Salzburg – Sparta 6:2 (po nadst. prodl.) | Jihlava – Přerov 0:3 (3:2 po n.s.n.) | Kladno – Mountfield HK 5:9 (po nadst. prodl.)
Plzeň – Třinec 1:2 (1:2 po n.s.n.) | Slavia – Kometa Brno 5:6 (2:3 po n.s.n.) | Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 3:5 (po nadst. prodl.)
HC Litvínov – Vítkovice 2:3 (po pr.) | Liberec – Vsetín 12:0 (po nadst. prodl.) | K. Vary – Olomouc 5:1 (po nadst. prodl.)
Č. Budějovice – Pardubice 1:0 (po pr.) | Žďár n/S – Zlín 4:1 (po n.s.n.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 23.02.2019, 16:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Dlouho, dlouho jsme dnes čekali na první branku! Až osm sekund před koncem ji vstřelil Pavel Novák, který tak svému týmu přisoudil vítězství. Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost! (18:09:14)
     
    Konec zápasu.
     
    64:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je rozhodnuto! Jakub Káník vyslal do útoku PAVLA NOVÁKA, a ten se u levé Nečasovy tyčky prosadil přesně! Vítězství tak dnes zůstane na jihu Čech! Asistence: Jakub Káník, Vojtěch Krcho.
     
    64:05
    Ondřej Matys projel českobudějovickou obranou jako nůž máslem. Pak ale nebyl přesný v zakončení u levé Svobodovy tyče. Domácí brankář je zatím v prodloužení velmi jistý!
     
    63:51
    Českobudějovičtí hráči se nyní sice do zakončení nedostali, nicméně kotouč se nějakým způsobem doklouzal až na brankoviště, kde ho Vojtěch Nečas přikrývá pod lapačku.
     
    63:20
    Největší šance prodloužení! Jeden z pardubických hráčů se ocitl u pravé Svobodovy tyče zcela sám, nicméně nedokázal přehodit beton domácího brankáře!
     
    62:57
    Ondřej Rohlík dostal kotouč na svou hůl, jenže Václav Prospal mu nedal moc příležitostí ke střele. Motor pak rychle obrací hru na opačnou stranu kluziště.
     
    61:55
    Pavel Novák se proháčkoval až do zakončení. Stál sám před brankou, jenže u levé Nečasovy tyče nepřehodil kotouč za brankovou čáru. Pardubický brankář připraven!
     
    61:12
    Jan Tlačil posílal ze stany táhlou střelu do horních pater branky. Nicméně i jeho pokus neskončil mezi brankovou konstrukcí, nýbrž ji jen o pár centimetrů přelétl.
     
    60:33
    Pardubičtí se dostali ke kotouči jako první. Ondřej Rohlík pak konkrétně střílel z pravého kruhu ze Svoboda pohledu. Právě domácího brankáře ale nepřinutil zasahovat, puk šel totiž mimo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dnes si rozhodně přijdou na své fanoušci defenzivního hokeje. Ti mohou být naprosto spokojení. Diváci gólů chtiví ale zatím stále čekají. Za chvíli půjdeme do klasického prodloužení, které nám možná určí vítěze dnešního zápasu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:01
    Ihned po vhazování Českobudějovičtí posunuli kotouč na modrou čáru, odkud napřáhl Vojtěch Doktor. Jeho pokus měl pořádnou razanci, chyběla mu však přesnost. Svižná střela končí nad horní tyčkou.
     
    58:40
    Pardubická střídačka si bere oddychový čas.
     
    58:37
    Pavel Novák stál v podobné pozici jako před chvílí jeho spoluhráč. Domácí útočník to zkusil na bližší tyč, do horního růžku. Tam byl ale Vojtěch Nečas připravený k zásahu.
     
    58:10
    Hrají se poslední dvě minuty třetí periody. Mezitím se střelou z vrcholku kruhu prezentoval Jan Tlačil, jenže z této pozice na brankovou konstrukci nezamířil.
     
    57:45
    Michal Pochobradský obětavě zablokoval střelu, načež se dlouho nezvedal z ledové plochy. Hra tak byla přerušena. Pardubický útočník ale po chvíli míří na střídačku za asistence svých spoluhráčů. Budeme tedy doufat, že bude v pořádku.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 65. P. Novák (Káník, Krcho)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Hubata, Fousek, Remta, Pavlát, Doktor, Prospal – Káník, Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, P. Novák, Silný, Krcho
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva, Leder, Nedelka, Bučko – Pochobradský, Rouha, Rozlílek, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Matýs, Trejbal, Tobiáš

    Rozhodčí: Horáček – Jindra, Zíka
    thejrc.org