Třinec – Kladno 2:1 (3:2 po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:3 (kon.)
K. Vary – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Liberec 2:3 (0:3 po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:1 (po pr.)
po prodl.
HC Sparta Praha
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Středa 18.12.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě dneska poslední informace. Já se s Vámi loučím a přeji úspěšný zbytek týdne! Na počtenou. (21:10:38)
     
    Utkání je za námi! V prodloužení byli nakonec šťastnější domácí hokejisté, kteří zásluhou Jeremiho Blaina vítězí. Sparťané si tedy připisují do tabulky dva body, Plzeň si odváží domů jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    62:07 Jeremie BLAIN - 2:1
     
    62:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po skončení přesilové hry se sparťané prosazují. JEREMIE BLAIN vystřelil jedovatou ránu od modré čáry a propálil brankáře Frodla! Sparťané tedy vítězí i ve třetím vzájemném duelu. Asistence: Andrej Kudrna.
     
    62:01
    Obránce Košťálek se opřel do puku na modré čáře, Frodl na jeho střelu krásně viděl a zneškodnil ji ve své náruči. Buly po pravici plzeňského brankáře.
     
    61:33
    Sparťanům se zatím tato přesilovka moc nedaří. Plzeňští posílají jeden puk za druhým až za branku domácího strážce branky Jakuba Sedláčka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí vzájemný zápas obou týmů tedy dospěje minimálně do prodloužení. Hráči se už staví do středového kruhu, pětiminutový přídavek začíná!
     
    Další třetina začne přibližně v 21:03 hodin.
     
    Ve třetí třetině hosté vyrovnali zásluhou Matyáše Kantnera, který zároveň poslal zápas do prodloužení. Další góly jsme už neviděli, o vítězi tedy musí rozhodnout prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:00
    A domácí začnou prodloužení v přesilové hře. Roman Vráblík (PLZ) totiž sevřel puk rukou, což je proti pravidlům a putuje na trestnou lavici.
     
    59:50
    Gulaš možná tečoval kotouč ve středním pásmu, ale rozhodčí píská icing. Hlavní arbitr se posléze plzeňskému kapitánovi omluvil, vhazuje ve středovém kruhu.
     
    59:06
    Zdá se, že míříme do prodloužení. Nyní Tomášek poslal puk na Jurčinu a ten jen odevzdal kotouč soupeři do středního pásma. Týmy se soustředí na obranu.
     
    58:48
    Frodl trochu škobrtl za brankou, na druhé straně najížděl Tomášek, ale sparťanský útočník nedokázal využít menší chybku plzeňského brankáře.
     
    58:13
    Polášek nevyhodil kotouč do středního pásma, na druhý pokus se mu to i se štěstím povedlo. Rozeběhly se nám poslední dvě minuty třetí třetiny utkání.
     
    57:59
    Sedláček musel po chvíli opět zasahovat. Sparťanský brankář byl opět připraven na svém místě. Zanedlouho bude následovat buly po jeho levici.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 27. Tomášek (Polášek, Řepík), 63. Blain (Kudrna) – 47. Kantner (Mertl, Gulaš)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek, Košťálek, Piskáček – Smejkal, Tomášek, Řepík – Rousek, Pech, Forman – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Vitouch, Kropáček.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Pulpán, Čerešňák, Jank, Budík, Moravčík, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl, Gulaš – Straka, V. Němec, Pour – Rob, Kracík, Indrák – Malát, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Gerát, Hynek

    Diváci: 12 160
    thejrc.org