Zlín – Třinec 1:3 (kon.) | Kladno – Chomutov 5:3 (kon.) | Plzeň – Slavia 3:1 (kon.)
Sparta – Havlíčkův Brod 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Č. Budějovice 5:4 (po pr.) | Vsetín – Vítkovice 4:3 (kon.)
Havířov – Přerov 0:2 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
5:4 (3:1, 0:1, 1:2 - 1:0)
HC Motor České Budějovice
Pátek 23.11.2018, 17:30 • DRFG arena • DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Dnešním vítězem se po prodloužení stává Kometa, v samostatném úniku se prosadil Daniel Kowalczyk. Odveta se odehraje hned zítra od 12:30. (19:45:28)
     
    Konec zápasu.
     
    60:38
    Osobní desetiminutový trest za nesportovní chování ještě dodatečně vyfasoval Vojtěch Krcho.
     
    60:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané nakonec dokázali vstřelit vítězný gól. Obránce Komety DANIEL KOWALCZYK ujel do samostatného úniku a jednoduchou kličkou poslal puk mezi Dvořákovy betony. Asistence: Marek Minárik.
     
    60:15
    Michal Kunc měl na holi vítězný gól dnešního utkání, ale do cesty se mu postavila tyč!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině dokázali hosté zásluhou Jakuba Čížka a Pavla Nováka nejprve srovnat a následně otočit skóre. Kometa dokázala po gólu Petra Krejčího vyrovnat a o dnešním vítězi bude muset rozhodnout prodloužení, případně nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:42
    Kometa mohla v posledních vteřinách hry vstřelit gól. Krásnou individuální akcí se blýskl Erik Meluzín, který s pukem prokličkoval mezi obránci a dostal se až před gólmana. Tam se rozhodl přenechat kotouč Minárikovi, ale ten v dobré pozici nedokázal Dvořáka překonat.
     
    57:42
    Puk se nachází v obranném pásmu Českých Budějovic, ale na puku jsou hosté. Domácí však dobře forčekují a Motoru se nedaří vyvézt kotouč do střední třetiny kluziště.
     
    56:25
    Krejčí z úhlu prověřil Dvořákovu pozornost.
     
    56:06
    Kometa teď soupeře tlačí, hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    55:10
    Hosté v plném počtu.
     
    54:07
    Mlčákova střela od modré se odrazila od Dvořákových betonů k Minárikovi, který ale na budějovického gólmana nevyzrál. Vzápětí se o to pokusil Kunc, ale ani ten neuspěl. Po sérii velkých brněnských šancích hosté vyhazují.
     
    53:10
    Brněnští budou mít možnost vzít si zpět vedení, dvě minuty za sekání uděluje rozhodčí Vojtěchu Krchovi.
     
    52:55
    Sudí přerušují hru, hosté byli v ofsajdu.
     
    50:26
    Velká šance hostů. Schwartz střílel od pravého kruhu, jeho pokus těsně před Mickou tečoval Vaculík. Bohužel pro České Budějovice se mu kotouč od hokejky odrazil přímo do náruče brněnského gólmana.
     
    48:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští vzápětí srovnávají. Minárik zavezl kotouč do útočného pásma, jeho následné nahození dokázal přesně mezi Dvořákovy betony ztečovat PETR KREJČÍ, který tak střílí svůj druhý gól v zápase. Asistence: Marek Minárik.
     
    47:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor využívá přečíslení tří na jednoho a otáčí vývoj utkání. PAVEL NOVÁK se s pukem usadil před brankou a počkal na své spoluhráče. Nakonec se rozhodl pro střelu a udělal dobře, puk si našel místo mezi Mickou a tyčí. Asistence: Jakub Čížek, Daniel Dudáček.
    GSA

    Adéla Hrabálková

    Branky a nahrávky: 3. Krejčí (Meluzín), 7. Kadlic (Kowalczyk), 20. Kunc (Kadlic), 49. Krejčí (Minárik), 61. Kowalczyk (Minárik) – 6. Krcho (Řezáč), 35. Masopust (Dudáček, Hubata), 42. Čížek (Novák), 48. Novák (Čížek, Dudáček)


    HC Kometa Brno: Micka (Vystavěl) – Kučera (C), Holemý, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Popelka, Karpíšek, Snášel, Minárik, Meluzín, Hubáček, Krejčí, Kadlic, Kunc, Bartes.
    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Prušák) – Škola, Hubata, Dudáček, Svach, Novák J., Doktor, Prospal – Vaculík, Řezáč, Masopust Š., Masopust M., Pouzar, Janoch, Schwartz, Novák P., Čížek, Silný (C), Krcho

    Rozhodčí: Reich – Brzobohatý, Komínek
    thejrc.org