Třinec – Plzeň 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 4:1 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 3:6 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 0:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 3:2 (3:1 po s.n.)
Pardubice – Kometa Brno 6:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:1 (0:0, 0:0, 4:1)
Rytíři Kladno
Neděle 08.12.2019, 15:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:00:41)
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 011 diváků.
     
    Střely na branku: 36 – 29
     
    Je dobojováno. Po dvou třetinách byl stav zápasu bezbrankový, ale ve třetí třetině se domácí Verva nadechla k pořádnému náporu a výsledkem toho byly čtyři vstřelené branky v rozmezí necelých pěti minut. Hosté pak už je vsítili čestnou branku při dvojnásobné přesilové hře, ale to bylo z jejich strany vše. Verva tak zapisuje do tabulky důležité tři body, hosté naopak odjedou s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Puk mají stále domácí hráči a je tu už konec zápasu.
     
    59:49
    Domácí hráči už jen brání svůj výsledek, nepouštějí se do zakončení a snaží se zápas dohrát tak, aby už hosté nesnížili. Nyní se ještě dostali do šance, kterou zastavil Cikánek a hra je opět přerušena.
    58:33 Brendan O'DONNELL - 4:1
     
    58:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají svou dvojnásobnou početní výhodu a berou Janusovi čisté konto. Austin dostal puk na hranu pravého kruhu, odkud pak svižnou ranou nedal Janusovi šanci BRENDAN O'DONNELL – 4:1. Asistence: Brady Austin a Brandon Nash.
     
    58:20
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., podrážení).
     
    58:02
    O'Donnell pálil z pravé strany, rozvlnil ale pouze boční síť. Následně pak se Litvínov osvobozuje a posílá puk až před Cikánka.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:18
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., podrážení).
     
    55:50
    Richard Jarůšek nabral rychlost ve středním pásmu a sjel si před Cikánka, ale jeho táhlá střela končí jen v jeho moci. Hra je tak přerušena.
     
    55:19
    Adam Jánošík nezachytil přihrávku O'Donnella a hosté nadále obléhají domácí branku. Lakos však od modré čáry poslal pro Januse jen pozdrav a puk tak končí v jeho lapačce.
     
    55:15
    Následuje další komerční pauza.
     
    54:57
    Hosté od vlastního brankáře zakládali další akci, ale ztroskotali ve středním pásmu na obranu Litvínova, která tak dostala puk znovu do své moci.
     
    54:12
    Domácí hráči se už příliš nikam neženou a kontrolují svůj velmi slibný náskok. Janus nyní kryl střelu soupeře a raději pak také hru přerušil.
     
    53:02
    Hosté se po sprše, kterou inkasovali před malou chvílí, na chvíli osmělili a dostali se do šance před Janusem, který ale neměl příliš práce s kotoučem, který vykopl betonem.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 47. Jarůšek (Jánošík, Kašpar), 49. Petružálek (L. Doudera, F. Lukeš), 49. Jarůšek (Mahbod, M. Hanzl), 51. Myšák (T. Pavelka) – 59. O'Donnell (Austin, Nash)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Zajíček) – Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Kubát, Baránek – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Myšák, J. Mikúš, Kašpar – Válek, Helt, Trávníček.
    Rytíři Kladno: Godla (51. Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Zajíc, Zelingr, Kehar (A), Romančík – Zikmund, Stach, Bílek – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný – J. Strnad (C), Machač, Redlich – Š. Bláha, Melka, O. Bláha.

    Rozhodčí: Šír, Úlehla – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6 011
    thejrc.org