Sparta – Litvínov 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:1 (kon.) | Chomutov – K. Vary 1:2 (po pr.)
Liberec – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Vítkovice – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Plzeň – Třinec 1:2 (kon.)
Olomouc – Pardubice 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:3 (2:0, 2:2, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 03.03.2019, 15:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparťané si tedy připisují důležité tři body, Litvínov naopak zůstane na jedenácté pozici. Ode mě je to pro dnešek vše, loučím se s Vámi, na počtenou! (17:29:16)
     
    Utkání je u konce. Dneska tady v O2 areně jsme byli svědky gólových hodů, které nakonec lépe vyzněly pro domácí Spartu. Ve třetí třetině se prosadil na domácí straně Jiří Smejkal a za hosty Jakub Petružálek, který udělal pomyslnou tečku na gólové listině.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Litvínovští nezvládli vhazování v útočném pásmu a sparťané ho posílají zpátky mimo své obranné pásmo. Jiří Černoch ještě brzdí hostující rozehrávku.
     
    59:07
    Litvínovští trenéři ještě zkouší hru bez brankáře, ale sparťané hosty k ničemu nepouštějí. Teď puk klouzal do opuštěné klece, na poslední chvíli zasáhl Trončinský.
     
    58:35
    Miroslav Forman kroužil s pukem na holi a na záda mu dýchal jeden z hostujících obránců. Nakonec se k puku přeci jen dostali hosté, kteří puk vyváží.
     
    58:24
    Mikúš sprintoval jak mohl, ale dalšímu zakázanému uvolnění litvínovského týmu nezabránil. Sparťané se tak opět stěhují před brankáře Jaroslava Januse.
     
    58:04
    Zápas se už pouze jen dohrává. Sparťané mají závěr zápasu ve svých rukou. Nyní je pískáno zakázané uvolnění, když si hosté neporozuměli v rozehrávce.
     
    57:24
    Domácí hokejisté ujeli do přečíslení dva na jednoho, které zakončoval z levého kruhu pro vhazování Klíma, jenž trefil svou ranou tyčku!
     
    57:01
    Voráček si musel dávat pozor ve svém obranném pásmu na chybu, kterou nakonec neudělal, a sparťané tak mohli v klidu dostřídat své čerstvé síly na ledové ploše.
     
    56:16
    Litvínovští chtěli zaútočit po modré čáře, do jejich souhry se jim ale vložil domácí útočník Roberts Bukarts, který jen jemně poslal kotouč podél mantinelu ven.
     
    55:36
    Lukáš Rousek dobře vystihl hostující rozehrávku u mantinelu a snažil se hledat na druhé straně Silla. Ten měl ale k puku moc daleko a nemohl ho zpracovat.
     
    55:03
    Sparťané ale nemají dost a snaží se přidat další gólový zářez do litvínovské klece. Lukáš Pech byl nyní v dobré pozici před brankou, Janus zmenšil střelecký úhel.
    54:38 Jakub PETRUŽÁLEK - 5:3
     
    54:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Po vyhraném vhazování se k puku dostal Košťálek, který však vyhodil pouze na modrou čáru k JAKUBU PETRUŽÁLKOVI, který propálil Machovského. Asistence: František Lukeš.
     
    54:32
    Sparťané udělali menší chybu v obranném pásmu po levici Machovského, čehož chtěla využít dvojice litvínovských hráčů. Domácí svou klec nakonec uhájili.
     
    54:12
    Bukarts dobře vybojoval kotouč u mantinelu a snažil se najít někoho ze svých kolegů. Petr Kalina byl sám v mezikruží, svou střelu nasměroval těsně nad.
     
    53:23
    Hraje se téměř bez přerušení. Lukáš Rousek si najel na dobrou přihrávku od svého spoluhráče, proti jedinému obránci mu ale scházela větší rychlost.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 15. Klimek (T. Pavelka), 19. Forman (Pech), 23. Roberts Bukarts (Klimek, T. Pavelka), 40. Černoch (Sill, Smejkal), 45. Smejkal – 26. J. Mikúš (Kašpar), 37. V. Hübl (F. Lukeš, Myšák), 55. Petružálek (F. Lukeš)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Piskáček, T. Pavelka, Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček – Jarůšek, Pech, Forman – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Smejkal, Sill, Černoch – Kudrna, Klíma, Rousek.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Šesták, Trončinský, Ščotka, L. Doudera, Strejček, Graborenko – F. Lukeš, V. Hübl, Myšák – Válek, J. Mikúš, Kašpar – Jícha, M. Hanzl, Petružálek – Trávníček, M. Havelka, Jurčík – Gerhát.

    Rozhodčí: Šír, Hejduk – Gebauer, Lederer
    thejrc.org