Zlín – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Chomutov – Olomouc 4:3 (1:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Třinec 1:4 (kon.)
Vítkovice – Litvínov 0:3 (kon.) | Liberec – Sparta 4:1 (kon.) | Plzeň – K. Vary 6:3 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:4 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
6:3 (3:2, 1:1, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 09.12.2018, 16:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. U dalších on-line přenosů z Home Monitoring Arény se těším na počtenou. (18:50:33)
     
    Plzeň se po dnešní výhře v západočeském derby posouvá před Zlín na osmé místo, Karlovy Vary padají za Litvínov na jedenáctou příčku.
     
    Duel je u konce, Plzeň vrací Energii porážku z prvního západočeského derby a vítězí vysoko 6:3! Ve třetí části nejprve Karlovy Vary měly zajímavé šance na srovnání, ale nevyužily ani jednu z nich a v přesilovce poté definitivně rozhodl parádní ranou z levého kruhu Milan Gulaš, o chvíli později stvrdil vítězství Škodovky po chybě hostující obrany druhým gólem Petr Straka. Závěr utkání už si modrobílí v klidu pohlídali a po pěti domácích porážkách berou tři body! V extralize Plzeň zvítězila doma naposledy 21. října.

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem): 9:9 (28:13).

    Nejlepší hráči utkání:
    Plzeň – Petr Straka (2+0)
    Karlovy Vary – Tomáš Rachůnek (1+1)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Ani dobrá šance domácích při protiakce už gólem nekončí.
     
    59:15
    Po Rohanově střele od modré následoval veliký závar před Frodlem, který nekončí gólem! Hosté pohrdli zajímavou dorážkou.
     
    58:59
    Gorčík nahazoval kotouč z levé strany, Frodl vyráží.
     
    58:24
    Stach hledal před brankou Kratěnu, přihrávku na něj zablokoval Šenkeřík. Závěr utkání se dohrává v poklidném tempu, Plzeň kontroluje hru.
     
    56:59
    O puk se dlouho bojovalo v rohu u plzeňské branky, ale Energie už nemá dostatek energie na srovnání, Škoda v klidu brání vedení a vybojovala kotouč.
     
    56:16
    Dnešní utkání sleduje 6222 diváků!
     
    56:16
    Nepřesná rozehrávka Plzně končí na zakázaném uvolnění.
     
    55:27
    Karlovy Vary ustály menší závar před Kuchařem, mohly vyrazit dopředu, ale pokus o protiakce se jim nevydařil.
     
    55:11
    Michal Plutnar ostře vypálil až ze středního pásma, Frodl raději kryje.
     
    55:01
    Následuje přestávka na čištění ledu, mezitím už plzeňská Home Monitoring Aréna slaví. Domácí věří, že tříbrankové vedení nepustí.
     
    54:37
    Při další šanci indiánům scházela přesnost v zakončení.
    54:20 Petr STRAKA - 6:3
     
    54:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak a je zřejmě definitivně rozhodnuto! Z dobrého napadání Škodovka vytěžila šestou branku. PETR STRAKA se dostal k odraženému kotouči mezi kruhy a ranou zápěstím pod vyrážečku propasíroval puk za Kuchaře. Bez asistence.
     
    53:54
    Vráblík zablokoval nahození Kovačeviče, hosté pokračují v mírném tlaku.
     
    53:02
    Karlovy Vary se ujímají iniciativy a kombinují, Plzeň se stahuje do vlastní třetiny. Energie má určitě ještě šanci duel dorovnat, bude to ovšem mít velmi těžké.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 3. Straka (Kodýtek, Čerešňák), 10. Indrák (Gulaš, Jan Kovář), 20. Allen (Stach, Kratěna), 24. Kracík (Čerešňák, Stach), 53. Gulaš (Pulpán, Kodýtek), 55. Straka – 7. T. Rachůnek, 8. Šenkeřík (O. Beránek, T. Mikúš), 24. Gríger (T. Rachůnek, Flek)


    HC Škoda Plzeň: Miltchakov (24. Frodl) – Kvasnička, Čerešňák, Allen, Jones, J. Kindl (A), Vráblík, Pulpán – Indrák (A), Jan Kovář, Gulaš (C) – Stach, Kracík, Kratěna – V. Němec, Preisinger, Pour – Straka, Kodýtek, Eberle.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (24. Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, M. Rohan, Sičák (A), Kozák, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Stloukal, Skuhravý (C), Gorčík – Lapšanský, Balán (A), Kohout.

    Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Špringl, Zavřel

    Diváci: 6222
    ocianews.com