Salzburg – Slavia 5:6 (po pr.) | Přerov – Havlíčkův Brod 6:4 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 2:3 (kon.)
HC Litvínov – Č. Budějovice 6:1 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (po pr.) | Sparta – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Pardubice – Liberec 2:1 (1:0 po s.n.) | Třinec – Zlín 2:5 (kon.) | Kometa Brno – Vsetín 3:6 (kon.)
Havířov – Olomouc 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 28.02.2019, 17:30 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off, skupina E
Partner:
     
    V Bubeneči je dohráno, Sparta zvládla úvodní utkání bojů o play-off a po výsledku 3:1 si k základní dvoubodové bonifikaci do tabulky připisuje vybojované tři body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:36:05)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Pinkasovu střelu z mezikruží lapil připravený pražské gólman do rukavice, je definitivně rozhodnuto. Sparta si do tabulky připíše tři body.
     
    59:12
    Hradec Králové si bere oddechový čas, po přestávce se bude vhazovat po levici Jana Škorpíka. Vacek se už pravděpodobně do své klece nevrátí.
     
    58:47
    Hostům se vůbec nedaří na delší dobu usadit před Škorpíkem, všechny jejich výpady bleskurychle končí. Sparta má závěr utkání pod kontrolou.
     
    58:03
    Vacek je zatím stále v brankovišti, Hradec se ještě do power-play nehrne. Na kotouči jsou Sparťané, kteří se přesouvají ven z vlastního pásma.
     
    57:19
    Bláha proklouzl až před brankoviště, jeden z protihráčů jej však na poslední chvíli odzbrojil, a zabránil tak nejhoršímu. Dvě a půl minuty do konce.
     
    56:37
    Hostující gólman se po dalším úspěšném zákroku rozhodl pryž podržet a přerušit tak na chvilku průběh hry. Po pauze se bude vhazovat po jeho levici.
     
    55:45
    Hra se po delší době teď znovu přesunula před Vacka, který ovšem příliš práce nemá. Obrana před ním odvádí slušnou práci a nepouští soupeře do šancí.
     
    54:52
    Hradečtí tlačí, Škorpík ale ne a ne povolit. Do konce základní hrací doby zbývá už jen něco přes pět minut, Mountfield to už bude mít hodně těžké.
     
    53:07
    Sparta se znovu bude muset bránit ve čtyřech. Tentokrát je z kluziště vykázán Jan Klodner (SPA), který byl potrestán za vyhození kotouče mimo hrací plochu.
     
    52:53
    Dalibor Ďuriš byl u mantinelu odstaven od kotouče, Mountfield si jej ale velmi rychle znovu přivlastnil a snaží se před Škorpíkem něco vymyslet.
     
    Dnešní utkání sleduje 71 diváků.
     
    51:08
    Pražané si inkasovanou brankou nenechali vzít vítr z plachet a snaží se se co nejrychleji opět prosadit. Vacek teď musí být konstantně ve střehu.
     
    50:20
    Kuracina proklouzl skrz hradeckou defenzívu a vypálil, jeho prudká rána ale jen orazítkovala mantinel za Vackovou brankou. Sparta se drží vepředu.
     
    49:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přetaví! Hosté se v polovině třetí třetiny poprvé dostávají do zápisu střelců, konkrétně Škorpíkův dosud čistý štít pošpinil VOJTĚCH SÍLA. Asistence: Kryštof Lang, Jaroslav Kašpar.
     
    48:15
    Matěj Kuracina (SPA) míří na trestnou lavici za nedovolené bránění, hosté mají další šanci se přiblížit vyrovnání. Přetaví ji tentokrát v branku?
     
    47:13
    Pěnčík chtěl Škorpíka překvapit střelou z velké vzdálenosti, stále stoprocentní gólman Sparty si ale ránu od modré pohlídal a chytil.
     
    46:09
    Hradečtí se nemohou odlepit od mantinelů, sparťané je nechtějí pustit před Škorpíka. V oslabení si počínají excelentně, soupeř neví kudy kam.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Bláha (Klimo, Prymula), 14. Pšenička (Bláha, Prchal), 38. Schwamberger (Dani, Pšenička) – 50. Síla (Lang, Kašpar)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Klodner, Poizl, Bláha, Pika (A), Havlín, Prchal – Prymula, Klimo, Schwamberger (C), Dani, Slavíček, Rubeš, Pšenička, Kuracina, Arnošt, Gluzman, Čech (A), Vitouch.
    Mountfield HK: Vacek (Sajdl) – Kukla (C), Pinkas M., Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík, Kynčl – Šedivý Do. (A), Ďuriš, Pinkas T., Hrabčák, Kašpar, Síla, Lang, Janda, Šedivý Da., Poppel.

    Rozhodčí: Kraval – Klouček, Žídek.

    Diváci: 71
    thejrc.org