Trenčín – HC Slovan 4:3 (kon.) | HK Riga – Třinec 8:3 (kon.) | Sparta – K. Vary 0:2 (kon.)
CSKA Moskva – Vítkovice 10:0 (kon.)
konec
HK Riga
8:3 (1:2, 4:1, 3:0)
HC Oceláři Třinec
Středa 08.08.2018, 10:30 • WERK ARENA, Třinec • President Cup • Utkání o bronz
Partner:
     
    Hráči Rigy přebírají bronzové medaile. Tímto konstatování se v Vámi prozatím loučím, finálový duel CSKA Moskva – Vítkovice Ridera započne za nějakou půl hodinu. (12:44:46)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Martins Späks – Filip Hrůzek.
     
    Oceláři po loňském stříbru letos končí čtvrtí.
     
    Utkání o třetí místo je u konce, bronzové medaile ze čtvrtého ročníku President Cupu získávají hráči týmu HS Riga! Lotyšští mladíci si skvělou druhou třetinou vypracovali dvoubrankové vedení, které v závěrečné periodě ještě navýšili a v poklidu si dokráčeli k bronzu.
     
    Konec zápasu.
     
    58:59
    Ještě jedno vyloučení v dnešním utkání, zbytek duelu bude z trestné lavice sledovat Martins Sulčs.
     
    58:05
    Riga právě vstřelila branku!
    Ještě jeden gól v třinecké síti! Lotyši se radují z osmé branky, byla to však trefa hodně kuriózní! Kotouč se po střele MARTINSE SPÄKSE odrazil od Macurovy masky do bránícího hráče, od kterého pak spadl do branky! Asistence: Rinalds Ulmanis, Valerijs Gučevičs.
     
    57:16
    Kotouč je v třineckém pásmu. Od zadního mantinelu se do střelecké pozice propracoval Brälëns, lotyšský útočník ale z velmi ostrého úhlu trefil jen připraveného Macuru.
     
    56:29
    Slezané okupovali soupeřovo území, snažení Hrůzka ale vedlo pouze ke sražené střele do ochranné sítě.
     
    55:56
    Oceláři se dostali do útočné třetiny, od modré ale nepřesně pálil Buják. Rižští mladíci poté poslali hru do středního pásma.
     
    55:15
    Po vítězném souboji o kotouč u třinecké střídačky se ke střele od modré dostal Silkalns, ten ale trefil pouze Macurovu vyrážečku.
     
    54:21
    Macura si po delší době sáhl na kotouč, když musel vyrazit pokus Ulmanise. K třineckému brankáři se kotouč vrátil po odrazu od zadního mantinelu, Macura jej proto raději ukryl v lapačce.
     
    53:14
    Oceláři se ještě snaží něco udělat s výsledkem, Lotyši si ale kontrolují své luxusní vedení a nepouštějí Slezany do většího tlaku.
     
    52:33
    Lotyši se na chvíli podívali do útočného pásma, žádné ohrožení pro Macuru ale nepředstavovali.
     
    51:53
    Kašpárkův pokus byl sražen do ochranné sítě, buly v pásmu Rigy.
     
    51:36
    Oceláři jsou stále v útočném pásmu, lotyšského brankáře Bantersonse ale zatím nijak neohrozili.
     
    51:00
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu. Do šance se tlačil Šotovský, třinecký útočník ale z otočky nedokázal vystřelit.
     
    50:02
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, brankáři ale nemusí likvidovat žádné vyložené šance. Macura i Bantersons si připsali po jednom jednodušším zákroku.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 5. Späks (Gučevičs), 21. Sulčs (Silkalns, Kadnikovs), 21. Brälëns (Docenko-Svirido), 37. Späks (Gontars), 39. Kadnikovs (SIlkalns), 42. Späks (Ulmanis), 43. Ostankovičs (Sulčs), 59. Späks (Ulmanis, Gučevičs) – 4. Ramik (Kašpárek, Petrovský), 14. Petrovský (Kašpárek, Ramik), 23. Ramik (Kašpárek, Petrovský)


    HK Riga: Bantersons (Berzinš) – Seilis, Eberlinš, Korois, Kärklinš, Zaicevs, Gontars, Ščegolevs, Kadnikovs – Kronbergs, Velšs, Docenko-Svirido, Ulmanis, Simanovičs, Kaninš, Silkalns, Gučevičs, Ostankovičs, Sulčs, Späks, Brälëns.
    HC Oceláři Třinec: Halouzka (Macura) – Andrle, Buják, Cienciala, Častek, Hrůzek, Chovaniak, Kyselý, Molin, Mošnička – Gazur, Hykl, Kašpárek, Krčmarský, Kriščák, Ochman, Petrovský, Ramik, Raszka, Samuhel, Šotovský, Šutý, Tomiczek, Wawrzkiewicz.
    bahis siteleri