Třinec – Sparta 4:5 (2:3 po s.n.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 3:2 (po pr.) | Kometa Brno – Litvínov 3:1 (kon.) | Olomouc – Plzeň 3:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Pátek 12.10.2018, 17:30 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a někdy zase u extraligy na počtěnou! (19:58:37)
     
    Utkání devátého kola mezi Chomutovem a Mladou Boleslaví končí vítězstvím domácího celku 3:2. Bruslaři se sice v první třetině dostali do vedení zásluhou Lukáše Žejdla, ale Piráti rychle odpověděli, když se prosadil Ronald Knot. Ve druhé třetině domácí obrátili díky brankám Radka Dudy a Petra Koblasy. Jakub Orsava v poslední minutě jen snížil.

    Střely na branku: 20:22
    Nejlepší hráči utkání: Radek Duda (1+1) – Lukáš Žejdl (1+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Mladoboleslavští dlouho kombinovali, ale ke střeleckému pokusu se nakonec nedostali. Následně jeden z hráčů nezachytil na modré čáře přihrávku a Piráti vítězí.
    59:09 Jakub ORSAVA - 3:2
     
    59:09
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak ještě to bude drama, JAKUB ORSAVA snižuje na rozdíl jediné branky! Hostující útočník si najel zpoza branky k levému kruhu a pokusem na přední tyčku dává branku! Asistence: Martin Látal.
     
    58:31
    Lukáš Vantuch se dostal ke kotouči a pokoušel se trefit branku, ale zamířil jen vedle. Lukáš Žejdl se následně rychle dostal před Lukeše, který se zaskvěl skvělým zákrokem!
     
    57:35
    Pavel Kantor zůstává na střídačce a hosté hrají v šesti hráčích na ledě!
     
    57:35
    Sudí následně viděli šest domácích hráčů na ledě, a tak si hosté zahrají ještě jednu přesilovku. Dvouminutový trest odpyká útočník Pavel Klhůfek.
     
    57:21
    Masi Marjamäki následně dostal nabito k levému kruhu, a tak finský forvard hned zakončoval. Pokoušel se zakončit k levé tyčce, ale branku Pavla Kantora jen minul.
     
    56:49
    Domácí v plném počtu.
     
    56:17
    Neprošel ani pokus od modré čáry, který se odrazil od zadního mantinelu před branku. Vladimír Růžička se zde ujal kotouče a obloukem jej poslal do bezpečí.
     
    55:35
    Zatím je to ze strany hostujícího celku ale velice špatná přesilovka. Domácí hráči již několikrát vyhodili a oslabení dnes zvládají opravdu bravurně.
     
    54:49
    Boleslavští si následně po vhazování vybojovali přesilovku a mají šance zdramatizovat duel. Lukáš Vantuch je potrestán za nedovolené bránění.
     
    54:46
    Následně tvrdě pálil Orsava z levého kruhu, ale Lukeš chytil jeho pokus a i následnou dorážku. Dneska je to den chomutovského brankáře!
     
    54:17
    Martin Látal si rychle sjel do pásma, kde přenechal kotouč mezi kruhy Žejdlovi. Ten to zkoušel z první, ale jeho pokus byl slabý a skončil vedle branky.
     
    53:14
    Vladimír Růžička přihrál hned po vhazování mezi kruhy na Dudu, jenž neotálel a hned střílel. Jeho rána šla k pravé tyčce, ale kotouč nakonec skončil jen na zadním mantinelu.
     
    53:10
    Ondřej Buchtela si najel individuálně do pásma a na zadní tyčku zakončoval. Kantor vyrazil kotouč na levou stranu, odkud nahazoval Klhůfek. Ani ten ale hostujícího brankáře nepřekvapil.
     
    51:56
    Lukáš Žejdl přenechal kotouč spoluhráči, který se ale z pravého kruhu neprosadil. Následně přišla střela z mezikruží, ale hostující hráč branku netrefil.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 18. Knot (Duda, Vantuch), 25. Duda (V. Růžička, Knot), 31. Koblasa (J. Havel) – 15. Žejdl (Orsava, Hanzlík), 60. Orsava (Látal)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Jank, Mrázek, Štich, Knot, Dietz, Buchtela, Valach – Duda, V. Růžička, Tomica – Marjamäki, Huml, Sklenář – J. Havel, Klhůfek, Koblasa – J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (28. Kantor) – Pláněk, Bernad, Hanzlík, J. Říha, T. Voráček, Kurka, Kotvan – Orsava, Žejdl, Šťastný – Vondrka, Klepiš, Pacovský – Skalický, P. Musil, Martin Procházka – Látal, Najman, Pabiška.

    Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ondráček, Špůr

    Diváci: 3 522
    thejrc.org