráčka. Následně to zkoušela z pravého kruhu, ale střílela jen do betonů!
     
    34:13
    V rychlém útoku připravila Kaltounková šanci pro Vanišovou. Té se ale střelou do horní části branky nepovedlo pokořit Rackleffovou. Americká brankářka chytá skvěle!
     
    32:40
    České hokejistky se nemohou dostat do zakončení. Aktuálně si přihrávají na vlastní polovině, ale směrem dopředu jsou dveře zavřené.
    31:19 POGUOVÁ - 3:2
     
    31:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak tohle zamrzí! ELISA POGUOVÁ prošla individuálně až před branku Škodové, kterou dokázala překonat parádním bekhendovým pokusem. Rázem jsou blíže titulu Američanky. Bez asistence.
     
    31:12
    Do zakončení se dostala po zadovce Flachsové útočnice Kaltounková. Její pokus ale šel jen doprostřed branky, Rackleffová pohotově chytá.
     
    30:33
    Michaela Jančová se prodrala podél levého mantinelu do zakončení a v protiútoku nakonec zvolila střelu. Rackleffové sice kotouč propadl, ale pokus šel jen nad branku.
     
    29:58
    Pokračovalo se rychlou akcí Češek, která byla zakončena přihrávkou do brankoviště, kam strkala hokejku Vanišová. Reprezentantka ze srdce Evropy ale nezměnila směr dostatečně a Rackleffová chytá.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. Loyathová (Curtisová), 23. Bryantová (Nicholsonová), 32. Poguová – 13. Kaltounková (Pipková), 17. Kaltounková (Kovářová)


    USA: Rackleffová (Smitová) – Gianniová, Furiaová – Fryová, McGovernová, Bryantová, Nicholsonová, Curtisová, Poguová, Eraová, Loyathová, Furiaová.
    Česko: Škodová (Plucnarová) – Jančová, Mrázová, Čajanová, Mlýnková – Flachsová, Kovářová, Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.
    thejrc.org