Havířov – Havlíčkův Brod 2:3 (kon.) | Opava – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Motor ČB – Chomutov 6:1 (kon.)
Ústí n/L – Pardubice 0:9 (kon.) | Kladno – Olomouc 3:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 12.03.2011, 17:00Play-off Chance ligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ústí nad Labem postupně navýšilo svůj hubený náskok trefami z holí Robina Hanzla a Davida Ludvíka. V havlíčkobrodské Kotlině tak vítězí 5:2 a po triumfu v semifinálové sérii 4:0 na zápasy postupuje dále. Může tak se svými fanoušky slavit postup do prvoligového finále, kde narazí na Chomutov. Havlíčkobrodští příznivci provázejí Rebely bouřlivým potleskem, jímž jim děkují za skvělé výkony a loučí se s nimi po konci sezony. Nezbývá než poděkovat oběma táborům za krásnou podívanou a poblahopřát soupeři k postupu. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:32:20)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:02
    Lvi právě vstřelili branku!

    A Ústí nad Labem ještě navyšuje svůj náskok, jímž zřejmě rozhoduje o svém triumfu. Milan Mikulík našel hezkou nahrávkou v prostoru mezi kruhy DAVIDA LUDVÍKA, který razantní a přesnou ranou k pravé tyčce brodské brány nedal gólmanovi Slipčenkovi žádnou šanci! Asistence: Milan Mikulík, David Pojkar.
     
    58:30
    Pajič ostře vypálil z prostoru levého kruhu a gólman Slipčenko vytěsnil jeho štiplavý projektil vyrážečkou do rohu pásma, kde drží puk Rebelové.
     
    57:35
    V totožné situaci se ocitl na opačné straně hřiště Alinč a jeho zakončení úpolně stejným způsobem stejně jako v Zábranského případě skončilo na připravených betonech gólmana.
     
    56:50
    Zábranský se objeil u puku v mezikruží a ostrou ranou zkoušel po ledě prostřelit gólmana Franouze, jenže nastřelil jen jeho betony, od nichž se kotouč odrazil k hráčům Ústí nad Labem.
     
    56:10
    Rebelům se přesilovka vůbec nepovedla, když kromě nebezpečné rány Moravy od modré čáry se prakticky k ničemu nedostali. Navíc měli obrovské štěstí, že gólman Slipčenko nemusel lovit puk ze své sítě.
     
    55:00
    Havlíčkobordští beci propadli na modré čáře a ztratili puk, který chytil rozjetý Mikulík a pílil s ním na Slipčenklovu bránu, jenže v ideální palebné pozici mezi kruhy mu sklouzl při zakončení puk z hole. Ústecký forvard ale udržel puk v útočném pásmu a uspořil z trestu hostů cenné vteřinky, za což zaslouženě sklízí ovace ústeckých příznivců.
     
    54:32
    Rebelové dlouho držerli svého soupeře pod tlakem, ale pořád váhali se zakončením. Nakonec vystřelil až Morava, jehož ránu od modré čáry lapil uprostřed brankoviště do náruče gólman Francouz.
     
    54:10
    Obrovské dvě šance Rebelů. Nejdříve z prostoru mezi kruhy Knotek zazvonil prudkou ranou zápěstím na Francouzovu tyčku, po čemž se puk odrazil ještě k Holcovi, který ze stejné pozice a druhé vlny pálil těsně nad horní tyčku. Po odpískání je vyloučen na 2 minuty Poživil (UNL) za sekání.
     
    53:34
    Havlíčkův Brod drží puk v útočném pásmu, jenže nemá ho plně pod kontrolou a neustále o něj svádí urputné souboje v rozích ústeckého pásma.
     
    53:03
    Bojovníci z Kotliny sevřeli svého soka do pevného objetí a z důrazu poblíž ústecké brány profitoval zakončující Knotek, jehož ránu z mezikruží vyrazil gólman Francouz skvělým zákrokem do bezpečí. Po odpískání putuje na lavici hanby Klobouček (UNL) za vyoskou hůl.
     
    52:12
    Ústí nad Labem je stále při chuti a ze všech možných palebných pozic neustále zaměstnává gólmana Slipčenka, který čelí nepřestávající spršce nebezpečných střel, mnohdy i z bezporstřední blízkosti, kam se ústečtí střelci pravidelnětlačí. Zatím ale odolává náporu na svou osobu a ještě drží naděje Rebelů na zdramatizování duelu.
     
    51:21
    Lvi právě vstřelili branku!

    Rebelové počtvrté inkasují a hodně lacino pouštějí svého soupeře ze severu Čech do dvoubrankového vedení. Havlíčkův Brod čelil kolem své branky velkému tlaku a když už se zdálo, že největší nebezpečí zažehnal, protože u levé Sličenkovy tyčky byl v přesile a kontroloval puk, ponechal ústeckým útočníkům dostatek místa a ti toho využili, když po Martinu Šagátovi prostrčil puk podél Slipčenkova těla do sítě zblízka ROBIN HANZL! Asistence: Martin Šagát.
     
    51:00
    Rebelové nakonec přešli přes zhuštěný střed hřiště a probili se ke střele, když Zohorna ve velké rychlosti střílel k bližší tyčce, jenže jen do Francouzova připraveného klínu.
     
    49:55
    Lvi se hodně nepříjemně tlačili z havlíčkobrodského pohledu do koncovky v území nebjvyššího nebezpečí, jenže před gólmanem Slipčenkem neuspěli, když maskovaný muž Rebelů roztáhl v brankovišti své betony a utěsnil jimi pozemní prostor, na což přerušil hru.
     
    49:35
    Útí nad labem zmařila havlíčkobrodskou útočnou snahu a samo zavelelo do útoku. V útočném pásmu se dostal puk na modrou čáru k obránci Poživilovi, jehož ostrá rána zápěstím zasáhl jednoho z rŔebelů v prosotoru levého kruhu a odeazila se od něj do rohu pásma. Rozhodčí Lacina ale přerušil hru a zůstává otázkou, proč. Vhazuje se po levé ruce gólmana Slipčenka.
     
    48:40
    Rebelům se daří držet puk častěji na svých holích, jenže ústecká obrana pracuje spolehlivě a působí zatím hodně kompaktním dojmem, když pravidelně odráží soupeřovy útočné výpady.
     
    47:27
    Bojovníci z Kotliny otupili nápor svého soupeře, když získali v obranném poli puk a převezli ho až do útočných pozic, kde využil svých dlouhých rukou a urostlé postavy V. Meidl, který po vybruslení zpoza branky zasouval bekhendem puk k bližší tyčce, ale zde ztroskotal na Francouzových betonech.
     
    46:57
    Po vyhraném vhazování se nemazal s pukem na holi v prostoru levého kruhu Alinč, který vyprodukoval z mohutného nápřahu ostrou a polovysokou ránu, jíž u bližší tyčky pohltila připravená Slipčenkova náruč.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 3. Holec (Voj. Němec, Morava), 38. Holec (Vondráček, Knotek) - 6. Ludvík (Mikulík, Roubík), 14. Pajič (Kovář), 32. Jeřábek (Ludvík), 52. R. Hanzl (Šagát), 60. Ludvík (Mikulík, Pojkar)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Slipčenko (Suchan) - Šenkeřík, Morava (C), Zítka, Sova, Vošmik, Soldán, Pavlík, Kempný - Zábranský, Holec, Knotek, Stromko, Švaňhal, Vondráček (A), Zohorna, Fiedler, Voj. Němec (A), V. Meidl, Hadrava, M. Ondráček.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Francouz (Orct) - Jeřábek, Poživil, Černý, Klobouček (C), Gureň, Hořava, Pojkar (A), Vobořil - Diviš, Mikulík (A), Sklenička, Alinč, Roubík, Hampl, Kovář, Šagát, Handlovský, Pajič, R. Hanzl, Ludvík.

    Rozhodčí: Tomáš Horák, Petr Lacina - Milan Štofa, Václav Beneš

    Diváci: 1724
    thejrc.org