Havlíčkův Brod – Tábor 5:0 (kon.) | Mor. Budějovice – Žďár n/S 1:5 (kon.) | Šumperk – Val. Meziříčí 3:0 (kon.)
SHK Hodonín – Nový Jičín 3:4 (kon.) | Orlová – Opava 3:6 (kon.) | Písek – David Servis 4:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
HC Tábor
Sobota 22.09.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V závěrečné části hry si domácí svůj náskok pohlídali, a naopak ještě přidali pojistku. Střeleckou listinu uzavřel Ondřej Procházka. Bruslaři si tak připisují další tři body do tabulky, Čeněk Novák vychytal první čisté konto v sezoně. (19:29:38)
     
    Konec zápasu.
     
    58:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se domácí dočkali! Bruslaři třetí využitou přesilovou hru získávají pětibrankový náskok. Matěj Blinka naservíroval parádní přihrávku ONDŘEJI PROCHÁZKOVI, který už si v dobré pozici věděl rady! Asistence: Matěj Blinka, Vojtěch Holenda.
     
    57:24
    Domácí se snaží o vstřelení páté branky, Milan Dudáček je ale proti. Následně pokus Tomáše Semráda přes blokující hráče na bránu ani neprošel.
     
    56:32
    Tábor se držel v útočném pásmu, vinou útočného pásmu o něj ale přichází. Patrik Zayml (TAB) je potrestán dvěma minutami za hrubost.
     
    55:46
    Kryštof Hrala udržel kotouč proti přesile čtyř bránících hokejistů Havlíčkova Brodu, z čehož mohl těžit Jan Březina, jeho zakončení zblízka ale zastavil Čeněk Novák.
     
    54:35
    Luboš Voříšek přihrával mezi kruhy Miroslavu Třetinovi, to už ovšem ve chvíli, kdy byli hosté kompletní. Tábor přežil oslabení bez výraznějších potíží.
     
    53:32
    Přesilová hra teď domácím nevychází podle představ. Bruslaři se nemohli dostat přes střední pásmo, pak se hosté dokonce osvobodili vyhozením přes všechny čáry.
     
    52:27
    Havlíčkův Brod sebevědomými kroky směřuje k vítězství. Nic v těchto chvílích nenasvědčuje opaku. Jan Raiterman (TAB) je navíc vyloučen, takže se budou hosté bránit ve čtyřech.
     
    51:55
    Dominik Točík nabral obrovskou rychlost a po pravém křídle se prohnal až do třetiny Bruslařů. Dostal si do těžkého úhlu, přesto zkusil Čeňka Nováka překvapit, domácí brankář zasáhl betony.
     
    Dnešní utkání sleduje 586 diváků.
     
    50:51
    Vojtěch Šmíd šikovným manévrem mezi kruhy zmátl brankáře i obranu Tábora. kotouč mu sice sklouzl z hole, střílet po něm ovšem mohl Luboš Voříšek. Toho ale stačila hostující obrana zablokovat.
     
    49:49
    Jan Březina zavezl puk do pásma Havlíčkova Brodu po pravém křídle a snažil se jej nasměřovat do nebezpečného prostoru před brankoviště. Tam jej ale David Vala nepustil.
     
    49:00
    Bruslaři se stále drží před bránou Tábora. Od modré čáry vystřelil Martin Nepokoj. Hostující brankáře jeho ránu neudržel a k dorážkám se tlačili Jan Milfait s Filipem Benešem, puk za záda Milana Dudáčka ale nedostali.
     
    48:04
    Domácí se dokázali ubránit, teď už sami okupují útočnou třetinu. Ondřej Procházka vystřelil z pravé strany, Milan Dudáček jeho pokus zápěstím vytěsnil rukávem.
     
    46:35
    Jihočechům se nedaří dostat přes střední pásmo. A když už se jim to povede, zaúřaduje havlíčkobrodská obrana, která získá kotouč a vyhodí jej přes všechny čáry.
     
    45:53
    Tábor se v pásmu Havlíčkova Brodu neudržel a musí útočnou akci zakládat zpoza vlastní brány. Bruslaři mezitím posílají na led čerstvé síly.
     
    45:09
    Tam hra dlouho nevydržela. Vhazovat se bude po levici Čeňka Nováka poté, co je Jan Milfait (HBR) vykázán na trestnou lavici za podrážení.
     
    44:52
    Jan Milfait střílel z mezikruží, hostující klec ale těsně minul. K odraženému kotouči se dostala obrana Jihočechů, ta jej ale vyhodila jen na zakázané uvolnění. Hra se tak přestěhuje zpátky před Milana Dudáčka.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 4. Nepokoj (Milfait, Procházka), 22. Kulhánek (Třetina, Přidal), 29. Kulhánek (Blinka), 34. Milfait (Michálek, Beneš), 59. Procházka (Blinka, Holenda)


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd – Beneš, Milfait (A), Michálek – Holenda, Třetina (C), Přidal – Blinka, Voříšek (A), Procházka – Ludvík, Kozlík, Chlubna – Kuchta
    HC Tábor: Dudáček (M. Novák) – Košař, Hlaveš, Černý (A), Duben, Hajič, Raiterman – Havran, Heřman (A), Kadilák, Točík, Blažek, Březina, Kalaš, Matušík (C), Zayml, Hrala, Pechánek, Květoň

    Rozhodčí: Michal Antonín – Martin Hübl, Bohuslav Maloušek

    Diváci: 586
    thejrc.org