Sparta – Chomutov 4:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 8:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – K. Vary 4:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
8:3 (3:1, 3:0, 2:2)
BK Mladá Boleslav
Neděle 30.09.2018, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne vše. Z Liberce se s vámi loučím, přeji příjemný závěr víkendu a někdy příště se těším opět na počtenou! (18:43:33)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se zcela jednoznačně stává tým Bílí Tygři Liberec! Derby nabralo velice jasný průběh, přestože se jako první prosadili hosté. Ve třetí části se oba týmy prosadily dvakrát. Za Tygry Radan Lenc a Jakub Valský, za Mladou Boleslav Pavel Musil a Jakub Orsava. Skóre se zastavilo na hodnotě 8:3, pro domácí je to čtvrtá výhra v kuse.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Roman Will musí čelit ještě vhazování před svojí klecí. Petr Jelínek na něm však uspěl, žádné nebezpečí už tak pravděpodobně k vidění nebude.
     
    59:02
    Home Credit Arena sleduje zbytek zápasu vestoje. K vidění byl ještě jeden ofsajd Bruslařů, vhazovat se tedy bude v neutrálním pásmu, kam už se sjíždějí hráči obou mužstev.
     
    58:35
    Utkání už se pouze dohrává. Matěj Stříteský čeká s kotoučem na čepeli za vlastní brankou a týmy střídají. Nyní už domácí výběr vyráží znovu do ofenzivy.
    57:38 Jakub ORSAVA - 8:3
     
    57:38
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Boleslav znovu koriguje! Lukáš Žejdl vybojoval puk u mantinelu a poslal jej na modrou čáru. Tam se do něj opřel JAKUB ORSAVA s lehkým přispěním tyčky propálil Romana Willa. Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    57:04
    Michal Teplý za brankou ukázkově vybojoval kotouč a předložil jej Liboru Hudáčkovi. Zrovna tomu dnes ovšem není přáno, nyní narazil na betony Pavla Kantora.
     
    56:30
    Pavel Musil se za vyhozeným pukem hnal marně. Matěj Stříteský totiž disponoval výrazným náskokem a píská se tedy zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levé gólmanově ruce.
     
    56:17
    Úmyslný ofsajd Mladé Boleslavi přerušuje poměrně rozháranou pasáž. Hráči už se stěhují před Pavla Kantora, kterého krátce po vhazování lehce zaměstnal Michal Teplý.
     
    55:15
    Hosté jsou v plném počtu. Liberečtí fanoušci si závěr utkání naplno užívají. Martin Pláněk poté vyhazuje pouze na zakázané uvolnění, po komerční pauze se tak bude vhazovat před Kantorem.
     
    54:25
    V dalším průběhu oslabení už se Boleslav brání dobře. Šelmy už se ani nemají důvod nikam obzvláště hnát.
     
    53:44
    Tygři jsou obrovsky při chuti. Nyní už je to menší exhibice, před brankou se nadvakrát snažil o gólovou teč Hudáček, ale hosté tuto ošemetnou chvilku zvládli přežít.
     
    52:58
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jan Hanzlík – 2 min., krosček).
     
    52:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    A také tato přesilovka má gólovou tečku! JAKUB VALSKÝ byl zaparkovaný před brankovištěm a obdržel přihrávku od Redenbacha. Poté se otočil čelem ke Kantorovi a chladnokrevně jej propálil. Asistence: Tyler Redenbach, Matěj Stříteský.
     
    52:36
    Tygři tlačí. Tyler Redenbach si povyjel za kruhy a posunul puk na pravý kruh. Tam číhal Jakub Valský a těsně minul vzdálenější tyčku.
     
    51:53
    Marek Kvapil znovu způsobil před brankou menší rozruch, kotouče se ale chopili Boleslavští a spolehlivě jej poslali do bezpečnějších vod.
     
    51:34
    Šelmy sehrály poměrně jednoduchou přesilovkovou akci. Michal Bulíř nabil zpoza úrovně brankové čáry na pravý kruh Kvapilovi, jenž vyprášil Kantorovu rukavici.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 11. J. Vlach (Teplý), 17. Bulíř (Lenc), 20. Bulíř (M. Kvapil), 32. J. Vlach (Teplý), 40. Redenbach (Šmíd, Ševc), 40. M. Kvapil, 41. Lenc (M. Kvapil, Derner), 53. Valský (Redenbach, Stříteský) – 4. Žejdl (Orsava), 50. P. Musil (Vondrka), 58. Orsava (Žejdl)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd (A), Havlín, Ševc – L. Hudáček, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lenc, Bulíř (A), M. Kvapil – Valský, Redenbach, Ordoš – Teplý, Lakatoš, J. Vlach – Jeník.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (21. Kantor) – Bernad, Hanzlík (C), Pláněk, Němeček, Kotvan, Dlapa, Kurka – Klepiš, Žejdl (A), Orsava – Vondrka, Skalický, Pacovský (A) – Látal, P. Musil, Šťastný – Martin Procházka, Najman, Pabiška.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda Roman – Svoboda Jiří, Rampír.

    Diváci: 6 112
    thejrc.org