Finsko – Česko 1:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:2 (kon.)
konec
Švédsko
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Rusko
Sobota 09.02.2019, 15:30 • Hala Hovet, Stockholm (Švédsko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z Hovetu vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (18:09:31)
     
    Souboj o druhé až nepopulární čtvrté bramborové místo bude ale ještě nesmírně vyrovnaný a zajímavý. Mezi druhým Švédskem se třemi body, druhými Ruskem se dvěma body a Finskem s jedním bodem slibuje napínavou bitvu i v nedělním programu.

    Proto sleduje naše on-line přenosy z Beijer Hockey Games i v posledním třetím hracím dni, které následují už zítra a určí definitivní pořadí turnaje.
     
    Vítězství Švédů znamená pro český nároďák jedinou, a asi nejdůležitější věc. Svěřenci trenéra Říhy jsou před nedělním programem jistými vítězi švédských Beijer Hockey Games po dlouhých 25 letech!

    Díky lepšímu vzájemnému zápasu s Tre Kronor už je nemůžou předstihnout ani Švédové, kteří Čechy mohou ještě potencionálně dohnat bodově.
     
    Rusové ve třetí třetině ještě zadělali vyrovnáním skóre díky Anatolij Nikoncevovi, který vsítil první branku Rusů, aby jej z trestného střílení následoval Illija Michejev na pořádné drama. Švédové si však vzali vedení zpět o dvě minuty později, když se v předbrankovém prostoru prosadil přesnou ranou Isac Lundeström. Pojistku tří bodů ještě v poslední minutě přidal do prázdné branky Fredrik Händemark.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Švédské publikum v Hovetu už se zvedá ze sedaček a chystá se oslavit tříbodové vítězství svého týmu.
    59:48 Fredrik HÄNDEMARK - 4:2
     
    59:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Do prázdné branky přidává čtvrtou branku Švédů FREDRIK HÄNDEMARK po krásně načasovaném pasu Larssona od mantinelu. Asistence: Emil Larsson.
     
    59:30
    Reideborn drží puk pod pokličkou a přerušuje hru. Vhazování proběhne v obranném pásmu Tre Kronor.
     
    59:05
    Bobkov je znovu na střídačce a Sborná znovu mačká Švédy s šesti hráči v poli v jejich pásmu!
     
    58:28
    Bobkov se vrací do své klece a Rusové pokračují s pěti hráči v poli.
     
    58:28
    Zámek v obranném pásmu Švédska nakonec vyústil ve střelu Světlakova po nabytí zpoza brány. Jeho dělovka ale proletěla mimo tři tyče a odrazila se až do středního pásma. Při dalším pokusu o překročení modré čáry se Rusové vystavili do ofsajdu.
     
    57:45
    Sborná to zkouší s šesti hráči v poli bez brankáře!
     
    57:45
    Oddechový čas si v dnešním zápase vybírá i trenér Vorobjev.
     
    57:18
    Až nyní se do pásma protlačil přes dva hráče Světlakov, proti přesile ale neodkázal udržet kotouč na své holi příliš dlouho.
     
    56:35
    Rusům se přestal po třetím gólů Švédů dařit přechod do útočného pásma. Bezpochyby to bude i zataženější taktikou Tre Kronor při bránění jednobrankového náskoku.
     
    55:29
    Na současné skóre reaguje mnohem více i publikum v Hovetu. Slyšet jsou i fanoušci Sborné, kteří by byli samozřejmě potěšeni, kdyby jejich hráči stav utkání znovu vyrovnali.
     
    54:54
    Lööv se vrací z trestné lavice a Švédové jsou kompletní.
     
    54:31
    Rusům se přesilová hra příliš nedaří. Švédové znouv posílají kotouč až do útočné třetiny a už to vypadá, že tohle oslabení přežijí ve zdraví.
    Marken.cz

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 23. Lindqvist (Nilsson, Lundeström), 32. Larsson (Sylvegård, Holm), 53. Lundeström (Lilja), 60. Händemark (Larsson) – 41. Nikoncev (Šipačov, Alexej Vasilevskij), 51. I. Michejev (TS)


    Švédsko: Hellberg (Reideborn) – Sellgren, Persson, Dahlbeck (A), Lööv, Nilsson, Holm (C) – Lilja, Bemström, Rasmussen (A) – Lindqvist, Lundeström, Bromé – Davidsson, Kellman, Nygard – Larsson, Händemark, Sylvegård.
    Rusko: Bobkov (Konovalov) – Kulik, Mironov, Zub (A), Běreglazov, Alexej Vasilevskij, Arzamascev, Jelesin, Rafikov – Burdasov, Kadějkin, Kručinin – Okulov, Světlakov, Kuzmenko – Šipačov (C), Nikoncev (A), Kagarlickij – Šumakov, I. Michejev, Zernov – Slepec.

    Rozhodčí: Kova, Vikman – Nordlander, Malmqvist.
    thejrc.org