Skalica – Vítkovice 4:1 (kon.) | Osijek – Ostrava 1:1 (kon.) | Michalovce – L. Mikuláš 1:1 (kon.)
Arsenal Tula – Příbram 0:0 (kon.) | Pardubice – Trenčín 4:3 (kon.) | Poprad – Podbrezová 0:0 (zruš.)
Karabach – Plzeň 2:2 (kon.) | Dynamo – Sparta 1:1 (kon.) | Apollon Limassol – Liberec 1:2 (kon.)
Austria – Slavia 2:3 (kon.)
konec
NK Osijek
1:1 (0:0)
FC Baník Ostrava
Úterý 02.07.2019, 15:00 • Leoben (Rakousko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas byl z hlediska atraktivity o něco záživnější, navíc Ostrava dokázala udeřit v samotném úvodu druhého dějství, o kýženou branku se postaral Milan Baroš. Osijek následně mohl srovnat krok, avšak jeho největší šance skončila na horní konstrukci. Baník si koncovku tohoto zápasu nedokázal pohlídat, soupeř v jejím závěru srovnal stav. (16:49:37)
     
    90
    Konec zápasu.
    88. DUGANDŽIĆ - 1:1
     
    88
    Osijek právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme vyrovnávací branku! Také chorvatský celek zahrával standardní situaci, míč proskákal až k zadní tyči, kde na nacházel MARKO DUGANDŽIĆ, jenž si hodil míč na levou nohu a poté prostřelil Číže.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Osijek se snaží proniknout k šestnáctce soupeře, dost možná se bude nastavovat.
     
    86
    Po delší době se připomněl také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení Osijeku. Krátce poté se na zemi ocitl Lalković, který si došel pro faul.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Ostrava i nadále vede o jednu branku, navíc poslední minuty se odehrávají výhradně na polovině Osijeku.
     
    84
    Dalekonosný pas měl směřovat na Baroše, jenomže míč stočil ven z hrací plochy. Na řadu přijde autové vhazování, o které se zanedlouho postará Stanić.
     
    83
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dame Diop, přichází Adam Jánoš.
     
    83
    Baroš dokázal udržet míč na kopačkách, přičemž byl zastaven nedovoleně. Hlavní sudí i tentokráte pískl do píšťalky, Baník rozehrává z vlastní poloviny.
     
    82
    Ani tentokráte si brankář Číž nepřipsal žádný zákrok, naopak se postaral o další dalekonosný odkop od své branky, který Lalković už nezastihl na hřišti.
     
    81
    Vracející se Lalković přeci jenom trefil nohu soupeře, z čehož logicky pramenil nedovolený zákrok. Soupeř přenášel hru, nicméně Kamenar trefil pouze soupeře.
     
    80
    Šutalo velice přesně přihrál k postranní lajně na Todoroskiho, který vybojoval autové vhazování. Osijek má velké problémy s přechodem do útoku.
     
    79
    Na hrací plochu zamířila doslova smečka hráčů Osijeku, která tak dohraje závěrečnou desetiminutovku. Na hřišti tak budou hodně nových tváří.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Boško Šutalo (NK Osijek).
     
    74
    Šutalo se vzorně vrátil k postranní lajně, kde za sebe nepusti Lalkoviće. Krátce poté se Baník dostal zpět k míči, nicméně Ivušić předvedl rutinní zákrok.
     
    73
    Už se opět pokračuje ve hře, Číž rozehrával od své branky. Jeho nákop směřoval na levou stranu, nicméně Diop nedokázal najít volného Baroše.
     
    72
    I tentokráte hlavní sudí nařídil krátkou přestávku, během které hráči doplní tekutiny. V Rakousku panuje opravdu hodně teplé počasí.
     
    71
    Na opačné straně se chorvatský celek staral o kombinaci v blízkosti středového kruhu. Poté= si pro míč seběhl Pilj, který se vrátil na vlastní polovinu.

    David Suchý

    Branky: 88. Dugandžić – 52. Baroš

    Karty:   20. Kamenar (OSI), 77. Šutalo (OSI)


    NK Osijek: Ivušić – Todoroski, Šimunec, Lončar, Šutalo, Marin, Mioč, Kamenar, Pilj (C), Lepa, Špoljarić
    Náhradníci: Barešić – Durdov, Dugandžić, Almeida, Bliznac, Magdić, Todorov, Stanić, Ćosić, Soldić

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (60. Číž) – Pazdera (4. Celba), Procházka (46. Pokorný), Šindelář, Helešic – Holzer (65. de Azevedo), Kaloč, Hrubý (60. Jirásek), Granečný (70. Lalkovič) – O. Šašinka (46. Baroš), Diop (80. Jánoš)
    Náhradníci: Číž – Pokorný, Celba, Jirásek, Lalkovič, de Azevedo, Baroš, Smola, Fleišman, Fillo, Kuzmanović
    bahis siteleri