Sparta – Mladá Boleslav 1:0 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Liberec 2:4 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 30.12.2018, 15:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám úspěšný zbytek nedělního dne a samozřejmě také vstup do nového roku. U dalšího hokeje už však v roce 2019 se budu těšit. Na počtenou! (17:23:27)
     
    V poslední minutě utkání měl ještě velkou šanci Tomáš Dvořák, který svou střelu před Kantorem nasměroval pouze nad branku. Spartu to však nemusí vůbec mrzet, protože po obětavém výkonu poráží tím nejtěsnějším možným rozdílem. Sparťanskou výhru vystřelil útočník Lukáš Klimek, jehož gól nakonec stačil na vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    58:20
    Tohle už sparťané zvládnou v poklidu. Vyloučený Petr Vrána se vrací zpět do hry pomoct svým spoluhráčům, diváci z tribun už tleskají ve stoje a aplaudují.
     
    58:14
    Teď už to bylo o něco nebezpečnější. Boleslavští se rychle vrátili zpět před Machovského a Šťastný z kruhu nastřelil jen hranu Machovského vyrážečky.
     
    57:30
    Sparťané zvládají oslabení v dnešním utkání s velkým přehledem a v krátkém sledu posílají už několikátý kotouč až do obranného pásma Boleslavi.
     
    57:00
    Vondrka se nyní netrefil do puku na levém kruhu pro vhazování, ale to už obrana v čele s Machovským bude mít snazší, do hry se vrací obránce Delisle.
     
    56:20
    V tom samém čase si boleslavští trenéři vyžádali svůj oddechový čas na poradu a zřejmě se chystá další těžký nápor na sparťanskou defenzivu.
     
    56:20
    Teď však Spartu čekají ještě krušnější chvilky. Petr Vrána (SPA) totiž při snaze vyhodit kotouč podél mantinelu poslal puk do hlediště bez cizího zavinění.
     
    55:45
    Sparťané začátek oslabení zvládají na výbornou. Vrána společně se svou trojicí sparťanů dostali ven kotouč z pásma a Boleslav musí začít znovu od své branky.
     
    54:55
    Je tu komplikace pro domácí sparťany. Jeden z hostí se dostával do zakončení, ale Steven Delisle (SPA) zatáhl za záchrannou brzdu, když podrazil svého soupeře.
     
    54:15
    Na dnešní utkání s Mladou Boleslaví si do vysočanské arény našlo cestu skvělých 10 553 diváků!
     
    54:06
    Nyní ale prohrál další vhazování v útočném pásmu Jones a Sparta musela honem rychle zpátky, protože Boleslav ujížděla do brejku, ale nakonec si nerozuměla.
     
    53:48
    Sparťané znovu zaměstnali v brance chystajícího Pavla Kantora. Vrána vyhrál vhazování a na modré se do puku opřel Blain. Brankář hostí kotouč kryje svou lapačkou.
     
    53:26
    Sparťané trochu zazmatkovali v rohu u mantinelu a hosté z toho mohli rázem těžit. Jeden z Boleslavských hledal na levém kruhu Pláňka, přihrávka neprošla.
     
    52:26
    Boleslavští přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a střela Skalického od modré čáry byla velmi prudká, ale také hodně nepřesná. Machovský nemusel zasahovat.
     
    52:05
    Znovu se sparťané už propracovávali do útočného pásma, tentokrát Boleslav ale dobře zapracovala a domácí následně vyhodili pouze na icing.
     
    51:22
    Sparťané nyní přecházejí střední pásmo s větším klidem a Boleslavští v některých momentech nestíhají dobruslit situaci. Sillovu střelu lapil pohotový Kantor.
     
    50:39
    Tam ale dlouho nepobyli, jelikož dobrou práci u mantinelu odvedl obránce Kalina, jenž si počkal na ten správný okamžik a vyhodil kotouč do středního pásma.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 44. Klimek (Forman, T. Pavelka)


    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček, Delisle, Blain, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, de la Rose, Kalina – Buchtele, P. Vrána, Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman – Pšenička, Pech, Rousek – Jones, Sill, Beran.
    BK Mladá Boleslav: Kantor (Krošelj) – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Hrdinka, Kurka – Vondrka, T. Knotek, Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Pacovský, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hejduk, Šír – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 10 553
    thejrc.org