Motor ČB – Třebíč 0:4 (kon.) | Jihlava – Poruba 2011 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Vsetín 1:4 (kon.)
Kadaň – Havířov 4:7 (kon.) | Prostějov – Ústí n/L 2:0 (kon.) | Přerov – Litoměřice 4:2 (kon.)
Slavia – Frýdek-M. 6:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Středa 21.11.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1532 diváků. (20:02:20)
     
    I v devátém utkání v řadě nepoznala Jihlava hořkost porážky. Zápas proti Porubě rozhodla prakticky už v první polovině zápasu, kdy vedla 3:0. Hosté pak sice dokázali snížit tečovanou střelou ve 49. minutě, další drama ale již Jihlavští nepřipustili, naopak po přečíslení 95 sekund před koncem přidal čtvrtý gól Vlastimil Dostálek a rozhodl o výhře Jihlavy 4:1. Z mé strany je to dnes vše, přeji vám příjemný zbytek středečního večera a v pondělí se budu z jihlavského chrámu těšit opět napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Nájezd Hudečka proti Lundströmovi z úhlu částečně otupila obrana, zbytek pak zvládl domácí gólman. Na stadionu se už slaví, částečně ale nechápu fanoušky, kteří odchází předčasně.
     
    58:58
    Jak se dnes body budou dělit, je už jasné. Teď už je to jenom otázka celkového skóre. Domácí se ale do útoku moc neženou.
    58:25 Vlastimil DOSTÁLEK - 4:1
     
    58:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tři body pro domácí potvrzeny jest! V obranném pásmu přečetl hru u mantinelu výborně Harkabus, o mantinel vyslal do brejku Adama Zemana, který se neunáhlil, nahrál na druhou stranu VLASTIMILU DOSTÁLKOVI, domácí snajpr si už pak jednoduše poradil. Asistence: Adam Zeman, Tomáš Harkabus.
     
    57:48
    Jihlava závěr zatím brání dobře takticky, nepouští hosty přes modrou čáru a obloučkem vyhazuje kotouče.
     
    57:09
    Kajínek dostal přihrávku podél mantinelu od Popelky, z voleje vyprášil Dundáčkovy chrániče.
     
    56:11
    Dukla hraje v plném počtu a jdeme tak do samotného závěru zápasu. Ten otevřel Pekr přesnou přihrávkou Skořepovi před prázdnou branku, avšak Skořepa minul puk!
     
    55:44
    Zeman vyjel z útočného pásma a poslal puk až za branku Dolejše. Našetřil tak další cenné vteřiny pro domácí tým. A že by se mu tři body hodily. Jeho tabulkový konkurent z Českých Budějovic totiž doma prohrává s Třebíčí.
     
    55:12
    Po přihrávce od Vymazala střílel Kanko, hůl ale zlomil a jeho střela tak byla velice nevýrazná. Přesto se povedlo hostům dohrát akci na Matějíčka, ten z první trefil beton Lundströma.
     
    54:36
    Poruba v plném počtu a začíná její přesilovka. Zřejmě jedna z posledních možností, jak zdramatizovat zápas.
     
    54:14
    Ani Jihlava nedohraje kompletní přesilovku. Andělovi lehce ruply nervy, sekl Ovčačíka mimo hru a je vyloučen za sekání. Rozhodně se v Jihlavě nenudíme.
     
    53:52
    Anděl si nabruslil na střed a mohl po přihrávce střílet z první, Slavík mu však střelu zablokoval.
     
    53:05
    Marešovi při zpracování uskočil kotouč, čehož ihned využil Káňa a osvobodil hostující tým.
     
    52:50
    Ovčačík v rohu kluziště zalehl puk a hra je přerušena. Emoce šly za posledních pár minut jasně nahoru, snad se dohraje bez větších extempore na ledě. To už ale rozhodnou samotní hráči.
     
    52:36
    Nakonec zůstaneme pouze u menšího trestu. Vymazal se v posledních minutách opravdu zapsal tučným písmem do paměti domácích fanoušků, tentokrát dostává za napadení Havránka dvě minuty.
     
    52:36
    Minimálně jeden trest na hostující straně je jistý. A to dvě minuty pro obránce hostí. Nicméně stále se debatuje o větším trestu. Rozhodně to ale nebyl příjemný hit...
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Hrníčko (M. Hlinka), 19. Pekr (Anděl), 26. Harkabus, 59. Dostálek (Zeman, Harkabus) – 49. Baláž (Slavík, Toman)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Půža, Kajínek (A), D. Váňa, Štindl, Vála, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Jiránek (A), Zeman, Harkabus – T. Havránek, Popelka, Dostálek – Osmík, M. Hlinka, Hrníčko.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Slavík, Ovčačík (C), Urbanec, Matějíček, Adam, Dundáček, Čypas – Dufek, Hudeček, Tomi – J. Káňa (A), Vymazal, Kanko (A) – Toman, Baláž, Guman – Jankovský, Fojtík.

    Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Beneš, Kokrment

    Diváci: 1532
    ocianews.com