Švýcarsko – Česko 1:10 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:10 (0:6, 1:4)
Česko
Pátek 27.07.2018, 20:50 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to zatím vše. Budeme se na vás prostřednictvím textu těšit zítra ve 20:00, kdy startuje finále. Z italského Asiaga prozatím na počtěnou! (21:57:52)
     
    Češi si opět po dvou letech zahrají finále mistrovství světa! V dnešním duelu poráží Švýcarsko naprosto jednoznačně 10:1 a zítra večer vyzvou obhájce titulu z Francie. Na dnešní kanonádě se podílelo hned sedm střelců.

    Dvakrát se prosadili Aleš Chamrád, Patrik Šebek a Jakub Bernad. Po brance přidali Petr Kafka, Robin Malý, Jakub Cik a Martin Fiala. Poctivý výkon předvedl Josef Karlík, jenž moc práce neměl.
     
    Konec zápasu.
    39:41 Martin FIALA - 1:10
     
    39:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec to tedy desítka bude, postup do finále tedy bude zpečetěn parádním výsledkem! Aleš Chamrád našel přihrávkou přes celou šíři pásma MARTINA FIALU, jenž se nezmýlil a pokusem z první pokořil Zürchera. Asistence: Aleš Chamrád.
     
    39:09
    V další akci to zkoušel Marek Loskot, jenž dostal nabito na levý kruh. Dobře mířil do bližší šibenice, kterou ale nakonec těsně minul. Kotouč skončil nad brankou.
     
    38:57
    Na led šla první přesilovková lajna a ťukec národního týmu byl zakončen pokusem Pavla Strýčka z pravého kruhu. Zürcher se ovšem parádně přesunul a neinkasoval.
     
    38:33
    Po kombinační hře pálil Robin Malý, jehož puk se zajímavě dostával do brankoviště a dost možná to byla desátá trefa. Rozhodčí ale rozpažili, pokračovat se bude vhazováním.
     
    37:38
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Jan Mosimann – 2 min, nedovolené bránění).
     
    37:07
    Martin Fiala si následně najel před branku a kotouč za sebou nechával pro Šinágla. Ten ale na puk nakonec nedosáhl a nestihl tak zakončit a přidat pomyslnou desítku.
    36:19 Patrik ŠEBEK - 1:9
     
    36:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hned po vhazování ve středovém kruhu se čeští inlinisté dostali do útoku a dočkali se již deváté branky v utkání! PATRIK ŠEBEK dostal do zakončení a z levého kruhu vymetl pravou šibenici. Asistence: Pavel Strýček.
     
    36:01
    Vyloučení v týmu Česko (Mikuláš Zbořil – 2 min, nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Benjamin Neukom – 2 min, nedovolené bránění).
     
    35:52
    Po bekhendové přihrávce Chamráda zakončoval Zbořil. Rána mu ovšem nesedla a kotouč skončil jen na zadním mantinelu.
     
    34:46
    Po kličce před brankou se do zakončení dostával náhradník Jan Vyoral. Tomu se ale nakonec nepovedlo zakončit ideálně, v rychlosti mířil těsně vedle.
     
    34:29
    Mikuláš Zbořil dostal puk naprosto parádně před branku, kde se elegantně dostal do zakončení. Jeho bekhendový pokus ale nad betony brankáře neskončil, parádní zákrok.
     
    33:38
    Opět se rozezvučela branková konstrukce. Martin Fiala pálil od levého mantinelu na přední tyčku, jeho zakončení nakonec ale skončilo pouze na tyčce.
     
    32:57
    V další akci připravoval kotouč pro Filipa Kuťáka parťák Martin Fiala. Ten mu předal kotouč, ale pokus mladého beka byl sražen a kotouč se sotva dokutálel k brankáři.
     
    31:52
    Markovi Loskotovi se na turnaji střelecky úplně nedaří a vše se pokoušel nyní napravit. Před branku mířil po zemi ke vzdálenější tyčce, branku ale minul.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 29. Sturny (Maier) – 6. Kafka (Zbořil), 11. Šebek (Kafka), 11. Bernad (Malý), 14. Malý (Loskot), 17. Cik (Šinágl), 19. Bernad (Malý), 24. Chamrád (Cik), 31. Chamrád (Malý), 37. Šebek (Strýček), 40. Fiala (Chamrád)


    Švýcarsko: Q. Zürcher (17. S. Zürcher) – Häfliger, Maier, Hungerbühler, Mosimann, Küttel, Di Biase, Dietrich – Zehnder, Reinmann, Neukom, Sturny, Tschannen, Hunziker, Di Santo.
    Česko: Karlík (Sedlář) – Šebek, Strýček, Kafka, Loskot – Zbořil, Malý, Bernad, Rubeš – Kuťák, Cik, Šinágl, Fiala – Chamrád, Vyoral.
    thejrc.org