Litvínov – Liberec 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:3 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:3 (kon.)
Zlín – Kladno 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Rytíři Kladno
Pátek 27.09.2019, 17:30Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní velice vyrovnané utkání nakonec končí vítězstvím Kladna, které si tak připisuje letošní první výhru. Naopak Zlín na první bodový zisk stále čeká, v současné době prohrál už pět zápasů v řadě. Ve třetí třetině měli navrch právě domácí hráči, kteří dostali k dispozici několik přesilových her, jenomže to by v brance nesměl být Denis Godla, který jednoznačně podržel svůj celek. Rytíři dnes podali sympatický výkon, který nakonec stačil na plný bodový zisk. (20:00:48)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Valský bekhendem minul prázdnou svatyni, následně Zikmund trefil pouze tyč.
     
    59:33
    Honejsek měl na levé straně hodně prostoru na zakončení, avšak to mu nebylo dle představ.
     
    59:22
    Zlín se dostal do pásma.
     
    58:47
    Domácí hrají bez brankáře!
     
    58:30
    Nosek pouze nahazoval podél pravého hrazení, jenomže puk přeci jenom skončil mimo hrací plochu. Vhazování se tak bude opakovat, bude to před modrou čárou Kladna.
     
    58:16
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:03
    Huf zasáhl maskou, nicméně se pokračovalo ve hře. Mezitím jsme sledovali nájezd domácích bojovníků, avšak sudí si všiml ofsajdu. Beranům se krátí čas, sáhnou ke hře bez brankáře?
     
    57:28
    Nebezpečným pokusem to zkoušel domácí Buchta, který pálil pouze do výstroje brankáře. Na opačné straně se Kladnu podařilo nasbírat cenné vteřinky.
     
    56:30
    Honejsek si nabruslil až před Godlu, avšak ten přeci jenom zasáhl. Kladno se opět dostalo pod obrovský tlak, jenomže slovenský fantom v brance drží svůj celek ve vedení.
     
    56:01
    Kladnu se podruhé během několika vteřin podařilo vyhodit až k Hufovi. Na sebe to vzal Köhler, který ihned zavezl puk na druhou stranu, kde se jeho celek konečně usadil.
     
    55:02
    Smetanovi se ani nadvakrát nepodařilo vyhodit do bezpečí, což mohlo být smrtící. Nabito dostal Freibergs, jehož pumelenice skončila až v rukavici Godly.
     
    54:24
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Michal Barinka – 2 min., podrážení).
     
    53:33
    Po Keharově ráně dorážel Jágr, který nedotlačil puk za ležícího Hufa. Ten dost možná zasáhl vlastní hokejkou, posléze jeho spoluhráči vyhodili puk na icing.
     
    53:01
    Poslední komerční přestávka tohoto zápasu. Berani mají sedm minut na to, aby alespoň vyrovnali. Kladno se druhou brankou uklidnilo, nicméně v posledních vteřinách se nedostalo z vlastní třetiny.
     
    52:17
    Opakovaný záběr potvrdil, že puk brankovou čáru vůbec nepřešel.
     
    52:17
    Tak pozor! Zlín dost možná dotlačil puk za brankovou čáru, jenomže souběžně byla posunuta branka. Godla tentokráte chyboval, avšak na přejetí puku za čáru to nevypadá.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. Palmberg (Freibergs, J. Ondráček) – 16. Hajný (Machač, Zelingr), 53. Stach (J. Strnad, Zelingr)


    Berani Zlín: Kašík (21. Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček – Szturc, P. Sedláček, Köhler – Dufek, Herman, Šlahař – Honejsek, Palmberg, Kubiš (A) – J. Ondráček, Popelka, Fryšara – Okál.
    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Zelingr, Kehar (A), Barinka, Smetana – Valský, Zikmund, Jágr (A) – Redlich, Stach, J. Strnad (C) – Hajný, Machač, O'Donnell – Š. Bláha, T. Kaut, Réway – Melka.

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Ganger, Klouček
    thejrc.org