Třinec – Kometa Brno 0:1 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Chomutov – Sparta 2:3 (po pr.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:4 (kon.) | Pardubice – Plzeň 3:8 (kon.) | Olomouc – Litvínov 4:5 (po pr.)
Zlín – Vítkovice 5:2 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
2:3 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
HC Sparta Praha
Neděle 17.02.2019, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou! (18:12:40)
     
    Vyrovnané bojovné utkání nakonec končí výhrou hostujícího celku, jenž byl o něco šťastnější v prodloužení. Sparta vstřelila dvě branky ve dvou prvních třetinách. Prosadili se Lukáš Rousek a Jan Buchtele. Domácímu celku se zásluhou Klhůfka a Koblasy povedlo srovnat, prodloužení pak rozhodl Lukáš Pech.

    Střely na branku: 30:26
    Hvězdy: Pavel Klhůfek (1+0) – Jan Buchtele (1+1)
    Diváci: 4 542
     
    Konec zápasu.
    61:01 Lukáš PECH - 2:3
     
    61:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    První nebezpečnější akce již brankou končí a Sparta si připisuje bonusový bod! LUKÁŠ PECH dostal po dobré kličce Jana Buchteleho puk k levé tyčce, kde se mu nadvakrát povedlo překonat ležícího Justina Peterse! Asistence: Jan Buchtele.
     
    60:35
    Začalo se celkem zlehka a oba celky se vystřídaly na kotouči. Aktuálně jej má za brankou Sparta, jenž vymýšlí útočnou akci směrem dopředu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina je u konce a utkání směřuje do prodloužení. Pirátům se totiž ve třetí části povedlo vstřelit dvě rychlé branky, poté to byla bojovná taktická hra. Za domácí celek se prosadili Pavel Klhůfek a Petr Koblasa. O bonusový bod se tak bude hrát v prodloužení, které začne za pár chvilek.

    Střely na branku: 30:24
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Tomáš Dvořák již za potlesku a asistenci doktorů opouští ledovou plochu a nejspíše bude v pořádku. Hra bude pokračovat po levici Matěje Machovského.
     
    59:46
    V posledních sekundách u mantinelu dohrál jednoho z hostů Masi Marjamäki. Rozhodčí hned hru přerušili a skrytý hráč pražského celku se zatím nezvedá.
     
    59:17
    Nyní to domácí již nevydrželi a sesypali se na rozhodčího, který udělal další velice sporné rozhodnutí. Pirát nahazovali do útoku, přičemž kotouč tečoval rukavicí jeden ze Sparťanů. Sudí i přesto pískají icing.
     
    58:36
    Piráti se dostávali do pásma, ale byl jim písknut úmyslný ofsajd a hra se tak přesouvá před Peterse. Pokračovat se bude po jeho pravé ruce, do konce třetí části zbývá necelá minutka a půl.
     
    58:14
    Na druhé straně také aktivita pirátské družiny. Nejdříve ujel Pavel Klhůfek, ale Matěj Machovský jeho dělovku pokryl. Od levého mantinelu čtyři sekundy na to nahazoval Vantuch, ale i nyní byl hostující brankář připraven.
     
    57:56
    Ronald Knot nyní nerozehrál vůbec ideálně, čehož se pokoušel využít Lukáš Klimek. Ten svižně zakončoval z levého úhlu, ale i nyní byl Justin Peters pozorný a drží vyrovnaný stav.
     
    57:31
    Už se hrají opravdu poslední minutky třetí třetiny. Adam Raška nyní nezastihl rozehrávku do útoku a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Petersem.
     
    57:00
    Do dobré akce šli domácí. Pavel Klhůfek zavezl kotouč do pásma a přenechal jej Vantuchovi. Ten si najel k pravé tyčce, kde mu ovšem klička nevyšla a puk mu ujel.
     
    56:27
    Andrej Kudrna se po vhazování dostal do výborné akce, která ale gólově zakončena nebyla! Hostující útočník šel od pravého mantinelu do kličky na vzdálenější tyčku, ale Peters udržel beton u tyčky a parádně zasáhl.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 41. Klhůfek (Vantuch), 44. Koblasa (Knot, Dietz) – 15. Rousek (Blain, Klimek), 39. Buchtele (Forman, Sill), 62. Pech (Buchtele)


    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Jank, Knot, L. Kovář, Buchtela, Dietz, D. Zeman, Trefný – Sklenář, V. Růžička, Gut – Marjamäki, Vantuch, Duda – Tomica, Raška, J. Stránský – Koblasa, Chlouba, Klhůfek.
    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček, Piskáček, Blain, Kalina, Delisle – Smejkal, Sill, Beran – Roberts Bukarts, Klimek, Jarůšek – Forman, Pech, Buchtele – Rousek, Klíma, Kudrna.

    Rozhodčí: Hejduk, Bejček – Jindra, Zíka

    Diváci: 4 542
    thejrc.org