Česko – Austrálie 11:1 (kon.)
konec
Česko
11:1 (6:1, 5:0)
Austrálie
Neděle 30.06.2019, 10:45 • CEM Horta • World Roller Games (junioři)
Partner:
     
    Je dobojováno, Češi zvládli s přehledem i druhé utkání na World Roller Games v Barceloně. Tentokrát si poradili s Austrálií, které nasázeli jedenáct branek. Již zítra český tým čeká vrchol skupiny E, kdy se utkají o první místo s Kanadou. (11:50:14)
     
    Konec zápasu.
     
    39:21
    Mlčák měl před sebou téměř odkrytou branku, když jej skvěle našel Adamec. Wynne se ale ještě v posledním okamžiku dokázal bleskově přesunout a výborným zákrokem tuto akci zastavit.
     
    38:56
    Richard Hrazdira zkoušel z dorážky protlačit kotouč za Wynneho, jenže Australan se dobře postavil.
     
    37:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra netrvala příliš dlouho, protože se do střely opřel JIŘÍ SUHRADA a Wynne byl naprosto bezmocný, protože tento tvrdý pokus skončil až v síti. Asistence: Richard Hrazdira.
     
    37:17
    Vyloučení v týmu Austrálie (William Fitzpatrick – 2 min, sekání).
     
    37:07
    Za Wynnem zazvonila tyč, když střílel Dominik Štíbr a na druhé straně musel útok Austrálie řešit Postava, když jej prověřil Lachlan Clifford.
     
    36:30
    Barnwell dvakrát ohrozil českou branku, když nejprve střílel z pravého kruhu a poté tečoval spoluhráčovu ránu.
     
    35:13
    Štíbr se proháčkoval před Wynneho a bekhendem otestoval jeho beton, kterým australský brankář vykopl kotouč ven z brankoviště.
     
    34:57
    Postava si po delší odmlce sáhl na kotouč a po přerušení hry si Australané berou oddechový čas.
     
    34:26
    Turkovi naservíroval kotouč Ryšavý a Štěpán Turek ještě přešel kličkou přes soupeře, jenže následnou střelu zblokoval australský obránce.
     
    33:17
    Ryšavý přes celou šířku hledal Mlčáka, ale Češi nechtěli přijít o kotouč a hnát se do nejisté akce, tak se vrací až na vlastní polovinu.
     
    32:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    DOMINIK LUŽA dostal bekhendový pas mezi kruhy od Haška a ač Wynne dokázal zasáhnout, střela měla dostatečnou razanci, aby doputovala až za brankovou čáru. Asistence: Petr Hašek.
     
    30:22
    Štíbr z rohu hrací plochy posouval na Altrichtera před branku, který ještě z těžké pozice střílel, aby orazítkoval tyč.
     
    29:21
    Obrovská šance, jenže gólem nekončí. Češi šli ve čtyřech proti osamocenému obránci, vyměnili si několikrát kotouč, ale Daniel Čech poté trefil jen beton bezmocného brankáře.
     
    28:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN RYŠAVÝ si teď spravil chuť, když Češi na útočné polovině vystihli rozehrávku soupeře, posunul si puk do středu a z osy hřiště vystřelil přesně do horního růžku! Asistence: Jan Mlčák.
     
    27:48
    Tentokrát to Češi překombinovali a Ryšavý už mohl zakončovat z dobré pozice, ale ještě posouval přes brankoviště, kde ale byli pouze Australané.
     
    26:39
    Hrazdira je při chuti a ač měl blízko sebe volného spoluhráče, opět střílel.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 7. Hašek (Suhrada), 10. Turek (Altrichter), 12. Svozil (Mlčák), 13. Indrák (Ryšavý), 14. Jindra (Turek), 18. Suhrada, 24. Mlčák (Štíbr), 26. Hrazdira (Suhrada), 29. Ryšavý (Mlčák), 33. Luža (Hašek), 38. Suhrada (Hrazdira) – 16. Clifford (Clifford)


    Česko: Šarman (21. Postava) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.
    Austrálie: Wynne – Bilberry, Smith, Clifford L., Fitzpatrick, Hazel, Clifford W., Docummun-Dit-Verron, Pope, Banwell, Lombardi.
    thejrc.org