Plzeň – Olomouc 1:4 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:4 (0:2)
SK Sigma Olomouc
Sobota 25.05.2019, 13:30 • Luční, Plzeň • Juniorská liga – O titul • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Olomouce, která svého soupeře porazila poměrem 4:1. Druhý poločas byl o poznání vyrovnanější, avšak hosté se přeci jenom dokázali prosadit potřetí, což přineslo určitý komfort na hřišti. Viktoria ale zničehonic dokázala snížit na rozdíl dvou branek. Koncovka utkání nám nabídla mírnou převahu domácích, avšak k další kontaktní brance už nedošlo. Místo toho si Olomouc připsala ještě jednu branku. (15:20:54)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme další branku! Z velké vzdálenosti se rozhodl vypálit hostující VOJTĚCH KAMAS, jehož dělovka byla natolik přesná, že směřovala mimo dosah domácího brankáře Nováka.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Před malým momentem fauloval domácí Vrba, který vyfasoval žlutou kartu. Kartu obdržel také jeden z hostů.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Martin Diblík.
     
    86
    O provedení autového vhazování se postaral domácí Řezáč, který ve středu hrací plochy našel volného Václavíka, jenž ale přišel o balón.
     
    85
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Jan Beňa.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut, Sigma stále vede o dvě branky. Poslední minuty jsou navíc hodně ofenzivní.
     
    82
    Hrací předmět nyní skončil za postranní čárou, načež se k provedení autového vhazování postavil Brož, který si vybral Hranáče.
     
    81
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Vojtěch Kamas.
     
    80
    Na řadu přišel další nedovolený zákrok, po kterém se k rozehrávce volného kopu postavil hostující Zima, jenž to zkoušel vzduchem.
     
    79
    Souhra v podání Sigmy nyní trochu pokulhávala, jako poslední se dotkl balónu Matoušek, od kterého se odrazil ven z hrací plochy.
     
    78
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Denis Plecitý, přichází Marek Brož.
     
    77
    S trochou štěstí se dostal k míči Spáčil, který okamžitě pálil z dobré pozice, což přineslo zakončení zhruba metr nad břevno.
     
    76
    Olomouc se také dostala na polovinu soupeře, kde to sám na sebe vzal Kotouč, který ještě roztáhl hru na Slámu, jehož centr nebyl povedený.
     
    75
    Plecitý si prostřednictvím autového vhazování vybral kolegu Vrbu, který ještě pouštěl za sebe, kde se nacházela kopačka soupeře.
     
    74
    Rychlý přechod na útočnou polovinu nakonec přinesl ponechanou výhodu, avšak domácí hráči raději uklidnili hru v bezpečí.
     
    73
    Gröger dostal zpětnou přihrávku, po které celkem zbytečně odkopával na druhou stranu, což se stalo kořistí domácího brankáře Nováka.

    David Suchý

    Branky: 64. Václavík – 12. Látal, 23. Chytil, 59. Zlatohlávek, 90. Kamas

    Karty:   71. Svoboda (PLZ), 88. Vrba (PLZ) – 65. Zifčák (OLO)


    FC Viktoria Plzeň: Sváček (46. Novák) – Plecitý (78. Brož), Hranáč, Míka (C), Svoboda – Řezáč, Kraml (46. Václavík) – Štursa, Selnar, Hezoučký (46. Vrba) – Kepl (46. Uzlík).
    Náhradníci: Novák – Brož, Uzlík, J. Pek, Vrba, Václavík, O. Pek

    SK Sigma Olomouc: Gröger – Zima, Kotouč, Zifčák (C), Matoušek, Zlatohlávek (81. Kamas), Spáčil, Sláma, Zmrzlý, Látal, Chytil (85. Beňa)
    Náhradníci: Trefil – Diblík, Beňa, Kamas

    Rozhodčí: Pečenka – Hrabovský, Kožár
    thejrc.org