IFK Helsinky – Bolzano 1:2 (1:2 po s.n.) | TPS – Mnichov 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Něman Grodno 6:2 (kon.)
Junosť Minsk – Malmö Redhawks 6:2 (kon.) | Frölunda – Zürich 4:2 (kon.) | Skellefteå – Tychy 6:2 (kon.)
Aalborg – Vienna Capitals 1:6 (kon.) | Salzburg – Cardiff 4:2 (kon.) | Bern – Växjö 4:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
6:2 (3:1, 1:1, 2:0)
HK Něman Grodno
Čtvrtek 06.09.2018, 18:00 • DRFG arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Tomáš Pitule (NEM)

    Luboš Horký (KOM) (20:22:44)
     
    Kometa má za sebou třetí utkání v rámci skupinové fáze Ligy mistrů. Brňané dnes zvládli odvetu proti běloruskému Němanu Grodno a po výsledku 6:2 oplácí běloruskému mistrovi porážku z minulého týdne. Vítězství domácích je zcela zasloužené, Kometa ovládla první třetinu a po většinu zbytku utkání měla hru plně pod kontrolou. Program českého mistra pokračuje v neděli, kdy v DRFG aréně přivítá Berlín. Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna přeji příjemný zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Utkání se dohrává, tribuny brněnské DRFG arény začínají slavit úspěšnou odvetu.
     
    58:56
    Kometa už se nikam nežene a vyčkává, zda se ještě Něman pro něco nadchne.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:26 HORKÝ - 6:2
     
    57:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Naopak Kometa zasazuje definitivní ránu soupeřovým nadějím! Hruška s Pláškem vybojovali kotouč v útočném pásmu a prvně jmenovaný jej předložil do mezikruží LUBOŠI HORKÉMU, jenž zaznamenává v dnešním utkání hattrick! Asistence: Jan Hruška, Karel Plášek.
     
    56:47
    Kometa kontroluje kotouč a s ubíhajícím časem ji momentální trend hry maximálně vyhovuje, Něman se zatím k závěrečnému náporu nenadechuje.
     
    55:44
    Po delší době hra přerušena, zakázané uvolnění Komety.
     
    54:19
    Brněnský kapitán Čermák nyní v individuální akci, kdy se snažil sám zavést kotouč až za Truse, bekhendové zakončení mu však nevyšlo podle jeho představ.
     
    53:50
    Alexander Maljavko přenechal kotouč Kryškinovi, jenž dostatečně dlouze mířil, ale trefil pouze připravenou vyrážečku brankáře Langhamera.
     
    52:43
    Něman se s kotoučem dostal do útočného pásma, ale krom střely Petrova se nic zásadního nestalo, brankář Langhamer zmiňovanou střelu bez problému vyrazil.
     
    51:38
    Čermák zpoza branky připravil další střeleckou pozici pro Muellera, tomu se však dnes zatím nedaří najít recept na brankáře Truse.
     
    51:19
    Dnešní utkání sleduje 3240 diváků.
     
    51:05
    Něman se ve vlastním oslabení pokusil o protiútok, ale daleko nedošel, píská se postavení mimo hru.
     
    50:48
    Po přihrávce Němce pálil jeho kolega z obrany Bartejs, Trus měl však na ránu brněnského beka luxusní výhled a bez problému ji ukryl ve své výstroji.
     
    50:09
    Kometa rozebírá obranu Grodna jako stavebnici z Lega, nyní byl na konci celé akce Mueller, jenž trefil tyč Trusovy brány!
     
    49:13
    Nyní se vylučuje na obou stranách. Za Něman Grodno odsedí dvě minuty Pitule, za brněnskou Kometu Mikuš. Prvně jmenovaný vyfasoval 2 plus 2 minuty za faul loktem. Brněnský obránce pak menší trest za sekání.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 6. Horký (Zohorna, Němec), 8. Nahodil (Mueller, Štencel), 12. Horký (Nahodil, Zohorna), 34. Mikuš (Kašpar, Hruška), 49. Hruška (Plášek, Kašpar), 58. Horký (Hruška, Plášek) – 3. Levša (Remezov), 32. Kislij (Levša, Maljavko S.)


    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – Němec, Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Mikyska – Mueller, Holík, Zaťovič, Kašpar, Hruška, Plášek, Köhler, Čermák, Dočekal, Horký, Nahodil, Zohorna.
    HK Něman Grodno: Trus (Šamankov) – Kryskin, Grišanov, Šuba, Derljuk, Choromando, Koršunov, Lebědjev, Petrov – Kislij, Remezov, Levša, Malinovsky, Smurov, Jeljušenko, Maljavko S., Pitule, Maljavko A., Kozači, Savinov, Varivončik.

    Rozhodčí: Nikolič (AUT), Pešina (CZE) – Lhotský, Svoboda (CZE)

    Diváci: 3240
    thejrc.org