Motor ČB – Frýdek-M. 5:2 (kon.) | Jihlava – Benátky n/J 8:2 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 3:2 (kon.)
Kadaň – Třebíč 3:8 (kon.) | Prostějov – Litoměřice 4:2 (kon.) | Přerov – Poruba 2011 3:4 (1:2 po s.n.)
Slavia – Vsetín 3:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
8:2 (1:0, 3:1, 4:1)
HC Benátky nad Jizerou
Středa 20.02.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 58. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji pohodový večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (20:05:03)
     
    Jihlava potvrdila roli velkého favorita a rozstřílela Benátky osmi góly!

    Středočeši se dlouho drželi ve hře, jenže domácí ve druhé polovině střetnutí spustili brankostroj, na který mladý celek neměl šanci reagovat. Během poslední třetiny se stav měnil hned pětkrát. Ondřej Chrtek nejprve krásnou střelou potrestal chybu v rozehrávce, ovšem to Duklu nerozhodilo. Jakub Suchánek dělovkou rozradostnil tribuny, což se o chvíli později povedlo také Matěji Pekrovi s Adamem Zemanem, přičemž oba zakončovali po skvělých přihrávkách do prázdné klece. V závěru ještě vtiskl definitivní podobu výsledku dobře vyřešeným sólem Dominik Hrníčko.

    Střely na branku v zápase:
    Jihlava 44:26 Benátky nad Jizerou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Oba kohouti, jak Vlastimil Dostálek (JIH), tak Jan Šír (BEN), byli od rozhodčích odměněni pětiminutovými tresty za hrubost.
     
    59:39
    Na závěr ještě bitka! Jan Šír si domluvil férový pěstní souboj s Vlastimilem Dostálkem. Lehce úspěšnější byl benátecký útočník. Sympatické ale je, že oba hráči berou boxerskou vložku s úsměvem na rtech a rozešli se v poměrně přátelském duchu.
     
    59:19
    Nepřesná střela Hlinky narazila do zadního mantinelu. Jihlavští vzápětí ztrácejí útočné pásmo, o kotouč se bojuje ve středu pole.
    59:00 Dominik HRNÍČKO - 8:2
     
    59:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    Diváci se na Horáckém zimním stadionu dočkávají ještě jednoho gólu! Michal Teplý zadrbal nadějně rozjetý protiútok. O kotouč ho tedy obral DOMINIK HRNÍČKO, a v tu chvíli už mu nikdo nebránil v jízdě proti Paříkovi. Hrníčko se trefil bez naznačování přesně mezi jeho betony, 8:2! Bez asistence.
     
    58:17
    Dominik Hrníčko se snažil proniknout přes přesilu, což se mu i díky lehčímu háčku nepodařilo. Puk si tak mohou osahat Benátečtí.
     
    57:45
    Juraj Bezúch se pohledně prokličkoval křížem přes útočné pásmo. Vybral si Suchánka, který nevystřelil příliš razantně a Lukáš Pařík vyráží do bezpečí.
     
    57:28
    Tak nakonec se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, rozhodčí si ještě přijeli pro Vlastimila Dostálka (JIH), který si jde sednout za držení protihráče.
     
    57:28
    Dukla si zahraje ještě jednu přesilovku, Daniel Poizl (BEN) totiž trefil jednoho ze soupeřů vysokou holí. Určitě by si rád odseděl dvě minuty celé.
     
    56:50
    Domácí si dopřáli čas na vystřídání. Nikam už se neženou. Benátky jsou taktéž smířené se svým dnešním osudem a příliš v tuto chvíli nevzdorují.
     
    56:23
    Tomáš Harkabus odvedl dobrou práci za hostující klecí. Později se dostal také ke střele. Přestože do ní sáhl ještě Vlastimil Dostálek, zasáhl Lukáš Pařík sebejistě.
     
    55:46
    Zápas se už víceméně pouze dohrává. Jan Holý nahazoval, Tomáš Čachotský se snažil o teč, leč vše končí pouze dalším zákrokem Lukáše Paříka.
     
    55:20
    Jan Pohl (JIH) inkasuje desetiminutový trest za nesportovní chování, ve sprše tedy bude mít dostatek teplé vody.
     
    54:49
    Ján Niko nechal projít prudkou přihrávku za svá záda. Z prakticky nulového úhlu poté zakončoval Jan Pohl, Lukáš Pařík byl pozorný.
     
    54:35
    Nyní to Michal Teplý provedl velmi pěkně! Přečíslení dvou proti jednomu vzal na sebe, efektivní stahovačkou se zbavil beka, avšak zblízka zamířil jen do břicha Niklase Lundströma. Toho pak ještě sestřelil Michal Hlinka, nicméně strážce domácí svatyně bude v pořádku.
     
    53:47
    Michal Teplý míchal s pukem za jihlavskou bránou. Do kladného úhlu se mu dostat nepodařilo, domácí hokejisté tedy obracejí hru na druhou stranu.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 10. Pekr (Anděl, Skořepa), 32. J. Holý (Suchánek, Čachotský), 34. Anděl (Pekr), 39. Osmík (Hrníčko, M. Hlinka), 45. Suchánek (J. Holý), 49. Pekr (Skořepa), 51. A. Zeman (Štebih, Bezúch), 59. Hrníčko – 24. Kunst (Šír), 41. Chrtek


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Pohl, Kajínek, Matějíček, Štebih, J. Holý, Suchánek, D. Váňa – Pekr, Skořepa, Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.
    HC Benátky nad Jizerou: Pařík (Žajdlík) – Žůrek, Havlín, Aubrecht, Kunst, Niko, Klodner, Poizl – Wiencek, Chrtek, Šír – Rychlovský, Najman, Teplý – Žemba, Bittner, A. Dlouhý – Cikhart, Burda, Klapka.

    Rozhodčí: Kopeček, Cabák – Dohnal, Bohuněk

    Diváci: 1 265
    ocianews.com