Třinec – K. Vary 4:3 (po pr.) | Liberec – Olomouc 2:0 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 4:1 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 0:7 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 6:5 (kon.) | Pardubice – Kladno 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
Berani Zlín
Neděle 06.10.2019, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Z Brna Vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:31:53)
     
    Dnešní zápas je u konce. První polovinu třetí třetiny strávila v útočném pásmu domácí Kometa. Střely brněnských hráčů však končily mimo branku nebo na dnes bezchybném gólmanu Hufovi. V 50. minutě potrestal vyloučení domácího obránce Bartejse Jakub Herman, který stál na konci přesné přesilovkové souhry. Možnosti vstřelit gól v přesilovce se následně dostalo dvakrát i domácím, těm se však početní výhody nedařily a na konečných 0:7 navyšoval necelou minutu a půl před koncem zápasu Jakub Šlahař.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Bartejs prošel přes Fryšaru, ale k zakončení z pravého kruhu už se nedostal. Hra se stěhuje do středního pásma.
    58:37 Jakub ŠLAHAŘ - 0:7
     
    58:37
    Zlín právě vstřelil branku!
    Přečíslení tři na dva končí dalším gólem v brněnské síti. Antonín Honejsek přenechal v mezikruží kotouč JAKUBU ŠLAHAŘOVI, který se přesně trefil do pravého horního rohu. Asistence: Antonín Honejsek.
     
    57:43
    Hosté v plném počtu. V okamžiku, kdy Herman naskočil na led, zakončoval v mezikruží nadvakrát Kucsera. Ani jeden z jeho střeleckých pokusů namířených mezi betony nebyl úspěšný.
     
    56:33
    Zlínu se daří držet svého soupeře u mantinelu. Kometa se nemůže dostat do prostoru mezi kruhy. Berani pro sebe nakonec kotouč v souboji vybojovali a Köhler vyhazuje.
     
    55:43
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Herman – 2 min., držení).
     
    55:26
    Střelu Štencela z levého kruhu zablokoval Ondráček. Hostující útočník poslal puk podél mantinelu až do útočné třetiny, kde se Dufek snažil prosadit pokusem na betony.
     
    54:13
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou a její tempo se zmírnilo. Kucserovo nahození od mantinelu ukrývá zlínský gólman v lapačce.
     
    53:27
    Hosté v plném počtu.
     
    52:47
    Brněnští zůstali u modré čáry, kde si puk několikrát vyměnili Lev s Pyrochtou. Prvně jmenovaný si následně sjel na levý kruh, odkud vypálil na bližší tyč. Huf se stačil včas přesunout a kotouč jej trefil.
     
    51:56
    Mueller neprošel přes Popelku a kotouč zůstává mezi modrými čarami. Kometě se nedaří dostat do útočného pásma.
     
    51:27
    Lev dostal přihrávku do středového kruhu, a mohl se tak dostat do brejku. Hned po převzetí puku byl však zahákován. Na trestnou lavici míří hostující obránce Ferenc.
    49:30 Jakub HERMAN - 0:6
     
    49:30
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín přidává branku v přesilové hře. Povedenou souhru na jeden dotyk zahájil na modré čáře David Nosek. Od něj pak kotouč putoval na pravý kruh k Jiřímu Ondráčkovi, který z první našel JAKUBA HERMANA v mezikruží. Ten tuto kombinaci zakončil střelou k odkryté pravé tyči. Asistence: Jiří Ondráček, David Nosek.
     
    49:20
    Brnu se podařilo rychle osvobodit, ale Berani jsou už zpět v pásmu a začínají s kombinací.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Fryšara, 17. Ferenc (Popelka), 17. Honejsek (Dufek, Řezníček), 28. Šlahař (Popelka, Fryšara), 33. Honejsek (Kubiš, Dufek), 50. Herman (J. Ondráček, Nosek), 59. Šlahař (Honejsek)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (28. Klimeš) – O. Němec (A), Svozil, Štencel, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Plekanec (A), Plášek ml. – Lev, Hruška, Orsava – Jenyš, Kusko, Kucsera.
    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Gazda, Řezníček, Hamrlík – Dufek, Palmberg, Köhler – Okál, P. Sedláček, Herman – J. Ondráček, Honejsek (A), Kubiš – Šlahař, Popelka, Fryšara.
    thejrc.org