Třinec – Kladno 6:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:1 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 1:2 (po pr.) | K. Vary – Zlín 2:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Pátek 13.09.2019, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:53:38)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5976 diváků.
     
    Střely na branku: 28 – 37
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté uhájili své těsné vedení a na úvod nového ročníku hokejové extraligy tak připisují na svém ledě první tři body do tabulky. Kometa v závěru měla tlak umocněný powerplay, ale domácí to ustáli a vyrovnání se tak nekonalo. Kometa tak z litvínovského ledu odjede bez zisku jediného bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Po střele Zaťoviče musel zasahovat Janus a přikryl puk pod sebou. Hra je přerušena a ještě se vteřinu před vypršením základní hrací doby bude vhazovat před ním.
     
    59:53
    Vhazuje se po pravé ruce Jaroslava Januse. Do konce třetí třetiny zbývá sedm vteřin.
     
    59:51
    Oddechový čas si vybírá lavička domácího celku.
     
    59:45
    Hosté ještě bojují před brankou soupeře, ale už to vypadá, že Verva tento tlak ustojí a dostává puk na zakázané uvolnění.
     
    59:13
    Domácí vyhodili kotouč a poté se před prázdnou klecí nedokázali prosadit. A ani napodruhé pak Helt netrefil prázdnou branku, neboť Plekanec mu v tom jako zázrakem zabránil!
     
    59:03
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    58:56
    Vejmelka je na střídačce a Kometa hraje se šesti bruslaři v poli. Poslední šance, jak se dostat k vyrovnání.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:46
    Kubát dobře clonil před brankou Januse a nepovolil hostům žádnou střelu. Domácí tak mohou založit další akci a jdou dopředu.
     
    57:01
    Bartejs má puk ve své moci a v obranném pásmu čekal na vystřídání spoluhráčů. Poté poslal puk do středního pásma a Kometa jde před Januse.
     
    56:05
    Trávníček se snažil pasem najít Helta, ale přihrávka nebyla přesná a druhý jmenovaný se tak nemohl dostat k žádné střele. Na opačnou stranu tak rychle spěchají brněnští hokejisté.
     
    54:41
    Kometa na nic nečeká a dostává se do dalších akcí před brankou domácích, zatím se však k vyrovnání ne a ne dostat. Místo toho přichází další zisk kotouče pro Vervu.
     
    54:07
    Gulaši pálil po přihrávce Horkého od modré čáry a jeho pokuse betony vyrazil do bezpečí Jaroslav Janus. Odražený puk pak hned dostala obrana pod kontrolu a poslala do středního pásma.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Gerhát (M. Hanzl, J. Mikúš), 29. Myšák (Kašpar, Jarůšek) – 9. Hruška (Plekanec)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Trončinský – Jurčík, Helt, Trávníček (C) – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Jarůšek, Myšák, Kašpar (A) – Gerhát, J. Mikúš, M. Hanzl.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – Štencel, O. Němec (A), Pyrochta, Baranka, Gulaši, Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec (A), L. Horký – Orsava, Lev, Kucsera – Plášek ml., Kusko, Jenyš.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Ondráček, Špůr

    Diváci: 5976
    ocianews.com