Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Chomutov – Mountfield HK 1:3 (kon.)
Zlín – Litvínov 1:2 (0:3 po s.n.) | Olomouc – Třinec 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 0:1 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Mountfield HK
Pátek 01.02.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou. (19:50:24)
     
    Zasloužené tři body dnes putují na východ Čech. Mountfield byl dnes aktivnější, nebezpečnější a dal více branek. Hvězdou utkání byl Radovan Pavlík, kterému se povedlo vstřelit dvě branky. Jednou se trefil také Petr Koukal. Jediným střelcem domácího celku byl Jakub Sklenář.

    Střely na branku: 26:28
    Hvězdy: Jakub Sklenář – Radovan Pavlík
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Lukáš Cingel se v posledních sekundách pokoušel dostat přes bránícího Rašku, ale moc nespěchal a nakonec mu kotouč vypíchl až brankář Peters. Utkání je u konce.
     
    58:20
    Piráti to zkoušeli ještě jednou, ale nyní je před vstupem do útočné třetiny zastavil ofsajd. Vhazuje se ve střední třetině a Mountfield tohle už zvládne a odveze si tři body.
     
    57:52
    Tomáš Vincour se pokoušel ze střední třetiny trefit odkrytou branku, měl dokonce volný prostor před sebou, ale nakonec zakončil jen těsně vedle. Piráti se ujímají puku.
     
    57:00
    Hosté vybojovali kotouč a vyhodili za branku Peterse. Následně budou Hradečtí v plném počtu a utkání dost možná už zvládnou. Piráti velkou šanci nevyužili.
     
    56:47
    Ještě jeden pokus Tomáše Svobody. Nyní to po rychlé přihrávce zkoušel na první tyčku, ale rána mu nesedla a Maxwell kryje. Justin Peters opustil branku, hraje se šest na tři.
     
    56:13
    Tomáš Svoboda následně dostával přihrávku na levý kruh, odkud zakončoval pod víko branky. Chomutovský útočník ovšem napálil jen břevno!
     
    55:57
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ivan Huml – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Daniel Rákos – 2 min., hrubost).
     
    55:57
    Radek Duda přihrával od pravé tyčky k té levé, kde zakončoval do připraveného Maxwella Tomáš Svoboda. Následně byl v brankovišti atakován Ivan Huml a vznikla pořádná mela.
     
    55:32
    Piráti kombinovali a brzy se dostali do střeleckého pokusu. Vladimír Růžička to z pravého kruhu zkoušel z voleje, ale Brandon Maxwell jeho pokus udržel v betonech.
     
    55:09
    Sedm sekund po vhazování byla vysazena branka Maxwella a Oskars Cibulskis inkasuje dvě minuty! To je velká šance, Piráti budou hrát téměř dvě minuty dvojnásobné přesilovky.
     
    55:02
    Petr Zámorský fauloval sedmnáctiletého Michala Guta a následně se s ním chtěl nejspíše prát on i Filip Pavlík... Nejproduktivnější hráč Mountfieldu inkasuje dvě minuty za držení.
     
    54:39
    Útočnou akci domácího celku zakončoval tvrdým pokusem od modré čáry obránce Ronald Knot. Jeho pokus skončil ve výstroji Maxwella, který hru přerušuje.
     
    54:00
    Šest minut před koncem třetí třetiny zakončoval od modré čáry Tomáš Linhart. Jeho ránu ovšem nikdo netečoval a celou dobu byla vidět. Peters kryje a hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    53:43
    Následně se chomutovské družně povedlo pouze vyhodit na zakázané uvolnění. Pokračovat se tak bude po pravici Justina Peterse.
     
    53:18
    Zpoza branky přihrával šikovně do brankoviště Radek Duda. Před Maxwellem byl Ivan Huml, kterému se ale zblízka nepovedlo nic vymyslet a do protiakce jdou Východočeši.
     
    52:36
    Domácí v plném počtu.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 37. Sklenář (Chrpa, Dietz) – 26. R. Pavlík (Cingel, Vincour), 28. Koukal (Vincour, Smoleňák), 44. R. Pavlík


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – L. Kovář, Valach, Dietz, Knot, Jank, Buchtela – Sklenář, V. Růžička, J. Havel – Marjamäki, Huml, T. Svoboda – Tomica, Raška, Duda – Koblížek, Gut, Chrpa – Koblasa.
    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Rákos, Lessio.

    Rozhodčí: Hribik, Kika – Frodl, Hanzlík

    Diváci: 2 984
    ocianews.com