Finsko – Česko 3:2 (kon.)
konec
Finsko
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Česko
Čtvrtek 02.05.2019, 17:30 • DRFG Aréna • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Juho Olkinuora (FIN)

    Filip Hronek (CZE) (19:57:29)
     
    Dramatická bitva mezi Finskem a Českem je minulostí. Češi i přes velké úsilí ve třetí třetině nedokázali vyrovnat. Přesto ukázali charakter, když bojovali až do samotného konce. V dnešním utkání byly klíčovými okamžiky závěry třetin. V té první poslal Finy do vedení Sakari Manninen. Finský náskok pak navýšil šťastnou trefou ve druhé třetině Toni Rajala. Češi se poprvé prosadili při dvojnásobné přesilové hře v závěru prostředního dějství, kdy Olkinuoru propálil Filip Hronek. Český tým ve třetí třetině tlačil a snažil se svůj nápor korunovat ve hře bez brankáře, jenže odkrytou branku trefil Sakari Manninen, a jelikož Radko Gudas ještě dokázal zdramatizovat, ukázala se branka finského útočníka jako vítězná. Já vám děkuji za pozornost při sledování dnešního přenosu z Carlson Hockey Games, které znovu pokračují v sobotu zápasy Finska s Ruskem a hlavně večerním duelem Česka se Švédském. Do té doby se mějte hezky a užijte si zbytek dnešního večera.
     

    Střely na branku po 3. třetině:

    FIN: 21

    CZE: 41

    Český výběr dotahoval, ale marně, tři body dnes v Brně získávají Finové

     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Češi drželi útočné pásmo, ke slibné ráně se opět dostal Gudas, ale tentokrát přestřelil, rozhodčí se nyní radí, kde se bude vhazovat.
    59:33 Radko GUDAS - 3:2
     
    59:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým využívá přesilovou hru a půl minuty před koncem základní hrací doby snižuje na rozdíl jediné branky! Kotouč si na střelu nachystal na hranici levého kruhu RADKO GUDAS a propálil Olkinuoru přesnou střelou mezi betony. Asistence: Dominik Simon.
     
    59:02
    Ještě přeci jen jiskřička naděje pro český tým, dvě minuty za sekání fasuje Sakari Manninen a Češi jdou do hry opět v šesti.
    58:42 Sakari MANNINEN - 3:1
     
    58:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Českým nadějím v dnešním utkání je nejspíš konec. Od vlastní modré čáry trefil odkrytou českou branku SAKARI MANNINEN, jenž s pomocí tyče posílá Finsko do dvoubrankového vedení. Bez asistence.
     
    58:30
    Marko Anttilovi se daří vyhodit kotouč tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    58:07
    Češi jdou do hry v šesti, Kovář už je na střídačce!
     
    58:07
    Oddechový čas pro český tým.
     
    58:00
    Češi bojují o kotouč v útočném pásmu, mezitím ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:08
    Finům se nyní povedlo posunout hru do středního pásma, dá se očekávat, že seveřané už se budou soustředit na bránění hubeného náskoku.
     
    56:54
    Frolík narušil rozehrávku Finů a poslal kotouč na pravé křídlo Voráčkovi, ten jej okamžitě směřoval na finskou branku, Olkinuora však puk včas zachytil a hru přerušil.
     
    56:19
    Český tým se snaží nadechnout k závěrečnému náporu.
     
    56:03
    Marko Anttila nahazoval kotouč na českou branku, před Kovářem nebezpečně číhal Veli-Matti Savinainen, ovšem český brankář dokázal kotouč přikrýt pod svou rukavici a po komerční přestávce se bude vhazovat po jeho pravici.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 20. Manninen (Jokiharju), 34. Rajala (Ojamäki, Koivisto), 59. Manninen – 40. Hronek (Voráček), 60. Gudas (Simon)


    Finsko: Olkinuora (Lankinen) – Lehtonen (A), Koivisto, Sund, Jokiharju, Mikkola, Kaski, Lindbohm, O. Leskinen – Rajala, Ilomäki, Savinainen (C) – Pesonen (A), Manninen, Jo. Nättinen – Kiviranta, Luostarinen, Ojamäki – Sallinen, Lammikko, Anttila.
    Česko: Jakub Kovář (Bartošák) – J. Krejčík, Gudas (A), Jeřábek, Kundrátek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Hronek – Zaťovič, Jan Kovář, Voráček (C) – Jaškin, Simon, Frolík (A) – D. Kubalík, R. Hanzl, Řepík – Sekáč, Chytil, H. Zohorna – Tomášek.

    Rozhodčí: Olenin, Romasko – Lhotský, Ondráček

    Diváci: 7700 (vyprodáno)
    ocianews.com