Česko – Finsko 8:2 (kon.)
konec
Česko
8:2 (4:2, 4:0)
Finsko
Úterý 09.07.2019, 15:45 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (ženy)
Partner:
     
    Hotovo. Češky poměrně snadno zvládly otočit duel proti Finsku a zápas končí výsledkem 8:2. Do čtvrtfinále tak půjdou z první příčky, což znamená, že narazí na Japonsko. (16:52:30)
     
    Konec zápasu.
     
    39:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mlýnková a Mrázová, tahle souhra funguje dokonale. Obě si společně vyměnily kotouč a NATÁLIE MLÝNKOVÁ pak mohla přejít rovnou do zakončení před Aholaovou, které už pro ni nebylo ani nějak složité a stačilo zvednout puk. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    39:16
    Mlýnková mohla hledat Čajanovou, jenže chtěla zasouvat na zadní tyč. A to jí nevyšlo.
     
    38:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Do hry naskočila čerstvá NATÁLIE MLÝNKOVÁ, která si na levé straně najela za obranu na pas od Erbenové a akci dotáhla bekhendovým blafákem k sedmé trefě českého týmu. Asistence: Magdaléna Erbenová.
     
    38:02
    Tapaniová natáhla z pravého kruhu a její rána ěmal dobrou razanci. Postrádala ale přesnost, a tak Škodová jen kontrolovala, že nemíří na její svatyni.
     
    37:08
    Kaltounková viděla Jůzkovou a taky ji okamžitě adresovala přihrávku. Ke gólu to ale nevedlo.
     
    36:49
    Mrázová byla atakována dvěma prothráčkami, ale zkušeně si podržela kotouč a míří střídat.
     
    36:04
    Přečíslení dva na jednoho se tentokrát Mlýnkové s Mrázovou vyřešit nepovedlo. Finská hráčka jim vypíchla kotouč.
     
    35:28
    Jančová najížděla před branku na střílenou přihrávku, kterou možná stihla i tečovat. Aholaová jí ale dorážet nepovolila, když okamžitě kotouč zakryla lapačkou.
     
    35:04
    Natálie Mlýnková si našla poskakující kotouč a rovnou jej poslala na finskou branku. Tentokrát ji ale přestřelila.
     
    34:38
    Hezkou akcí se prezentovala Tuominenová, která si kotouč prohodila pod bruslemi a šla rovnou před českou branku. Škodová byla připravena a neměla potíže ani s dalšími dorážkami.
     
    33:55
    Eliška Veselá měla na kotouč na holi u pravé tyče a chtěla k ní také mířit. Aholaová si s ní poradila a překazila i dorážku Veselé.
     
    33:41
    Kotouč se nalepil na finskou branku. Sudí raději hru přerušuje.
     
    32:55
    Příležitost ke snížení měla na druhé straně také Marisa Klemolaová, která se dostala před Škodovou. Nejprve mířila mezi betony a pak i dorážela, jenže čská brankářka zatím v tomto utkání neinkasovala.
     
    32:43
    A zase Mlýnková. Tentokrát postupovala v akci dva na dva s Mrázovou, která ji dokázala naservírovala kotouč. Aholaová se musela roztáhnout přes celé brankoviště, aby další český útok zastavila.
     
    31:27
    Ihned mohla přijít další branka, když Jančová vysunula Mlýnkovou, která byla sama před Aholaovou. Ta tentokrát odolala české střelkyni.
     
    31:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    KATEŘINA MRÁZOVÁ před brankou využila zaváhání soupeřek, které si v obraně nerozuměly. Česká kapitánka se nejrychlejo zorientovala, vybojovala puk a zvyšuje na rozdíl čtyř branek!
    Branky a nahrávky: 1. Čajanová (Mrázová), 14. Mazancová (Erbenová), 15. Mrázová (Mlýnková), 17. Mazancová (Pipková), 27. Jůzková (Kaltounková), 32. Mrázová, 39. Mlýnková (Erbenová), 40. Mlýnková (Mrázová) – 3. Rajahuhtaová, 3. Ma. Klemolaová (Mi. Klemolaová)


    Česko: Peslarová (21. Škodová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.
    Finsko: Koivistoová (21. Aholaová) – Udehová, Tuomanenová, Klemolaová Ma., Vaattovaaraová, Karppinenová, Heikuriová, Rajahuhtaová, Tuominenová, Klemolaová Mi., Ahvensalmiová, Parviainenová, Tapaniová.

    Rozhodčí: Andersonová, Rivasová
    thejrc.org