Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 4:3 (po pr.) | Slavia – HC Litvínov 5:2 (kon.) | Olomouc – Vsetín 0:0 (odl.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
4:3 (3:2, 0:0, 0:1 - 1:0)
BK Havlíčkův Brod
Úterý 18.12.2018, 17:45 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Nadstavba D
Partner:
     
    Dnešní utkání je tedy za námi! Protáhlo se nám až do klasického prodloužení. V něm pak Motor nejprve podržel Martin Lidák, který Havlíčkobrodské vychytal. Poté domácí sami rozhodli. Do úniku se dostal Alex Marhoun, a ten se v něm poté nezmýlil!

    Z dnešního utkání je to tedy vše. Děkuji za pozornost! (19:50:39)
     
    Konec zápasu.
     
    62:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je rozhodnuto! Vítězným týmem se dnes stávají České Budějovice! Filip Petrásek poslal přihrávku na ALEXE MARHOUNA, který se tím pádem dostal do samostatného úniku. Už to vypadalo, že si na Kubíka nepřijde, když v tom ale dokázal z těžké pozice procpat kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Filip Petrásek.
     
    61:48
    Havlíčkův Brod se pokusil o rychlý přechod od útočného pásma. Místo toho ale rozehrál na zakázané uvolnění, které tedy vrátí hru před Kubíkovu svatyni.
     
    61:26
    Martin Lidák nyní podržel svůj tým! Jeden z havlíčkobrodských hráčů se natlačil před branku, odkud zkusil zakončit. Lidák se poté natáhl a s vypětím všech sil udržel kotouč ve výstroji!
     
    60:48
    Filip Petrásek se hnal za kotoučem. Kdyby býval ještě o něco rychlejší, mohl by se dostat do nájezdu. Nicméně hostujícím obráncem byl od puku nakonec odstaven.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Havlíčkův Brod nakonec dokázal skóre vyrovnat. Motor se pak snažil vzít si vedení zpět, seč to šlo. Nicméně to již nedokázal. Po krátké přestávce, která bude trvat pár minutek, se půjde opět do hry.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Posledních dvacet minut se dohrálo především v neutrálním pásmu, kde o kotouč sváděly oba týmy souboj. Nakonec ho vybojovali hostující hráči, nicméně čas na žádnou útočnou akci již zřejmě mít nebudou.
     
    58:56
    Českobudějovičtí hokejisté se nyní museli bránit. Nakonec na situaci reagují zakázaným uvolněním, které vrátí hru před branku Martina Lidáka.
     
    57:53
    Matěj Kozlík nyní inkasoval další hit v poměrně krátké době. Tentokrát si jel pro kotouč u mantinelu, když v tom jej od něj odstavil jeden z českobudějovických beků.
     
    56:48
    Na ledové ploše toho už je přeci jenom k vidění trochu méně. Havlíčkobrodští hokejisté se nyní museli bránit. A to úspěšně. Motoráckou ofenzívu nakonec k žádnému střeleckému pokusu nepustili.
     
    55:17
    Jan Novák si sjel až za Kubíkovu svatyni. Poté zkusil puk poslat před ní. Nechybělo mnoho k tomu, aby se k ní poté jeden z českobudějovických hráčů dostal.
     
    54:35
    Adam Sochor nebyl vůbec daleko od toho, aby se dostal do zajímavé střelecké pozice. Naštěstí pro havlíčkobrodské hokejisty nakonec ale jeden ze soupeřů stačil přihrávku, směřující na domácího útočníka, překazit.
     
    53:34
    Matěj Kozlík měl kotouč na holi ve středním pásmu. Nahodil ho za Lidákovu svatyni, přičemž dostal tvrdý hit. Po chvíli se ale zvedl z ledu a bude připraven pokračovat ve hře.
     
    52:05
    Matěj Kozlík se agilně pokusil nacpat před branku. Naštěstí pro domácí se mu to ale nepovedlo. Pohotový Martin Lidák totiž stihl kotouč odehrát pryč mimo Kozlíkův dosah.
     
    51:32
    Adam Sochor zavezl kotouč do útočného pásma, aby se následně dostal sám ke střele. Jeho pokus neletěl z příliš střelecké pozice, přesto s ním měl Kubík co dělat. Nakonec ho stačil vyrazit svým levým betonem.
     
    50:30
    Jan Novák zkusil své štěstí od modré čáry. David Kubík neměl na Novákův pokus vůbec žádný výhled. Zároveň měl ale také štěstí. Kotouč totiž až mezi tři tyče neprošel, zastavil se jen o skrumáž hráčů stojících před brankou.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 1. Lukeš (Marhoun), 6. Korndörfer (Hála, Kašpar), 15. Punda (Korndörfer, Hála), 63. Marhoun (Petrásek) – 8. Kozlík (Dvořák), 13. Kozlík (Beneš), 47. Beneš (Juřica)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Slanina) – Novák, Cibulka, Hail, Punda, Hromada – Hála, Lukeš, Korndörfer, Marhoun, Kašpar, Petrásek, Placek, Budík, Kudrnáč, Kovář, Dubský, Čančura, Sochor
    BK Havlíčkův Brod: Kubík (Beran) – Dvořák, Besmák, Zych, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčík, Vašák, Prášek

    Rozhodčí: Poskočil – Jindra, Zíka
    thejrc.org