Francie – Česko 2:7 (kon.)
konec
Francie
2:7 (0:3, 2:4)
Česko
Sobota 28.07.2018, 20:10 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji • Finále
Partner:
     
    Češi ve druhém poločase nepřipustili žádné drama. Francouzi se sice více tlačili do zakončení, stačilo to ale pouze na dvě branky. Naopak národní tým vsítil další čtyři, podělili se o ně Martin Fiala, Petr Šinágl a dvakrát Petr Kafka! Český tým tak po roční odmlce znovu slaví titul mistrů světa! Gratulujeme! (21:27:42)
    Závěrečné vteřiny utkání a obrovská radost českých reprezentantů, kteří vybojovali zlaté medaile
     
    Konec zápasu.
    39:32 ŠINÁGL - 2:7
     
    39:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! V samotném závěru se s góly roztrhl pytel a Češi vedou znovu o pět branek! Jakub Bernad vyslal před bránu PETRA ŠINÁGLA, po jehož kličce do forhendu se kotouč překulil přes výstroj francouzského gólmana až do sítě! Asistence: Jakub Bernad.
    38:12 ROMAIN - 2:6
     
    38:12
    Francie právě vstřelila branku!
    Obhájci titulu ještě korigují skóre, na výsledku utkání to ale nic nezmění. Gabillet Karl předal kotouč Horrutu Romainovi, který zblízka přidal druhý francouzský gól. Asistence: Gabillet Karl.
     
    37:42
    Aleš Chamrád s Jakubem Bernadem se propracovali až před francouzskou bránu, tam ale prostor dobře vykryl Demars Simon.
     
    36:54
    Francouzi zápas možná v hlavách už vzdali, Češi se snadno po levé straně dostali do další střelecké příležitosti, jejich rána se ale od brankové konstrukce odrazila mimo hřiště.
    36:06 KAFKA - 1:6
     
    36:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už si dovolím říct, že je hotovo! Po přihrávce Marka Loskota zůstal před bránou úplně volný PETR KAFKA, který nezazmatkoval, zkušeně si počkal a následně procedil puk mezi brankářovými betony! Asistence: Marek Loskot.
     
    35:32
    Francie získala puk po buly a hned se hnala dopředu. Vypracovala si střeleckou pozici, rána byla ovšem českými obránci zablokována a mířila vysoko nad bránu.
    34:57 FIALA - 1:5
     
    34:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Francouzský tlak mírně opadl a výsledkem je pátý gól v jejich svatyni. Aleš Chamrád vyslal na zteč po levém křídle MARTINA FIALU, jehož svižná rána zápěstím zapadla přesně ke vzdálenější tyči! Asistence: Aleš Chamrád.
     
    34:08
    Češi vystihli soupeřovu rozehrávku a přešli do přečíslení dvou na jednoho. Jakub Bernad přihrál zleva Petru Šináglovi, ten ale těsně minul vzdálenější tyč.
     
    33:44
    Češi vytlačili soupeře za jeho bránu, pak se ale Francouzi zase drze tlačili do brankoviště. Z levé strany na Josefa Karlíka mířil Gabillet Karl, ani nadvakrát však puk za jeho betony nepropasíroval.
     
    32:26
    Nápor Francie pokračuje. Přihrávku Belota Clementa na Crigniera Renauda sice Češi vystihli, hráči v bílém ovšem přesto pokračovali v akci a Josef Karlík si připisuje další úspěšný zákrok.
    31:01 LAMBERT - 1:4

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 32. Lambert (Jolan), 39. Romain (Karl) – 3. Strýček (Šebek), 10. Loskot (Kafka), 18. Loskot (Šebek), 27. Kafka (Loskot), 35. Fiala (Chamrád), 37. Kafka (Loskot), 40. Šinágl (Bernad)


    Francie: Simon (Damien) – Yves, Hugo, Romain, Eliott, Maxime, Lambert, Gaboriau – Baptiste, Karl, Renaud, Jolan, Clement, Joan, Theo
    Česko: Karlík (Sedlář) – Šebek, Strýček, Kafka, Loskot – Zbořil, Malý, Bernad, Chamrád – Kuťák, Cik, Šinágl, Fiala – Vyoral
    thejrc.org