Dukla Praha – Třinec 2:3 (kon.) | Sokolov – Hr. Králové 0:0 (kon.) | Pardubice – Žižkov 2:1 (kon.)
Líšeň – Varnsdorf 2:2 (kon.) | Prostějov – Vyšehrad 1:0 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
2:3 (1:2)
FK Třinec
Sobota 20.07.2019, 10:15 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Trenér domácích Roman Skuhravý:
    "Dnes to pro nás byl důležitý zápas nejen výsledkově, ale i v podpoře tvorby nového kádru. Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale zabrzdily nás chyby v rozehrávce. Bylo vidět to, čeho jsem se obával nejvíc. Netrpělivost, nervozita, byli jsme hrozně nepřesní. Druhý poločas byl úplně jiný, zaslouženě jsme se dotáhli a bylo to o naší kvalitě v předfinální fázi, protože těch situací jsme měli hodně. Obrovský problém je pro nás soubojovost, není možné mistrovské utkání hrát jen s míčem.
    Na závěr přišla hořká pilulka – nesmyslný faul a nedohraná standardní situace na zadní tyči. Je to pro nás zklamání a bolestivé zjištění, co tato soutěž obnáší". (12:33:47)
     
    Trenér vítězů Svatopluk Habanec:
    "Utkání bylo dramatické, byli jsme nachystaní na soupeře, jehož fotbalovost nezmizela a byly tam věci, které Dukla produkovala v minulých sezonách. Dařilo se nám po ztrátách chodit do brejků, jen jsme zbytečnou nedohodou při rozehrávce dostali gól na dva jedna. Druhá půla byla z velké části v režii Dukly, která dala výstavní branku do kuchyně. My jsme při gólu propadli, nesourodě vystupovali.
    Po gólu na 3:2 jsme to ubránili a teď jsme šťastní. Budeme mít větší chuť do hry po tom, co jsme v měsíčním tréninkovém procesu dělali".
    - "Výborný vstup do sezóny, držíme se zadání hrát atraktivní fotbal. Ve své historii trenéra jsem vždy měl radši výsledek tři dva než jedna nula, ale do dalšího zápasu půjdeme s pokorou vítězů, do konce je ještě 29 kol. Na nějaké hodnocení bude čas nejdříve po pátém – šestém kole".
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:22.
     
    Po sestupu z nejvyšší soutěže prohrává Dukla Praha i první druholigový zápas, když na vlastním stadiónu na Julisce podlehla výborně připravenému Fotbalu Třinec.
    Domácí sice dokázali dotáhnout dvougólové manko a po přestávce měli výraznou převahu, vše ale rozhodla standardka a rybička střídajícího Gáče 12 minut před koncem. Třinec si tak z hlavního města veze nečekané tři body.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jenže nákopem vysoko nad to nepůjde...
     
    90+2
    Přímý kop 40 metrů u od brány bude zřejmě poslední příležitostí Dukly, jak dosáhnout na bod.
     
    90+1
    Třinec drží míč v bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    90
    Radek Dubravský nastavuje 2 minuty.
     
    88
    ...který dopadl stejně jako všechny předchozí.
     
    87
    Vzápětí Jakab nádherně uvolnil Bezdičku, který postupoval z úhlu sám na bránu. Vystřelit se však neodvážil a jeho zpětnou přihrávku odkopávají hosté na roh...
     
    85
    Aktivně hrající Jakab přihrál pod sebe Krunertovi, jeho skluz byl nakonec poměrně nebezpečný a skončil kousek nad břevnem.
     
    85
    Přímý kop Pražanů letí mimo hřiště a hosté mohou v klidu rozehrát.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Richard Vaněk (FK Fotbal Třinec).
     
    83
    Mohlo být vymalováno. Krunert hrubkou nabídl míč Hlúpikovi, ten obešel brankáře a předložil Janošíkovi. Jeho střelu zastavuje na brankové čáře dobře postavený obránce Piroch.
     
    81
    Míč propadl v pokutovém území před zcela volného Bezdičku, jenž křížnou střelou halfvolejem z 10 metrů těsně minul třineckou bránu.
     
    79
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Mohamed Doumbia, přichází Josef Jakab.
     
    78
    Třinec právě vstřelil branku!
    Střídající DAVID GÁČ se vrhl na trestný kop z pravé strany po hlavě a o zem umístil míč k zadní tyči. Hruška se natahoval marně.

    Karel Jedlička

    Branky: 30. Krunert, 54. Lu. Holík – 11. Hlúpik, 25. R. Vaněk I., 78. Gáč

    Karty:   38. Daniel Tetour (DUK), 58. Lu. Holík (DUK) – 73. Janošík (TRI), 84. R. Vaněk I. (TRI)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:22.
    FK Dukla Praha: M. Hruška – Kozma, Chlumecký, Piroch, Preisler (71. Bezdička) – Daniel Tetour, Doumbia (79. Jakab), D. Souček (46. Douděra) – Lu. Holík, Krunert, Hadaščok.
    Náhradníci: F. Rada – Kott, Kovaľ, Ayong, Bezdička, Jakab, Douděra.

    FK Třinec: Adamuška – Omasta, Bedecs (18. Gáč), Kušnír, Janoščín – Arroyo, Kubala, R. Vaněk I., Machalík (76. Samiec), Cienciala (66. Janošík) – Hlúpik.
    Náhradníci: Chmiel – Samiec, Valenta, Janošík, Gáč, Wojnar, Nieslanik.

    Rozhodčí: Dubravský – Vaňkát, Váňa

    Diváci: 895
    thejrc.org