Litvínov – Liberec 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:3 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:3 (kon.)
Zlín – Kladno 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:5 (0:0, 2:4, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 27.09.2019, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:13:48)
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášen na hostující straně Tomáš Filippi, na té domácí pak Richard Jarůšek.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 538 diváků.
     
    Střely na branku: 35 – 31
     
    Je dobojováno. Verva se ve třetí části hry znovu dvakrát vrátila na dostřel jediné branky a v závěru měla obrovský tlak, avšak nakonec ho nepřetavila v branku, která by s největší pravděpodobností znamenala nastavenou hrací dobu. Hosté těsný náskok nakonec uhájili i přes power-play Litvínova a slaví tři body do tabulky, kde jsou nadále první. Naopak Verva nebodovala počtvrté v řadě. Nicméně se domácí za svůj výkon dnes rozhodně nemusí stydět.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Kotouč vyskočil z útočného pásma Litvínova a domácím tak rychle utíká čas. Stále jsou v pásmu hostů, ale zatím bez střeleckého efektu.
     
    59:33
    Lavička Litvínova si bere oddechový čas.
     
    59:20
    Verva stále tlačí před soupeřovou klecí, ale stále se nedaří domácím dostat se k vyrovnání. Bulíř získal puk a poslal ho až k brance domácích i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:39
    Litvínovská branka je prázdná, domácí to zkoušejí se šesti hráči v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:49
    Tomáš Filippi poslal puk v obranném pásmu do ochranné sítě a sudí vykazuje hru do středního pásma.
     
    56:14
    Liberečtí se neženou do nějakých bezhlavých akcí a spíše začínají svůj těsný náskok hlídat. Domácí naopak prahnou po vyrovnání, za kterým se nyní hnal Hübl. Peters byl zase pozorný.
     
    55:52
    Proti střele Filipa Helta zakročil Justin Peters a po svém zákroku pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce, Litvínovští tak mají stále útočné pásmo k dispozici.
     
    54:46
    Litvínov má velkou snahu ke srovnání stavu skóre. Vzhledem k průběhu utkání by tomuto zápasu remíza slušela, ale hosté jsou zatím proti, aby soupeř smazal svou brankovou ztrátu.
     
    53:49
    Lukáš Kašpar přízemní střelou neohrozil Peterse, domácí udrželi útočné pásmo a nadále kombinovali před brankou Liberce. Další pokus pak vyslal Viktor Hübl, ale znovu to bylo nepřesné.
     
    53:39
    Ještě ale následuje komerční přestávka.
     
    53:39
    Radan Lenc vyslal z úhlu střelu na branku Litvínova, tentokráte zasáhl betonem Jaroslav Janus, jenž nechal přerušit hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    52:48
    Peters zachránil Liberec a domácí nevyrovnávají. Z pravé strany vyslal nebezpečnou střelu František Gerhát, avšak beton hostujícího brankáře tento pokus zastavil!
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 27. Štich (Jarůšek), 37. Jurčík (Jánošík, Kubát), 43. V. Hübl (Petružálek), 51. Válek (Kubát, Petružálek) – 24. Bulíř (J. Vlach, L. Hudáček), 26. Lenc (Filippi), 33. Filippi (Lenc, Marosz), 39. Bulíř (Filippi, Šmíd), 48. L. Krenželok


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Trončinský, L. Doudera, J. Říha, Ščotka, Štich, Jánošík, Kubát – Gerhát, V. Hübl (A), Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Kašpar (A) – Válek, J. Mikúš, Zygmunt – Jurčík, Helt, Trávníček (C).
    Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – T. Hanousek, Šmíd (A), Kotvan, Knot, Derner, Graborenko, Kolmann – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, A. Musil, J. Vlach.

    Rozhodčí: Pešina, Micka – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 4 538
    ocianews.com