Dubnica – Prostějov 0:1 (kon.) | Katowice – Třinec 2:0 (kon.) | Dynamo Drážďany – Dukla Praha 3:2 (kon.)
Opava – Jihlava 2:3 (kon.) | Guangzhou FC – Žilina 0:2 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
2:3 (1:1)
FC Vysočina Jihlava
Pátek 25.01.2019, 15:00 • Uherský Brod (UT) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (16:53:35)
     
    Je dobojováno! Jihlavští fotbalisté ve druhém poločase trestali chyby svého soupeře, kterých bylo opravdu několik. Na branku Novotného sice krásnou střelou odpověděl Stáňa, ovšem vítězství pak na stranu Vysočiny zvrátil Komárek.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Rozběhla se poslední minuta základní hrací doby. Jihlava bude vhazovat z vlastní poloviny hřiště, Slezanům už mnoho času nezbývá.
     
    88
    Jihlava s rozehrávkou nepospíchá. Zahrál si také brankář Veselý, který míč opět poslal pouze na polovinu svého protivníka.
     
    86
    Manzia přenesl těžiště hry na levou stranu. Jihlavská defenziva se ubránila pouze za cenu rohového kopu. Do konce utkání zbývá pět minut.
     
    85
    Právě Řezníček se o malou chvíli později dostal do souboje ve středu hřiště. Podle hlavního rozhodčího si pomáhal nedovoleně.
     
    84
    Další nedovolený zákrok u postranní lajny, Manzia se rychle zvedá ze hřiště. Standardka pro Opavu, rozehraje ji Řezníček.
     
    83
    Rohový kop také na druhé straně. Centr na bližší tyčku, poté nepřesné zakončení. Fendrich běží rychle pro balón, aby rozehrál.
     
    82
    Mohlo být srovnáno! V pokutovém území se balón snesl přesně na hlavu Adama Rychlého, jehož následný pokus však směřoval pouze doprostřed branky!
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka tohoto utkání. Manzia teď na pravé straně vybojoval rohový kop pro svůj celek.
     
    79
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Na zrodu celé akce byl výborný výkop Veselého. Následovalo nedorozumění mezi opavskou obranou a Vyklickým, kterého využil DAVID KOMÁREK. Ten následně vrátil vedení zpět na stranu Vysočiny!
     
    78
    Juřena převzal balón, podle rozhodčího byl poté faulován. Následovat bude zajímavá standardní situace pro opavský celek!
     
    76
    Hodně riskantní přihrávku dostal Veselý. Brankář Jihlavy se k míči dostal o něco dříve, než soupeř, následně ve skluzu odkopl do bezpečí.
     
    75
    Veselý dlouho přemýšlel, komu by rozehrál. Následně míč odkopl na polovinu soupeře, kde se k němu dostali Opavané.
     
    74
    Hra je nyní hodně otevřená a přelévá se ze strany na stranu. Je evidentní, že oba celky by chtěly strhnout vedení na svou stranu.
     
    72
    Stoprocentní příležitost pro Opavu! Helebrand dělal kličku na hranici velkého vápna, následně se ocitl tváří v tvář jihlavskému brankáři. Jeho technické zakončení skončilo těsně vedle tyče!
     
    71
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka tohoto utkání. Opavané jsou aktivnější, nyní je zastavil praporek čárového rozhodčího!

    Štěpán Slovák

    Branky: 27. Zapalač, 68. Stáňa – 45. Machuča (pen.), 65. Novotný, 79. Komárek


    Slezský FC Opava: Fendrich (65. Vyklický) – M. Helebrand, Simerský, Žídek, Hrabina – Jurečka (57. Bernadina), Zavadil (46. Rychlý), Janetzký (57. Manzia), Řezníček, Zapalač (65. Stáňa) – Smola (65. Juřena).
    FC Vysočina Jihlava: Veselý – Hykel, Křišťál (35. Pojezný), Tlustý (60. Dujmović), Preisler – Machuča, Šumský (46. Komárek) – Šefčík, Smejkal, Novotný – Křivánek
    Náhradníci: Vejmola – Pojezný, Dujmović

    Diváci: 150
    thejrc.org