Plzeň – Pardubice 11:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:4 (kon.) | Vítkovice – Zlín 6:1 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 4:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
11:1 (2:0, 4:0, 5:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 04.01.2019, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Velká část plzeňských fanoušků zůstává v Home Monitoring Aréně, tleská, skanduje a čeká na děkovačku. Ode mě už je to ze západočeské metropole pro dnešek vše, u dalších on-line přenosů se těším na počtenou. Hezký zbytek pátečního večera a krásný víkend. (19:56:12)
     
    Plzeň poprvé v historii české extraligy vstřelila jedenáct gólů a vyrovnala svou nejvyšší výhru, v minulé sezóně Olomouc doma porazila v úvodu ročníku 10:0.
     
    Celkem 6482 fanoušků si užívá debakl 11:1, malá část těch pardubických tedy nikoliv. Když se zdálo, že Dynamo zažehnalo krizi výhrou na Spartě, nyní opět má hlavy hodně, ale opravdu hodně dole. Obdrželo totiž nejpotupnější porážku v sezóně. Podruhé za dvě sezóny odjíždí z Home Monitoring Arény s desítkou, dnes dokonce s jedenáctkou.

    Škodovka si i ve třetí části na ledě dělala, co chtěla a udeřila vlastně ze všeho, co jí soupeř nabídl. Dnes hodně zářil čtyřbodový Milan Gulaš (1+3), pětibodový Denis Kindl (2+3) a střelecké trápení prolomil Matyáš Kantner, jenž se trefil poprvé v sezóně, Hamerlíka zaskočil z úhlu. Předtím se trefil ještě Peter Čerešňák, desítku dokonal Ondřej Kratěna a na konečných 11:1 uzavřel po pěkné kombinaci v přečíslení čtyři proti jednomu Miroslav Preisinger. Indiánům se dnes dařilo v přesilovkách, využili hned čtyři ze šesti.

    Nejlepší hráči utkání:
    Plzeň – Milan Gulaš (1+3)
    Pardubice – Jan Mandát (1+0)

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem): 10:7 (43:23).
    Plzeň vstoupila do nové sezóny jako velká voda.

     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Skokan za brankou vystihl rozehrávku indiánů, ale nic z toho nevytěžil.
     
    59:02
    Fanoušci i hráči Plzně si užívají poslední minutu tohoto zápasu.
     
    58:15
    Stadionem obíhá mexická vlna, mezitím Vráblík chyboval na útočné modré, ale situaci zvládl dobruslit.
    57:57 Miroslav PREISINGER - 11:1
     
    57:57
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka trochu kostrbatě vykombinovala přečíslení čtyř proti jednomu, ale přesto se raduje pojedenácté! Na konci brejku nakonec byl osamocený MIROSLAV PREISINGER, jenž využil dobré Kantnerovy přihrávky. Asistence: Matyáš Kantner a Denis Kindl.
    57:07 Ondřej KRATĚNA - 10:1
     
    57:07
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Osm sekund přesilovky stačilo indiánům a Home Monitoring Aréna bouří, jako kdyby šlo o vítězný gól! Škodovka totiž dokonala desítku, to je famózní vstup do roku 2019. ONDŘEJ KRATĚNA obdržel pas na pravý a dělovkou z první propálil naprosto vše. Asistence: Peter Čerešňák a Denis Kindl.
     
    56:59
    Eklund po obranném zákroku poslal kotouč do ochranné sítě a odsedí si dvě minuty za zdržování hry / vystřelení puku mimo hřiště.
     
    56:41
    Dynamo si pohlídalo Gulašovu přihrávku před branku, ale u kotouče dlouho nezůstalo.
     
    56:15
    Dušek nahazoval kotouč z otočky, Dominik Frodl toho moc neviděl, ale dokázal ukrýt kotouč.
     
    55:40
    Pardubice se dostaly do útočného pásma, zatím ne ke střele.
    54:58 Matyáš KANTNER - 9:1
     
    54:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    MATYÁŠ KANTNER se nakonec dočkal a Škodovka vede 9:1, první branka v sezóně pro mladého útočníka! Hamerlík nejprve předvedl dobrý zákrok proti střele z levého kruhu, poté však naprosto zaváhal. Kantner z nulového úhlu poslal kotouč po ledě a pardubický gólman si ho sám srazil do sítě. Plzeňští fanoušci touží po desítce... Asistence: Denis Kindl.
     
    54:31
    Hamerlík si poradil s Kanterovou střelou z otočky a Pardubice vyhazují do středního pásma.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 2. Jan Kovář (Gulaš, L. Kaňák), 6. Jan Kovář (Gulaš, Pulpán), 28. Allen (Gulaš, Jan Kovář), 30. D. Kindl (Preisinger, Vráblík), 39. D. Kindl (Čerešňák, V. Němec), 40. Eberle (Straka, Pulpán), 41. Gulaš (Pulpán, Indrák), 52. Čerešňák (Kracík, V. Němec), 55. Kantner (D. Kindl), 58. Kratěna (Čerešňák, D. Kindl), 58. Preisinger (Kantner, D. Kindl) – 43. Mandát (Budík, Perret)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák – Indrák (A), Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Kratěna – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, Preisinger, D. Kindl.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (30. Hamerlík) – Mikuš, Holland, Děrvuk, Trončinský, Budík, Eklund, Hrabal – Skokan, Ihnačák, Hovorka – Voženílek, Marosz (A), L. Horký – Dušek, Bubela, P. Sýkora (C) – Perret, Poulíček, Mandát.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Brejcha, Zíka

    Diváci: 6482
    thejrc.org