Třinec – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 5:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 6:3 (kon.)
Olomouc – Pardubice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 19.10.2018, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina přinesla nakonec velice zajímavé rozuzlení. Olomouc si totiž připsala branku po velice kontroverzní situaci, která zřejmě ještě v následujících dnech bude mnohokrát rozebírána v médiích. Rozhodčí totiž přiznali Hanákům technickou branku, když se mezi střelce zapsal Zbyněk Irgl a zmrazil tak pardubické snahy o vyrovnání, které právě v posledních minutách vrcholily. Olomouc si tak potřetí v řadě zapisuje tři body, Pardubice naopak ani tentokrát na vítězství nedosáhly, a to i přes menší střeleckou potenci sehráli s domácími relativně vyrovnanou partii. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:30:21)
     
    Střely na branku v celém utkání: Olomouc – 41, Pardubice – 16
     
    Nejlepší hráči utkání: David Škůrek (Olomouc) – Jordan Perret (Pardubice)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Hanáci už závěr nechtějí podcenit, což je zjevné z jejich herního projevu. Dynamo se přesto ještě snaží o zvrat.
    58:17 Zbyněk IRGL - 4:2
     
    58:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to se jen tak nevidí! Olomouc si připisuje technický gól, když pardubičtí obránci posunuli vlastní branku při snaze zabránit o proklouznutí puku do odkryté sítě. Hodně kontroverzní moment naštval celou pardubickou pětku, domluvy rozhodčím, zejména od Rostislava Marosze, který byl celé situaci nejblíže, nepomohly. Branku si tak připisuje ZBYNĚK IRGL, jenž se jako poslední dotkl kotouče.
     
    58:02
    Klouček je na střídačce, Dynamo zkouší power-play!
     
    58:02
    Pardubice si vyžádaly oddechový čas!
     
    57:34
    Dynamo buší do olomoucké obranné pevnosti, ale zatím ze svého mohutného tlaku nedokázalo vyplodit kloudnější tutovku. O jedinou střelu se tak postaral jen Cardwell, Konrád nicméně jeho ránu z levého kruhu pokryl bez potíží.
     
    56:48
    Olomouc měla hned několik přečíslení po sobě, jenomže ani jedna nadějná šance neskončila ohrožením branky. Při obou situacích zradila domácí přesnost. Naposledy se nepovedlo Skladanému poslat volej přesně na Holce.
     
    55:39
    Irgl vyzkoušel pozornost pardubické defenzívy při rozehrávce, avšak jeho presink nakonec neměl dostatečný efekt. Hanáci se musí místo toho honem rychle vracet Dynamo začíná zvyšovat otáčky.
     
    54:19
    Klouček má zřejmě menší problém s výstrojí, proto se hra po komerční pauze na chvíli přerušuje. O vážnou šlamastyku zřejmě ovšem nešlo, pardubický brankář je po chvíli zpět v brankovišti.
     
    53:39
    Irgl se dostává zpět na led, Hanáci tak přežili i další oslabení. Pardubice se v této chvíli konsolidují za vlastní brankou, Východočeši rozhodně ještě nic nevzdávají.
     
    53:24
    Treille se protlačil k dorážce po Čáslavově bombě od modré, ale Konrád v krizovém momentu vytáhl pohotový zákrok. Slovenský brankář raději pouští kotouč volně padat za branku. Olomouc se i nadále bude muset bránit pardubické přesile.
     
    52:16
    Burian se sice dostal ve středním pásmu k vyraženému puku v okamžiku, kdy už před ním byl jej jediný protihráč. Olomoucký útočník ale už neměl dostatek sil, volí tak nejjednodušší variantu v podobě vyhození kotouče do středního pásma.
     
    51:39
    Olomouc se dostává znovu k oslabení, Zbyněk Irgl (OLO) totiž při svém postupu po levém křídle zabránil pardubickému obránci ve hře. Za bránění protihráči tak obdržel do sudích menší trest.
    51:26 David ŠKŮREK - 3:2
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Burian (Staněk), 35. Ondrušek (Laš, Irgl), 52. Škůrek (J. Knotek, Laš), 59. Irgl – 3. Perret (Čáslava, Poulíček), 17. Perret (Miromanov)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Švrček, J. Galvas, Ondrušek (C), Dujsík, Jaroměřský, Staněk – V. Tomeček, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Kolouch, Burian – J. Káňa, Nahodil, Strapáč – Skladaný, Ostřížek, Holec.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – Wishart, Cardwell, Hrabal, Holland, Čáslava, Miromanov – Rolinek (C), Bubela, Vondráček – Kusý, Marosz, Treille (A) – Perret, Poulíček, P. Sýkora (A) – Voženílek, Dušek, M. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Lacina, Šír – Bryška, Komárek
    thejrc.org