Liberec – Jablonec 2:2 (kon.) | Olomouc – Č. Budějovice 1:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 0:2 (kon.)
Slavia – Příbram 3:1 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
2:2 (0:1)
FK Jablonec
Sobota 19.10.2019, 14:30 • Stadion U Nisy, Liberec • FORTUNA:LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký víkend! (16:30:05)
     
    Podještědské derby je u konce! Oba rivalové si nakonec body dělí za spravedlivou remízu 2:2!

    Druhý poločas nabídl po nudnějším prvním velice zajímavou podívanou. Hlavně v úvodu se se šancemi roztrhl pytel! Jan Mikula nejprve nekompromisní hlavičkou vyrovnal, jenže hned o minutu později se zblízka prosadil skluzující Miloš Kratochvíl. Slovan byl ale jako politý živou vodou a na vyrovnání znovu nečekal dlouho. Jakub Pešek se protáhl kolem Břečky a z úhlu obelstil Hrubého.

    V samotném závěru mohly udeřit oba celky. Jak pohotová rána Tomáše Pilíka, tak hlavička Romana Potočného nicméně skončily těsně vedle. Remíza je vzhledem k celkovému obrázku hry zřejmě vypovídajícím výsledkem.
     
    Držení míče - 52 % : 48 %.
    Střely na branku - 6:5. Střely mimo - 7:5. Rohy - 4:3.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Jan Chramosta.
    90+2. Potočný v obrovské šanci! Hlavičkoval ale nad bránu
     
    90+2
    Roman Potočný měl na hlavě rozhodující zásah! Tomáš Malinský skvěle oběhl jabloneckou šestnáctku a načechral míč přesně na hlavu Potočného, který netrefil cíl! Hostující příznivci si museli pořádně oddechnout.
     
    90+1
    Tomáš Hübschman prodloužil balon do rukavic Filipa Nguyena. Ten s rozehrávkou znovu nikterak neotálel a hra se stěhuje na polovinu Jablonce.
    90. Potočný kroutil dělovku, ale střela přesná nebyla
     
    90
    Potočný nicméně s velkou příležitostí nenaložil ideálně. Zkusil to na gólmanovu stranu, jenže jabloneckou bránu překopl!
     
    89
    Oscar je zpátky ve hře a bude součástí velké šance domácího týmu! Roman Potočný byl totiž faulován těsně za vápnem a bude z toho nesmírně interesantní přímý kop.
     
    88
    Oscar kulhá a museli mu pomoct zdravotníci. Slovan musí doufat, že bude v pořádku. Pavel Hoftych si totiž už vyčerpal všechny možnosti ke střídání.
     
    87
    Míč se nakonec odrazil za pokutové území k Tomáši Pilíkovi, jemuž se o něco těžší volej už zdaleka tolik nepovedl a balon letěl několik metrů nad branku.
     
    86
    Miloš Kratochvíl byl po odehrání balonu atakován za hranicí pravidel. Hosté budou k nevoli většiny diváctva rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice pro centr.
     
    85
    Jan Sýkora se při centru trošku ukopl a míč se stočil přímo do rukavic připraveného Filipa Nguyena. Ten rychle rozehrál a Slovan se usazuje na ofenzivní polovině hřiště.
    84. Pilík málem rozhodl derby! Pohotovou střelu umístil těsně vedle
     
    84
    Zápas mohl mít trošku nečekaného hrdinu! Tomáš Pilík se za pokutovým územím opřel do pohotové rány bez přípravy a balon prosvištěl těsně okolo tyče domácí branky.
     
    83
    Kang-hjun Ju na zemi podkopl nohy Tomáši Břečkovi. Krob se snažil získat pro nově příchozího forvarda žlutou kartu tím, že do něj rychle napálil míč, rozhodčí však zůstává ledově klidný.
     
    81
    Martin Doležal sváděl hlavičkový souboj s Matějem Chalušem. Rozhodčí jabloneckému útočníkovi odpískal faul, rozehrávají domácí.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 51. Mikula (Hybš), 57. Pešek (A. Baluta) – 44. Sýkora (Krob), 52. Kratochvíl (Sýkora)

    Karty:   69. A. Baluta (LIB) – 61. Krob (JAB), 72. Hübschman (JAB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:3.
    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula (C), Kačaraba, Chaluš, Hybš – Pešek (72. Malinský), Karafiát (46. Oscar), Mara, Potočný – A. Baluta – Kuchta (79. Ju).
    Náhradníci: Knobloch – Breite, Malinský, Koscelník, Ju, Beran, Oscar.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Plechatý, Břečka, Krob – Hübschman (C) – Jovović (77. T. Pilík), Kratochvíl, Považanec (74. V. Kubista), Sýkora – Doležal (90+3. Chramosta).
    Náhradníci: Hanuš – Jugas, T. Pilík, Hämäläinen, R. Acosta, V. Kubista, Chramosta.

    Rozhodčí: Pechanec – Koval, Vlček

    Diváci: 5 555
    ocianews.com