Karviná – Dukla Praha 3:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Příbram 1:4 (kon.) | Slovácko – Opava 4:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:4 (1:2)
FK Příbram
Úterý 14.05.2019, 17:30 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z mé strany definitivně vše. Z Ďolíčku přeji hezký večer! (20:05:34)
     
    Martin Hašek (trenér Bohemians):
    Náš výkon byl velice slabý. Nemohu pro to najít žádný jiný důvod než, že jsme to utkání nezvládli mentálně. Mimo utkání se Slavií, kdy jsme se po gólu z penalty položili, jsme hráli poměrně dobře. Jediné nepovedené utkání poté bylo semifinále poháru v Ostravě. Zřejmě jsem jako trenér nepřipravil mužstvo na zápas dostatečně mentálně, což jde za mnou. Věřím, že se na zbylé dva zápasy připravíme lépe. V tomto utkání se nemá cenu ani moc patlat. Je lepší zapomenout a připravit se na následující dva zápasy. Stále věřím, že se baráži vyhneme. A pokud ne, tak baráž nabízí další příležitost, jak se v nejvyšší soutěži zachránit. A pevně věřím, že tam patříme, byť tomu dnešní výkon absolutně neodpovídal.
     
    Pokorný: Asi to odráží celou sezónu, že musíme bojovat až do konce v psychickém stresu... Po zápase jdeme vždycky poděkovat fanouškům. Teď chtěli, abychom k nim přišli co nejblíž a mohli si to s námi vyříkat. Měli na to právo po tom, co jsme předvedli. Situace je ale bez ohledu na to pořád stejná. Musíme zvládnout následující dva zápasy.
     
    Lukáš Pokorný (obránce Bohemians):
    Kdyby nám někdo řekl před třemi týdny, že budeme po utkání s Příbramí v této situaci, tak bych tomu asi ani nevěřil. V posledním zápase základní části na Slovácku jsme stále hráli o skupinu o Evropu. Teď jsme prohospodařili náskok, který jsme na záchranu měli, což je špatné. Máme před sebou ještě dva zápasy, ale teď jsem obrovsky zklamaní.

    Na hráčích Příbrami jsem viděl, že jimi rychlý gól otřásl. Nám to ale ublížilo. Zbytečně jsme se zatáhli, nedařilo se nám a už v poločase jsme mohli prohrávat klidně 1:4.
     
    Nádvorník: Připravovali jsme se na to, že Bohemka hraje vzadu na tři stopery. Ten jeden hráč jim pak chybí v záloze nebo útočné fázi. Věděli jsme, že všichni tři jejich obránci jsou pomalejší než naši ofenzivní hráči. Pokyn byl, že jsme chtěli dávat míče rychle a kolmo nahoru.
     
    Roman Nádvorník (trenér Příbrami):
    Do zápasu jsme vstoupili tragicky, byť jsme se na to připravovali. Musím mužstvu poděkovat, že jsme se zvedli. Trefili jsme tyč, nedali penaltu a už do přestávky jsme tak mohli být i ve větším vedení. Bohemka neměla v podstatě žádnou gólovou šanci. Ve druhém poločase jsme si to pohlídali a přidali další dva krásné góly. Pro nás to jsou důležité tři body, ale ještě není nic hotového. Před námi jsou ještě dva těžké zápasy, v nichž musíme bodovat.
     
    Ještě od našeho přenosu neodcházejte. Přineseme Vám to nejdůležitější z tiskové konference.
     
    Fotbalisté Bohemians dnes zcela propadli. Příbrami v Ďolíčku podlehli naprosto zaslouženě 1:4. Domácí sice poslal již ve 2. minutě do vedení Antonín Vaníček, ale pak přebrali otěže zápasu do svých rukou jednoznačně hosté. Rezek ještě neproměnil penaltu, ovšem Příbram přesto ještě v prvním poločase skóre otočila po zásazích Ruslana Mingazova a Oliviera Kingueho. Hned pět minut po změně stran pak klokany asi definitivně srazil povedenou individuální akcí Jan Matoušek. Od té doby už to byla z domácí strany pouze křeč a v 85. minutě Bohemce ještě zasadil ránu z milosti po Matouškově přihrávce Matěj Polidar.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Teď už se jen čeká na závěrečný hvizd rozhodčího Berky...
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o dvě minuty.
     
    90
    Málo vídaná věc se udála během posledního střídání Příbrami. Janu Matouškovi, který odehrál výborný zápas, totiž hromadně zatleskali i domácí příznivci na hlavní tribuně. Talentovaného mladíka nahradil naopak veterán Rudolf Skácel.
     
    89
    Hlouček fanoušků Příbrami v sektoru hostí už děkuje svým hráčům. Ti po dnešku opustí barážové příčky.
     
    89
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Ruslan Mingazov, přichází Tomáš Jablonský.
     
    87
    Fanoušci Bohemians začínají hromadně opouštět tribuny. Dnes jim klokani radost neudělali.
     
    86
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Abdalláh Júsuf Hilál, přichází Jan Záviška.
     
    86
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Matěj Polidar, přichází Marek Kodr.
    85. Matěj POLIDAR - 1:4
     
    86
    Příbram právě vstřelila branku!
    A je vymalováno! Jan Matoušek našel z pravé strany šestnáctky před bránou volného MATĚJE POLIDARA, který zblízka pohodlně překonal Fryštáka.

    Martin Augustin


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 2. Vaníček (Bartek) – 32. Mingazov, 44. Kingue (Nový), 50. Matoušek, 86. Polidar (Matoušek)

    Karty:   8. Krch (BOH), 70. Hůlka (BOH) – 77. Polidar (PRI)

    Neproměněná penalta: 22. Jan Rezek (PRI), mimo


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 9:7. Rohy: 8:7.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Hůlka (74. F. Hašek), Krch (C), Pokorný – M. Dostál, Vacek, Ljovin (46. Puškáč), Bartek – Reiter, Júsuf Hilál (86. Záviška), Vaníček.
    Náhradníci: Valeš – Jindřišek, Záviška, F. Hašek, Šmíd, Vondra, Puškáč.

    FK Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Soldát, Antwi – Mingazov (89. T. Jablonský), Kingue, Jan Rezek (C), Fantiš – Matoušek (90. Skácel) – Polidar (86. Kodr).
    Náhradníci: Švenger – Květ, T. Jablonský, Skácel, Kodr, Voltr, Chaluš.

    Rozhodčí: Berka – Flimmel, Šimáček

    Diváci: 3055
    thejrc.org